Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 10 часа, obi-wan рече

Doktorka ovde kod mene mi kaze neki dan da je od ove Astre (ne znam cija je ta) imalo mnogo reakcija tipa visoke temp., dok od kineske (za mene neocekivano) za sad nije zabelezila nijednu. To su terenska zapazanja, sto se nje tice, znaci vredi da se zna.

Norveška i Island su isto zaustavile AstraZeneca. A i u Italiji umro jedan vojnik, zbog čega sada sudija istražuje. 

https://www.derstandard.at/story/2000124975515/pause-in-nordeuropa-fuer-astra-zeneca-oesterreich-setzt-vakzin-weiterhin

https://www.ilmessaggero.it/italia/militare_morto_vaccino_astrazeneca_stefano_paterno_procura_indagati_news-5824423.html

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Ioan рече

A šta ako si primio AZ i ne osećaš baš ništa? Kažu ako dobiješ temperaturu da onda vakcina deluje.

Две варијанте:

1. (Не знаш - или можда и знаш да) већ си пун квалитетних антитела и/или су ти добро "избаждарене" Т-ћелије па нема класичне "борбе" са вирусом.

2. Дали су ти шећерну водицу уместо вакцине, а чип који су ти убацили не изазива никакву реакцију јер је направљен да се активира тек после вештачки изазване и временски тачно програмиране пандемије. Тада ћеш без своје воље гласати за устоличење Антихриста, јер ће ти чип одузети вољу и слободу. Ако нема реакције - готов си! (😂😂😂 Морао сам, шта ћеш, јаче је од мене).

@Avocado Има наде за твоје спасење, имао си бар благу реакцију,  значи не спадаш сигурно у другу варијанту...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Dragi рече

Цео један војник умро?

Код нас умирали ђаци на часу физичког и без вакцине (ал' нико није ни успео да утврди зашто и поред обдукције), два војника давно умрла на стражи и дан данас се (не) зна зашто... Да се то десило уз вакцину била би хајка и без доказивања.

Еј, ЈЕДАН  војник.

СВАКИ ЛЕК може имати нежељено дејство, јесте читали некад неко упутство? Него, Италијани су старе муљаре, најавили да ће производити Спутњик В, не би ме чудило да намерно "чисте" тржиште... Више није толика фрка у ЕУ око короне. Чим им лакне гузи сете се интереса - а Брегзит се не прашта тако лако...

Него, спремајте се на апдејт, сад ће нове вакцине специјализоване против мутираних сојева, опет вакцинација тамо на јесен после неких 6 месеци...😉

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, obi-wan рече

od ove Astre (ne znam cija je ta)

"Астра" је шведска фармацеутска компанија. Власник је "Инвестор АБ" или директно или шреко других инвестиционих фондова. Ујединила се са британском "Зенком" и сада је АстраЗенека - па се и пише, најчешће са великим слово "з" у средини састављено да покажу лого од обе компаније.

Иначе, "Ивестор АБ" јеинвестициони фонд у власништву породице Валенберг. Валенбези су у Шведској као некада Рокфелерови у САД, поседују одромно богатство и нико не зна одакле. Један од брааће Валенберг је заробљен од Руса у Мађарској током похода Црвене армије и никад аније пронађен. Сматра се да је био шпијун Вермхта. Занимљиво је да је - сада се то зна и документовано - злато Руске империје Романових, предато неким западним центрима (Банка енглеске, амерички ФЕД  и др., јер су бољшевици морали да испоруче већи део резерви златних да обезбеде признање. Тек касније је Стањин потргао везе са Тападом) добрим делом ишло преко Шведске и претапано тамо ради уклањања жигов, затим транспотовано даље.

Чувени воз са немачким златом из Другог рата никад није пронађен, а сматра се да је завршио у Шведској, а да ј езлато "опрано" преко породице Валенберг.

"Астра" је патентирала лек против бактерије за чир на желуцу и 12палачном цр., чувени "Лусек". Радила је истраживања са антидепресивима и антипсихотицима, имају чувени антиписхотик "Сероквел", али након тужби у САД и плаћања великих одштета због контраиндикација повукли су се из те области. "Сероквел" се продаје под другим именом у западној Европи а на Истоку и у Русиији још га продају под истим именом.

Породица Валнберг преко "Инвестор АБ" контролише водеће шведске мултинационалне компаније: АББ, Саканију, Саб, Свидиш стил, Сандвик, СКФ, Ериксон, Целсиус, Бофорс, Скандија осигурање, Норбанкен, СЕ банкен, Свидиш меч (цигарете и снус)  и сам Бог зна кога све још (ИКЕА не дозвољава њихову контролу, самостални су).

