Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 19 минута, Bokisd рече

(nego ne znam odakle si uzeo ove reci, .... nesto mi ne lice na mene samog :D.... stvarno.... ne mogu da nadjem tu poruku...)

A, da..opet sam omašio klikajući...Zlatani je to rekao, a ja "skinuo" sa tvoje poruke...štaš kad ti se oće da nosiš tuđe krstove :))

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Ćiriličar рече

A, da..opet sam omašio klikajući...Zlatani je to rekao, a ja "skinuo" sa tvoje poruke...štaš kad ti se oće da nosiš tuđe krstove :))

(al imam pamcenje ka slon..... joj, nemoj Cirilko, i ovaj moj sve nekako ocu da skinem sa sebe,.... al tesko to da ce da bidne'....:D)

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Dragi рече

U UK vele 10.000.... Odakle bre?

Dragi, kad pretvoriš brojke u %, ne izgleda baš kao smak sveta...ima tu i manipulacije. 0405_feel

0.006% kad kažeš ne deluje zabrinjavajuće...20.000 već zvuči kao ozbiljna brojka...a isto.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Избегли Сиријци се враћају у Идлиб - плаше се короне

Хиљаде расељених Сиријаца враћа се у своје домове у провинцију Идлиб, из страха од могуће епидемије коронавируса у препуним камповима на турској граници. Упркос ризицима од обнављања конфликта.

RS.SPUTNIKNEWS.COM

Хиљаде расељених Сиријаца враћа се у своје домове у провинцију Идлиб, из страха од могуће епидемије...

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Natasa. рече

Dragi, kad pretvoriš brojke u %, ne izgleda baš kao smak sveta...ima tu i manipulacije. 0405_feel

0.006% kad kažeš ne deluje zabrinjavajuće...20.000 već zvuči kao ozbiljna brojka...a isto.

Možda je tako. Ali imamo toliko ljudi koji govore o opasnosti korona virusa, pa ne mogu svi oni da budu deo jedne zavere. Kritičari mere protiv korona virusa su uglavnom ljudi ne od struke. Izvinite, ali sportski lekar je toliko epidomolog i virolog koliko i medicinska sestra u staračkom domu. Dajte samo jednog stručnjaka iz Srbije a da je protiv ovih mera, pa nije valjda Kon jedini. Od međunarodne glasine znam jedino Sucharit-a Bhakdi, ali on jedan je premalo.

A vidi ovde na zapadu sav ovaj karantin podstiče dve stvari: domaću, lokalnu privredu, i stop migracije.

U vezi Crkve, mislim da ni srpska Crkva ne treba sad da prkosi (turski da tera inat, inat je turska reč) i da jednostrano zahteva svedočanstvo vere. Mnogi stručnjaci su verujući ljudi, Hrišćani; ne bi oni sami sebe zabranjivali. Njih slušaju i Vučić vlada - pa nemojmo da mislimo da je Vučić ovo u Srbiji smislio, koji su juče govorili o najsmešnijem virusom u istoriji čovečansvta - ali ipak se desio preokret u Vučić-vladi.

Upokojio se vladika Milutin, vele korona-virus. Upokojio se Predrag ovde sa foruma, vele korona-virus. Neki kažu da lažu. Odakle znaju da lažu? Samo što oni ne veruju odmah je sve laž?

Ja mogu da verujem da je ovako ili onako - ali za sad većina kaže da je ovako, i to moram da prihvatim. I znam da zajedno moramo da nađemo rešenje i da izađemo iz ove krize. Ko ovo nikako ne može, molim da se odvoji, nek ode u kokošar i tamo neka provede vreme sam dok ovo sve prođe.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Dragi рече

opasnosti korona virusa

Niko ne spori opasnost, ali ne smemo se predati paranoji i panici. Nećeš oboleti ako promoliš glavu kroz prozor i uteraš sebi strah u kosti, samo psihički od toga možemo da obolimo. S jedne strane se sprečava širenje virusa, sa druge se stvaraju drugi zdravstveni problemi sa srcem, atrofijom, psihom...I apeluju da ovo ne traje duže nego što mora, baš zbog toga. Nego dobili malo na važnosti, da se ne skidaju sa tv-a, samopromocija u doba planetarne "katastrofe". Sad se može manipulisati ciframa kako hoćeš, a od svake ozbiljnije bolesti možeš da napraviš ovakvu atmosferu...samo uz dobru medijsku podršku. Zamisli da se sa korone prebacimo na kardiologiju, pa svaka vest o tome, pa apeli da se vežba, pa broj obolelih, pa broj umrlih...svi bi bili na ulicama, šetali, teretane pune, zdrava hrana pokupovana...

