Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

RS.N1INFO.COM

Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv epidemije koronavirusa odlučio je da tokom vikenda pred...

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Јанко рече

Зашто мислите да су то НЕЖЕЉЕНИ ефекти?!?

Па кад сам децу водио на вакцинацију, за неке вакцине се знало да може бити локалног црвенила, температуре у прва 24 сата и да је то НОРМАЛНА(!!!) реакција.

Нежељена - може бити само од стране пацијента, не и лекара. Поента и јесте да се организам бори и избори...

Ja ne mislim nista o tome, prenosim sta je ova doktorka rekla. Po njoj ne bi trebalo da budu tako izrazeni i cesti takvi efekti. Ne znam da li je baza ili tehnologija ista, ali dok je imala i davala kineske, od njih, bar ona, nije zabelezila nijednu zustru reakciju. Samo prenosim sta cujem.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Justin Waters рече

Употребљава се и код рецимо кортикостереоида који много тога лијече, али знају направити и дар мар у организму. 

Jesenas, dok sam odlezavao ovaj virus, dali mi da pi`em pronizon. Ne smem ni da pricam sta taj lek sve "pojacava" u organizmu. :smeh1:

Uglavnom, sto se pristojnih stvari tice, bilo je tipa - prekjuce imam mucninu u zelucu od jakih antibiotika (i dan-danas ne znam sto su mi to uopste davali, popio 3 tablete, zeludac me odrao, a koristi nikakve), a danas idem po kuci i jedem sve sta stignem kao ala: banane, urme, pomorandze, razne kekseve i grickalice, piletinu,  burek (!)... a tek sto mi je ocistio creva, nemam reci, `alal mu krivak. :ok:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Aco, mani se plaćenih lekara. Pogledaj Švedsku, Novi Zeland, onih osamnaest država u SAD koje su ukinule sve mere protiv korona virusa te i samu masku

Map_StatewideMasks_v03_DP_1614880043875_

- ljubičasto i plavo bez maske!, tamo je sloboda i rokenrol umesto panike i kraj sveta.

Aco, i Srbi žele slobodu i rokenrol :)

ABCNEWS.GO.COM

Texas, Mississippi, Iowa, Montana and North Dakota lifted mask requirements.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, obi-wan рече

Jesenas, dok sam odlezavao ovaj virus, dali mi da pi`em pronizon. Ne smem ni da pricam sta taj lek sve "pojacava" u organizmu. :smeh1:

Uglavnom, sto se pristojnih stvari tice, bilo je tipa - prekjuce imam mucninu u zelucu od jakih antibiotika (i dan-danas ne znam sto su mi to uopste davali, popio 3 tablete, zeludac me odrao, a koristi nikakve), a danas idem po kuci i jedem sve sta stignem kao ala: banane, urme, pomorandze, razne kekseve i grickalice, piletinu,  burek (!)... a tek sto mi je ocistio creva, nemam reci, `alal mu krivak. :ok:

А нису ти рекли да избегаваш све слатко и претерано слано због прекомерног накупљања течности уз кортикостероиде?

:aplauz:

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Dragi рече

- ljubičasto i plavo bez maske!, tamo je sloboda i rokenrol umesto panike i kraj sveta.

Да бре, врх. Са 60 хиљада нових случајева сваког дана и 1500-2000 умрлих дневно, лудило од добре забаве.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Dragi рече

Aco, mani se plaćenih lekara. Pogledaj Švedsku, Novi Zeland, onih osamnaest država u SAD koje su ukinule sve mere protiv korona virusa te i samu masku

Aco, i Srbi žele slobodu i rokenrol :)

Novi Zeland je ostrvska država koja je eliminisala COVID-19 strogim merama i zbog toga potom ukinula mere - jer nemaju više virus.

Kada se u junu pojavilo DVA nova slučaja, ministar zdravlja je dao ostavku.

Svakako nije primer ležernog pristupa.

WWW.BBC.COM

What has been the strategy behind New Zealand's Covid-19 success?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, GeniusAtWork рече

Да бре, врх. Са 60 хиљада нових случајева сваког дана и 1500-2000 умрлих дневно, лудило од добре забаве.

Od 328 miliona. Letalnost id/ili sa korona virusom za 2020 beše 300.000, 0,1 % !! Kao u gripu.