Породица Валенберг је једна од најбогатијих и најтајанственијих породица у свету. На листама богаташа се не налазе, вероватно зато што капитал контролишу преко разних фондова где је "Инвестор АБ" главни конектор.

"Астра" је била само делић њихове империје. вакцину против Короне су избацили међу првима, у сарадњи са Оксфорд универзитетом, тако да јој дају на угледу. Био ј епотписан предуговор на, чиними се, 400 милиона доза- и ствар ј епукла након испитивања и смтних случајева. Онда су контактиорали Русе и успостављена је нека сарадња, тако да се и ова вакцина базира на русиоим основама.

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, obi-wan рече

Doktorka ovde kod mene mi kaze neki dan da je od ove Astre (ne znam cija je ta) imalo mnogo reakcija tipa visoke temp., dok od kineske (za mene neocekivano) za sad nije zabelezila nijednu. To su terenska zapazanja, sto se nje tice, znaci vredi da se zna.

Моја сестра у Њемачкој добила је Астру и имала је исто нежељене ефекте као и све њене колеге, али сада хвала Богу да су добро. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Justin Waters рече

Моја сестра у Њемачкој добила је Астру и имала је исто нежељене ефекте као и све њене колеге, али сада хвала Богу да су добро. 

Зашто мислите да су то НЕЖЕЉЕНИ ефекти?!?

Па кад сам децу водио на вакцинацију, за неке вакцине се знало да може бити локалног црвенила, температуре у прва 24 сата и да је то НОРМАЛНА(!!!) реакција.

Нежељена - може бити само од стране пацијента, не и лекара. Поента и јесте да се организам бори и избори...

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Јанко рече

Зашто мислите да су то НЕЖЕЉЕНИ ефекти?!?

Па кад сам децу водио на вакцинацију, за неке вакцине се знало да може бити локалног црвенила, температуре у прва 24 сата и да је то НОРМАЛНА(!!!) реакција.

Нежељена - може бити само од стране пацијента, не и лекара. Поента и јесте да се организам бори и избори...

Који ми? Сврставаш ме у неку категорију?

Па добро да ми се ти не би збунио требао сам написати, нуспојаве. "Нежељени ефекти" су израз који се такођер употребљава у медицинском ријечнику и не значи ништа у основи лоше већ просто нешто непријатно у фази употребе одређеног лијека до излечења, с тим да оно за разлику од неких других нус појава може бити и неугодније. Употребљава се и код рецимо кортикостереоида који много тога лијече, али знају направити и дар мар у организму. 

Рецимо да се стварно утвди да је код ових преминулих случајева у Данској, дошло до проблема коагулације у крви због вакцине, то ће бити свакако и даље мален случај на милионе њих који су је примили и нису имали проблеме са коагулацијом. У том случају не може да се говори о штетности вакцине како би многи то хтјели, јер корист коју су имали остали је несагледива у односу на статистички мали број фаталних исхода. Јер на крају проблеми са коагулацијом не морају бити ништа фатално за већину људи, док могуће за неке да. То није ништа ново под капом медицинском...али на крају појава коагулације, ако је то случај са астразенека вакцином је свакако нежељен ефекат, јер није исто црвенило или мало температуре и проблеми са коагулацијом. Ово прво су стварно само нуспојоаве, док ово друго нуспојаве али не баш жељене. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Јанко рече

@Avocado Има наде за твоје спасење, имао си бар благу реакцију,  значи не спадаш сигурно у другу варијанту...

Kakva bre blaga reakcija? Imao sam sve simptome kao grip osim temperature... a grip je ozbiljna stvar.... valjda znaš da je Bog izmislio porođajne muke da bi i žene mogle da znaju koliko je muškarcima teško kad imaju grip... ;)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Justin Waters рече

Који ми? Сврставаш ме у неку категорију?

Па добро да ми се ти не би збунио требао сам написати, нуспојаве. "Нежељени ефекти" су израз који се такођер употребљава у медицинском ријечнику и не значи ништа у основи лоше већ просто нешто непријатно у фази употребе одређеног лијека до излечења, с тим да оно за разлику од неких других нус појава може бити и неугодније. Употребљава се и код рецимо кортикостереоида који много тога лијече, али знају направити и дар мар у организму. 

Прво, категорија не постоји - осим категорије људи који не би да пију горак лек ал` да се излече. Ако ниси у истој ето праштај.