Подели на овим сајтовима

@Dragi  Треба разликовати стварну опасност од вируса -  заразнији је од грипа, има већу смртност од грипа (колико тачно још се не зна, али по свему судећи је већа), опасан је за особе са слабим имунитетом и које већ пате од неких здр. проблема, опасан је за старије од 60-70 година поготову ако већ имају неку болест - и сулудо, ужасно опасно ширење панике, хистерије и параноје.

Зна се како неко може да се зарази: капљично на близини мањој од 1,5 метра ако нема никакву заштиту, и други начин је да у теорији можеш да се заразиш ако неко инфициран се искашље или кине на неку површину коју ти одмах затим додирнеш и иза тога пипнеш очи, нос или уста. Али по свему судећи врло је мала вероватноћа овакве заразе, а и ако дође до ње вероватно ће бити блажи облик.

Вирус не живи на отвореном, не може да заскочи некога кад изађе из куће, нема апсолутно никакве опасности од боравка вани ако се људи придржавају свих разумних мера заштите (држање дистанце од непознатих људи, маска и рукавице ако се улази у затворени простор или иде међу непознате људе, детаљно прање руку после повратка кући).

Са друге стране јако је опасно да људи помисле да ће карантин да искорени вирус и да ће доћи неки дан X када је све готово и онда можемо да наставимо као што смо живели раније. Када људи изађу са смањеним имунитетом због некретања и карантина и још мисле да је све готово, то је рецепт за катастрофу. Зато је пресудно да се прекине са апокалиптичним причама и да се живот полако враћа у нормалу са свим мерама опреза, што се управо и дешава у добром делу Европе.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, GeniusAtWork рече

Зато је пресудно да се прекине са апокалиптичним причама и да се живот полако враћа у нормалу са свим мерама опреза, што се управо и дешава у добром делу Европе.

Samo da sačekamo da se psiho isprazni sa svojim egotripovima i kompleksom Spasitelja. 

Подели на овим сајтовима

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, ana čarnojević рече

најбоље од свега је то што је уметност о којој је писао пре сто година стварно дошла

Da, baš tako...

"Hteli smo da spasemo svet mi, slovenski đaci. Ko zna? Možda će jednom sve nestati u umetnosti, koja neće reći ni ša hoće, ni šta znaĉi ono što kaže. Možda će nestati govor, i pisanje, i određivanje; da je ovo smrt, a ovo ljubav, a ovo proleće; a ovo muzika. Ko zna"?

(Čuvaj se(be) Ano, mani politiku, biće sve dobro...ali...spasavaće i umetnost i svet slovenski đaci pravoslavci...a nas, i sve kojihtednu, će spasiti Bogo naš)

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, GeniusAtWork рече

Зна се како неко може да се зарази: капљично на близини мањој од 1,5 метра ако нема никакву заштиту, и други начин је да у теорији можеш да се заразиш ако неко инфициран се искашље или кине на неку површину коју ти одмах затим додирнеш и иза тога пипнеш очи, нос или уста. Али по свему судећи врло је мала вероватноћа овакве заразе, а и ако дође до ње вероватно ће бити блажи облик.

E da, zavisi i od količine tih mikroba po jedinici povšine, zar ne?

Подели на овим сајтовима

@Justin Waters Znaš šta me nervira, usvari šokiran sam, ne mogu da verujem koju količinu gluposti ljudi inteligentni prosipaju ovde - uvek se okliznemo na problem forme i suštine.

Primer Švedske, recimo...moj obožavatelj Obi, koji niti šta zna o Švedskoj, niti ga intersuje u krajnjoj meri, odjedared cepa neke tvitove, šta li, pa se kaže tamo sledeće: to što Šveđani uopšte ne prioritiraju stare ljude, ustvari je želja i tih starih ljudi. Oni se SAMOžrtvuju radi mlađih. To što Šveđani ne uvode restriktivne mere je, ustvari, briga z aljude jer spasavaju ekonomiju, pa ako propadne ekonomija biće samoubijstava, razvoda, svađa, neplačenih kredita.

