Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 19 минута, Milan Nikolic рече

Не, али проблем је у томе што већина може да жели управо комунистички режим, када кажем режим не мислим на врхушку на власти него на систем. Али друга је ствар што је тај систем једном злоупотребљен, као уосталим што је понегде злоупотребљено и хришћанство. Уствари не само понегде, него на доста места по свету.

Свака нација стреми да буде комунистичка по природи, у супротном нација нестаје (или остаје само маса која ће постати канибали). Дакле, не само што можеш изгубити идентитет, или га пронаћи наопако у антиидентитету, као што има оних који су народ само када су против Срба или било кога другог, него можеш погрешно оптужити неку идеологију саму по себи, што је катастрофа. Слично је и са сукобом између еволуциониста и креациониста. Једни се хране другима, да би на крају све покварили. А у ствари је синтеза свега смисленог и доброг кључ решења и нормалности. Комунизам није идеја која је по себи зла. Монаштво живи комунистички. Свако може, само када се људи сагласе.

Симпатично је то твоје романтичарско схватање комунизма. Подсећаш ме на Дуција Симоновића, који је добар човек, доста је пропатио, па је под утицајем таквих околности одсањао утопистички рај на земљи који би наводно могао да се примени у пракси кроз ''прочишћени'' комунизам.

И он исто као ти прави таква поређења са хришћанством, а ту нема везе са везом, јер комунизам је наказна идеологија и у теорији, не само у пракси.

Подели на овим сајтовима

Ево Новак Ђоковић, напали га Др. Кон,  Наташа Кандић и Шешељ што неће да се вакцинише :)

Скупила се екипа и са леве и са десне старне не бирају где ће и кога ће да бију.

Др. Кон му каже мајсторе, нисам ти на време објаснио па си у заблуди,  не разумеш колико је то важно. :)

пре десет година смо му лако измакли за свињски грип, сада ће бити теже али нема шансе

Слава Богу на свему

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Натан рече

И он исто као ти прави таква поређења са хришћанством, а ту нема везе са везом, јер комунизам је наказна идеологија и у теорији, не само у пракси.

Komunizam ideološki pretenduje za nekim zemaljskim rajem, a on je, sa stanovišta hrišćanskog poimanja greha, nemoguć - da sad ne pominjemo Hristov odgovor Pilatu o Carstvu kojeg je On, Hristos, Car i drugome.

Milane, čudiš me kad voliš Nikolaja, onda treba da znaš njegove reči "da Bog nije Bog jednakosti nego ljubavi". Jer niti su narodi niti su ljudi jednaki, niti ih Bog voli jednako, niti ima išta jednako pod suncem! Tvorac je uvek originalan, i sve što stvara je ne-jednako. Ni pravda Božija nije "jednaka" jer je pravda Božija milost. A kako pita Hristos Simona: Jedan beše dužan malo, a drugi više, pa im se obojici oprosti, koji će više voleti onoga koji je oprostio? To je mala ilustracija Božije pravde - milosti koja prekriva grehe, i ne-jednakosti.

Ili priča o težacima koji dolaze na njivu u raznim časovima a plata im ista.

Da, to za Ducija...šteta velika, onakav "materijal", vidim i doktorirao ne nekim filosofima...ali omašio glavno. Nije ni dotakao smisao Crkve....ok, naš Milan je drugo, čovek Crkve, ali mašiš ovde Mišure mnogo.

Skandinavski kapitalizam je bio 100 put veći komunizam od ruskog ili kineskog ili našeg ičijeg....mada, nema rajeva ne zemlji. Zato je Sv. Sava išao na Teoduliju, i ona jeste  primenjiva u malim zemljama i te kako. Lako se desi da imamo male Teodulije u budućnsti u Srbiji, Bugarskoj, Gruziji, Rumuniji čak....kad padnu ovi global-satanisti. Ma kako, hrišćanstvo se ne zalaže ni za kave jednakosti, nego za pravične različitosti i stimuiše ih čak. Imaš to jasno kod Pavla kad piše o darovima u Crkvi, darovima Duha, i ulozi udova u Telu.

Подели на овим сајтовима

21 minutes ago, туриста said:

Презирао робовласништво а успут држао робове све до смрти. ЛИЦЕМЈЕР.

Није само Џеферсон него онај што им је био главни  Џ.Вашингтон, а и сви остали који су писали Устав. О њему је Трамп причао да је имао робове када су рушили споменик јужњачком генералу неки кинези :) како не могу сада да руше историју.  Међу тим што их зову фоундинг фатхерс  било је разних психопата  као тај Џеферсон, слично је и онај Робеспјер у Француској.