Da li zatvaramo zemlju i ukidamo slobodu i demokratiju zbog 60.000 umrulih, od gripa koji imamo svake godine? U Americi kažu: No!

https://prnt.sc/10jvam9

https://hive.rochesterregional.org/2020/01/flu-season-2020

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Јанко рече

А нису ти рекли да избегаваш све слатко и претерано слано због прекомерног накупљања течности уз кортикостероиде?

:aplauz:

Ma jok. Jos ova doktorka sto se s njom i druzimo rekla mojoj zeni (kad sam krenuo da ga pijem) - "sta god ti trazi da jede, daj mu!" :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, obi-wan рече

Imao sam iskustvo kortikosteroidima u Aziji nakon dengi epizode. 

Učinio je čudo...od neželjenih pojava sam imao mali čirić u želucu koji je se izliječio sam od sebe. Patio sam od gastritisa prije toga, a nakon toga je nestao kao rukom odnešen, obnovio mi je sluzokožu želuca. U tom momentu sam počeo jesti bangladešansku hranu kao da sam se rodio tamo. Apetit se nenormalno otvorio, noću nisam mogao zaspati smišljajući šta ću jesti sutra. :smeh1: Jedan dan zgrabio sušenu ribu, neke male zekice, kupi se na pijaci pitaj Bog u kakvim uslovima je to osušeno, i trebalo je to da se izgleda isprži za jelo, a ja to strpam u usta...i na kraju zaglavio u bolnici od trovanja. :))

• Хахаха 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Dragi рече

Od 328 miliona. Letalnost id/ili sa korona virusom za 2020 beše 300.000, 0,1 % !! Kao u gripu.

Da li zatvaramo zemlju i ukidamo slobodu i demokratiju zbog 60.000 umrulih, od gripa koji imamo svake godine? U Americi kažu: No!

https://prnt.sc/10jvam9

https://hive.rochesterregional.org/2020/01/flu-season-2020

До 31. децембра, у САД је  умрло 360 414 људи, од 20 572 715 који су били заражени. То је 1,75% ништа ни слично грипу, тј много је фаталније од грипа. Тако то раде епидемолози. Број смртних случајева према укупном броју становника пореде само заверолози чини ми се. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Е ово се зове зов прошлости

Ко не буде имао одговарајући аусвајс иде у за то предвиђене логоре. 

WWW.BLIC.RS

Predlog za uvođenje takozvanih "kovid-pasoša" za slobodno kretanje unutar Evropske unije, koji će biti...

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 23 часа, obi-wan рече

Ja ne mislim nista o tome, prenosim sta je ova doktorka rekla. Po njoj ne bi trebalo da budu tako izrazeni i cesti takvi efekti. Ne znam da li je baza ili tehnologija ista, ali dok je imala i davala kineske, od njih, bar ona, nije zabelezila nijednu zustru reakciju. Samo prenosim sta cujem.

Тамо "мртав" вирус, логично да је реакција "неприметна", овде је носилац аденовирус, логично да ће бити нека реакција.

Све очекивано.

П.С. Оно "ви" се није односило на тебе већ на брата и њему сличне који не би никакву реакцију и сматрају их нежељеним. Но, то смо разјаснили раније. ;)

• Свиђа ми се 1
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Justin Waters рече

До 31. децембра, у САД је  умрло 360 414 људи, од 20 572 715 који су били заражени. То је 1,75% ништа ни слично грипу, тј много је фаталније од грипа. Тако то раде епидемолози. Број смртних случајева према укупном броју становника пореде само заверолози чини ми се. 

E, ovo ovde brate - od registrovano zarazenih. Pravi broj zarazenih je svakako neuporedivo veci. To je bas ono proslog leta pricao onaj neki njihov lekar, stavljali smo ga na temu o tome, naime, da je pravi broj onih koji su primili virus oko 5-6 puta veci od registrovanog. Razume se zasto - jer cak i kod nas, gde je sredina mnogo manja, imas masu ljudi koji su virus preneli na nogama i ne znajuci to.

I to nije samo kod ovog virusa, naravno, nego kod svih.

Sto opet znaci da je % smrtnosti toliko puta manji, koliko bi stvarni broj zarazenih bio veci od registrovanog.

Elem, jedan mladji pop, moj dobar drugar, otis`o da uradi test na antitela, skoro bas, a nije imao nikakve simptome, nego trebao da ide do tasta i taste, pa resio da ipak proveri. I kaze, "kad je bio rezultat, lekar mi kaze `mile, pun si k`o brod`". :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Justin Waters рече

U tom momentu sam počeo jesti bangladešansku hranu kao da sam se rodio tamo.

:laugh1:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...