Pazi, nevezano za Obija, uzeo sam primer inteligentnog čoveka, i brutalne zameene teza, idotske zamene teza. Ajmo ovako: ako su Šveđani toliko bogati, pa kavo je to bogatstvo ako će ti cela ekonomija roknuti u kolaps jer ne radiš mesec dana? Šta je to? kavi su to budžeti i, na kraju, sposobnost odupiranju katastriofama? Šta bi onda oni da bude rat, prirodne katastrofe ili sankcije, obojene revolucije - sve ono što su indirektno i direktno podržavali blejeeći i sledujući anglosaksonsku politiku imerijalizma, a tobož su neutralni?

Ili, da stavimo na stranu što su, odjedared, protestantske babe postale vaseljenski uzor polaganja svojih života za druge, ispunjavaju onu najuzvišeniju preporuku Gospoda (položiti svoj život za druge...još u najindividualističkijem društvu sveta, gde babe izviruju kroz zavesu i samo zivkaju policiju za svaki prekršaj) - ali kavo je to kukavno zdravstvo, bogato, organizovano, moćno, kada se jdi uopšte dovode u taj položaj - ajde ti baba boluj, pa možda i umri, a mi ćemo ove mlađe da zbrinemo?

Je li to žrtva kao kada je Sv. Serafim zamolio jednu monahinju da umre umesto druge osobe, ili je jedno bolesno licemerje i čemer gde nema blage veze o brizi o ljudima, nego se ljudi žrtvuju, neželjeni IH žrtvuju, radi komfora drugih?

Ovo je jedan primer "objektivne" diiskusije ovde. Kako se forma stavlja nad suštinu. Ok je pričati, sumnjati, navoditi primere i sl., ali imati izričit stav da treba ovako ili onako - a ceo svet, očigledno je u haosu. Neće Vućič izaći i reči kako je pogrešio - p ai ne treba jer time stvara nemir - ali greše svi i svuda! Svaka država ima svoje modele, bolje reći svoju paniku, pa u tom ludilu odregauje ne baš uspeešno...a to su, neupešno odreagovali, skoro svi sem Kine, Rusije, Belorusije i još ponekih zemalja. UGLAVNOM onih zemalja koje imaju zdravstvo u rukama države, ili tradiciju besplatnog državnog zdravstva. Šta to znači? Znači sve sa institutima za istraživanja nezaviosno or farmako-profitera, bez privatnog uplica i sl.

Italija je imala besplatno zdravstvo, potpuno, ali je liberalizacijom besplatno ostalo samo lečenje, dok je komletna farmakologija privatna i koristi zdravstvo kao SERVIS za plasman svojih proizvoda! Što još više siromaši zdravstvo. Zatim sekroz budžete kreše sve, privatne klinke stvaruju neviđene profite i često su u sistemu subvencija države....i kada dođe pošat - ako nema države i državnog - sve puca!

Švedska policija nije kadra da stane u kraj, brat-bratu, možda 2 iljade kriminalaca, od toga većina, većina skoro DECA, Arapčići od 18-22 godine. I sad da se to nosi sa katastrofama, ta država? I takve države...da ne pričamo da je sistem idiotski, jer nema LIČNE odgovornosti. Sve je na sistemu, sve!

Zamisli demokratiju gde lekar, alo lekar specijalista NE SME daiznese javno kritiku! E, isto tako se ovde vodi diskusija.

Ajde neka Medo malo opiše kako se leeći neko u SAD ko nema osiguranja a ima koronu? Daju mu krevet, 3 vrste jela da bira, medcinsku uslugu u bolnoci? Ma kako nije...a KUDA ide svet ako Šveđani, ali Šveđani puštaju babe da umiru kao kolateralnu štetu jer, eto, nisu kadri, pa tako se "spasavaju" drugi? Aman...

M akakav da je Vučić, ma da krade i da će uzeti milone od raspiratora - nabavio ih je i pokušava da se SVAKOME da pomoć- Srbin, Srbija, razvaljena, okupirana, zadužena...na stranu priče treba li ili ne treba policijski čas i kad će keovi da piške. Ljudi bre, drćite se suštine....država je donele mere, crkva ih prihvatila i nema šta da se pametuje tu. Mođemo da se ispričamo, našalimo, iznesemo neke negative i pozitive, ali suptina je suština.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...