Друго, нежељени ефекти су ефекти који НЕ ТРЕБАЈУ, нису пожељни у процесу излечења, и могу бити од благих који не утичу на процес до леталних. Реакција на вакцину у облику црвенила, бола и температуре никако не може спадати у нежељене, већ у очекиване. За лекара је сасвим пожељна нормална реакција организма на страни вирус. Далеко је нежељније да немаш никакву реакцију, онда не знаш да ли уопште има ефекта (наравно да постоје и такве вакцине код којих практично нема никакве реакције, али и за такве то није нежељена реакција).

Моја жена користи кортикостероиде. Промене на кожи услед употребе истих, на очном дну или бубрезима ЈЕСУ нежељна реакција, и сваку НЕЖЕЉЕНУ РЕАКЦИЈУ  би сваки лекар радо спречио ако може.

Ову конкретно (за АЗ) НЕ, самиим тим није нежељена.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Јанко рече

Прво, категорија не постоји - осим категорије људи који не би да пију горак лек ал` да се излече. Ако ниси у истој ето праштај.

Друго, нежељени ефекти су ефекти који 

Ма нема проблема, само само реко није ваљда да ме сврставаш у ову групу са аниваксерима и антимедицинарима и осталима...

Још ми је драго јер видим да си од скорашњег поприлично видљивог скептицизма у вези вакцина за ковид, заправо дошао на прави колосјек. 

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Justin Waters рече

Ма нема проблема, само само реко није ваљда да ме сврставаш у ову групу са аниваксерима и антимедицинарима и осталима...

Још ми је драго јер видим да си од скорашњег поприлично видљивог скептицизма у вези вакцина за ковид, заправо дошао на прави колосјек. 

Ја сам увек скептичан за све збрда-здола што се уради, и то би свакоме требало бити природно.

Тако је било и са отварањем двери на Литургији (правилно али урађено врло збрда-здола) али и са лицитирањем научника о времену потребном за прављење вакцине што је довело до оног лудила (мада лудака увек има и никад не недостаје).

И Писма смо позвани, као и духове "да испитујемо", самим тим и научна достигнућа.

Бог тражи веру по разуму (Павлова), пре него најчвршћу али неразумну (тако су и настале јереси уосталом), без обзира да ли је то вера у Бога (наш случај) или вера у науку (нпр Авокадо, Бранка62, али и ти и ја...)

Консултовао сам се са рођом, верујућим субспец. кардиохир. који све време ради у ковид-болници. У новембру сам прележао, у априлу контролишем антитела, до тада ћемо имати много више релевантних података о вакцинама. За сада по ефикасности И сигурности код мене је бр.1 Спутњик В (мада не бих чекао Торлакову, више поверења имам у њих него у нас:)))), Кинез сигурно не може да штети ал` не знамо колико користи, АЗ је ту као Спутњик али контрола државе ми даје ипак мало већу сигурност у односу на ове приватнике (видиш да су збрзали изгледа једну серију)... За пфизера сам добио савет - немој (па и нећу), иако је он сам примио дотичног (због евентуалних путовања у иностранство). Све у свему, већ за годину-две то ће бити проверене сезонске вакцине против грипа, попут оне против свињског (којима је "из прве" непотребно хтео Кон да нас шприца).

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Јанко рече

Две варијанте:

1. (Не знаш - или можда и знаш да) већ си пун квалитетних антитела и/или су ти добро "избаждарене" Т-ћелије па нема класичне "борбе" са вирусом.

2. Дали су ти шећерну водицу уместо вакцине, а чип који су ти убацили не изазива никакву реакцију јер је направљен да се активира тек после вештачки изазване и временски тачно програмиране пандемије. Тада ћеш без своје воље гласати за устоличење Антихриста, јер ће ти чип одузети вољу и слободу. Ако нема реакције - готов си! (😂😂😂 Морао сам, шта ћеш, јаче је од мене).

Koji sam ja debelokožac. Prvo uopšte nisam osetio ubod igle, posle vakcine nisam skapirao da treba u čekaonici da čekam pola sata,nego sam otišao do pošte da nešto uplatom pa se vratio za pola sata, posle sam tri dana čekao da li ću imati temperaturu ili bilo šta ali apsolutno ništa se nije desilo

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ioan рече

Koji sam ja debelokožac. Prvo uopšte nisam osetio ubod igle, posle vakcine nisam skapirao da treba u čekaonici da čekam pola sata,nego sam otišao do pošte da nešto uplatom pa se vratio za pola sata, posle sam tri dana čekao da li ću imati temperaturu ili bilo šta ali apsolutno ništa se nije desilo

И? 

Која је твоја варијанта, 1 или 2?

:POPOcorn1:

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Ioan рече

I ja bih voleo da znam 

Па просто, веријеш/знаш да имаш имунитет (1) или си заверолог и верујеш у чиповање (2)?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...