Слава Богу на свему

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Натан рече

Симпатично је то твоје романтичарско схватање комунизма. Подсећаш ме на Дуција Симоновића, који је добар човек, доста је пропатио, па је под утицајем таквих околности одсањао утопистички рај на земљи који би наводно могао да се примени у пракси кроз ''прочишћени'' комунизам.

Радије бих послушао светог Николаја Жичког који прави комунизам назива комунизмом светих, као и Достојевског који је кроз писање прави социјализам назвао хришћанским социјализмом. Писао бих ти још нешто али нема везе.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, mario beloti рече

Ево Новак Ђоковић, напали га Др. Кон,  Наташа Кандић и Шешељ што неће да се вакцинише :)

Скупила се екипа и са леве и са десне старне не бирају где ће и кога ће да бију.

Др. Кон му каже мајсторе, нисам ти на време објаснио па си у заблуди,  не разумеш колико је то важно. :)

пре десет година смо му лако измакли за свињски грип, сада ће бити теже али нема шансе

Не би било згорега да се поведе рачуна о изражавању, не знам зашто се под нападом подразумева ако неко другачије зна. КОнкретно мислим на Кона.

Ја се са Новаком не слажем, то не значи да га нападам.

Подели на овим сајтовима

Ноле је рекао да неће да се вакцинише када су га питали да ли ће или не. Зашто га прозивају?  Његова је ствар

Ноле никога није прозивао да не зна, нити да није обавештен као њега др. Кон.

А могао је Др.Кона да прозове да није имао појма пре десет година, што би га сад питао за савет?

Слава Богу на свему

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, dragisa рече

И десничари нису баш глупи: Луфтхазна слеће у Србију 5. маја:

Ако карта може да се купи не значи да ће бити лета. Распитао сам се мало...можда га и буде. Није то мерило.

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Tanja M рече

image.png.d65526fa58b6373dcfe62750990887dc.png

Popustanje mera...ili dvostruki arsini...

Где у се скупили ово? И шта сад, новинар као Илија Чворовић јуре вернике за Васкрс а онда се сабију један до другог да сликају Председника. 

Подели на овим сајтовима

20 minutes ago, Натан said:

Зато што су људи површни. Неће да уложе напор да заиста науче о нечему него причају напамет.

Комунизам је насиље. Присилна једнакост. Која се ни по чему не разликује од присилне неједнакости. Јер је у основи злочин, убиство.

Комунизам је Каинова религија. Завист и мржња.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, mario beloti рече

Ноле је рекао да неће да се вакцинише када су га питали да ли ће или не. Зашто га прозивају?  Његова је ствар

Ноле никога није прозивао да не зна, нити да није обавештен као њега др. Кон.

А могао је Др.Кона да прозове да није имао појма пре десет година, што би га сад питао за савет?

Из тог угла се може рећи да је Ноле напао имунизацију и вакцину као једну од највећих достигнућа човечанства.

Ноле је рекао да за сада тако мисли, а не може он да оцењује Коново знање, он је тенисер побогу.

Сад можемо из много углова да поставимо причу, што би Ноле за било који духовни проблем питао патријарха кад може индијског гуруа, и то је његово право.

Он је јавна личност, све што је рекао је јавно, ми имамо право да изразимо своје мишљење.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Дејан рече

Ноле је рекао да за сада тако мисли, а не може он да оцењује Коново знање, он је тенисер побогу.

Свакако да не може. Али може да каже шта жели а шта не да учини са својим здрављем, животом, избором лечења и доктора итд. Слобода. Ни ја не желим да се вакцинишем.

Поготово ако неко попут Др. Кона који је био умешан у аферу са вакцинама 2009 пропагира вакцинацију.

Такође ни Др. Кон не може да даје себи за право да говори Цркви, чији члан није како и шта треба да ради у богослужењу нити да коментарише Свете Тајне.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Вилер Текс рече

Свакако да не може. Али може да каже шта жели а шта не. Ни ја не желим да се вакцинишем.

Поготово ако неко попут Др. Кона који је био умешан у аферу са вакцинама 2009 пропагира вакцинацију.

Такође ни Др. Кон не може да даје себи за право да говори Цркви, чији члан није како и шта треба да ради у богослужењу нити да коментарише Свете Тајне.

Као епидемилолог у овом стању епидемије може и мора. Било који епидемиолог то мора да ради.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вилер Текс рече

Тако је. Ако је неко био умешан у аферу везану за храну, то значи да га не треба слушати ако каже да треба да једемо. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...