Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

WWW.DANAS.RS

Kikinđanka Jovana Popović, studentkinja završne godine Muzičke akademije u Novom Sadu, autorka antirežimske pesme "Bagra", sedamnaesti dan je u zatvoru u Zabeli pod optužbom da nije...

Багра. Багретина.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Justin Waters рече

Šta se dešava u Srbiji, pa moraš da šeruješ ovo iz Španije i Njemačke? 

Ovdje kod nas u RS nije zabranjeno kretanje i šetanje po danu...uz držanje rastojanja, i nošenje maski. 

U mom kraju covek u onom 28 dana karantinu. OK. Bio u Sloveniji, odradjuje svoj deo.

I za to vreme, u svom dvoristu uzeo da rasturi ceo jedan traktor, lepo ga sredio, ocistio, ofarbao, napravio da bude k`o nov. I jedno popodne isterao ga iz dvorista bukvalno 25 metara, samo da proradi masina, u dvoristu nema gde. I dok je gled`o oko motora, vrli komsija ga prijavi pandurima, isto k`o ovo u Spaniji. I kazne coveka, iako im je sve lepo i mirno objasnio i pokazao na delu; bukvalno im pokazao sve do srafceta sta je radio. A mi smo na totalnoj periferiji, naselje proredjenih kuca, nigde nikakve guzve ni u naznakama nikad nije ni bilo, kamoli sad.

Neki dan kupujem na kiosku Svet kompjutera. Pored je poveci dragstor, narod ceka u redu na rastojanjima. I nailazi pandurski poveci dzip. Tu negde, medju ljudima koji stoje i cekaju, neko je smanjio razdaljinu na tipa metar ipo, sigurno ne manje. I ovaj sto prolazi dere se k`o magarac na razglas "ajde pravite odstojanje, sta cekate".

I tako to...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

93008745_1447656215414318_72375360586346

• Оплаках :)) 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, obi-wan рече

U mom kraju covek u onom 28 dana karantinu. OK. Bio u Sloveniji, odradjuje svoj deo.

I za to vreme, u dvoristu svom uzeo da rasturi ceo jedan traktor, lepo ga sredio, ocistio, ofarbao, napravio da bude k`o nov. I jedno popodne isterao ga iz dvorista bukvalno 25 metara, samo da proradi masina, u dvoristu nema gde. I dok je gled`o oko motora, vrli komsija ga prijavi panduima, isto k`o ovo u Spaniji. I kazne coveka, iako im je sve lepo i mirno objasnio i pokazao na delu; bukvalno im pokazao sve do srafceta sta je radio. A mi smo na totalnoj periferiji, naselje proredjenih kuca, nigde nikakve guzve ni u naznakama nikad nije ni bilo, kamoli sad.

Neki dan kupujem na kiosku Svet kompjutera. Pored je poveci dragstor, narod ceka u redu na rastojanjima. I nailazi pandurski poveci dzip. Tu negde, medju ljudima koji stoje i cekaju, neko je smanjio razdaljinu na tipa metar ipo, sigurno ne manje. I ovaj sto prolazi dere se k`o magarac na razglas "ajde pravite odstojanje, sta cekate".

I tako to...

Ludilo brate...Čekaj negdje tamo na periferiji, čovjek izvezao traktor da isproba i neko ga iscinkario???? 

Nema toga kod nas, ili makar nisam tome prisustvovao lično ili čuo od nekoga, nit policija ide i opominje građane za nepridržavanje rastojanja od par centimetara razlike...Eventualno inspekcija kojoj je posao da kontroliše rad objekata koji imaju dozovolu, i oni koji nemaju dozvolu da li su zatvoreni. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

49 minutes ago, obi-wan said:

Oviedo, Spanija. Neko od komsija je prijavio zenu koja je setala sa detetom koje ima autizam. Takvoj deci setnja je zivot. Policija je dosla, donela poklon detetu i svaki dan ce jedna patrola da dolazi da seta sa njima.

У међувремену...

WWW.DANAS.RS

Da je za decu sa autizmom napravljena procedura izdavanja dozvole za kretanje tokom policijskog časa i da im je time omogućen izlazak napolje, kako su izjavili u republičkom Savezu...

Подели на овим сајтовима

Vijetnam nema nijedan smrtni slučaj zbog virusa korona, a broj zaraženih u ovoj zemlji sa 95 miliona stanovnika koja se graniči sa Kinom je tek nekoliko stotina

Iako se graniči s Kinom, Vijetnam je ranim i odlučnim merama poput raširenog testiranja i strogim karantinom te društvenim jedinstvom zasad izbegao situaciju u kakvu je virus korona doveo Evropu i Sjedinjene Američke Države.

Broj zaraženih u Vijetnamu prema brojaču Univerziteta Džon Hopkins je 262, u zemlji koja broji više od 95 miliona stanovnika.

Službena statistika pokazuje kako je u Vijetnamu u karantinu ili izolaciji trenutno 75.000 ljudi. Država je zasad sprovela više od 121.000 testova.

U toj komunističkoj zemlji na jugoistoku Azije zasad nema preminulih od Kovida-19, a stopa zaraze značajno je niža nego u razvijenijoj Južnoj Koreji, Singapuru ili čak Tajvanu – državama koje su hvaljene zbog svog odgovora na krizu.

https://www.novosti.rs/vesti/planeta.299.html:859070-Kako-je-Vijetnam-obuzdao-pandemiju-Zemlja-sa-95--miliona-stanovnika-ima-samo-262-zarazena-glavna-poruka-naciji-kao-ona-tokom-rata-protiv-Amerikanaca-VIDEO

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, fsa рече

Vijetnam nema nijedan smrtni slučaj zbog virusa korona, a broj zaraženih u ovoj zemlji sa 95 miliona stanovnika koja se graniči sa Kinom je tek nekoliko stotina

Iako se graniči s Kinom, Vijetnam je ranim i odlučnim merama poput raširenog testiranja i strogim karantinom te društvenim jedinstvom zasad izbegao situaciju u kakvu je virus korona doveo Evropu i Sjedinjene Američke Države.

Broj zaraženih u Vijetnamu prema brojaču Univerziteta Džon Hopkins je 262, u zemlji koja broji više od 95 miliona stanovnika.

Službena statistika pokazuje kako je u Vijetnamu u karantinu ili izolaciji trenutno 75.000 ljudi. Država je zasad sprovela više od 121.000 testova.

U toj komunističkoj zemlji na jugoistoku Azije zasad nema preminulih od Kovida-19, a stopa zaraze značajno je niža nego u razvijenijoj Južnoj Koreji, Singapuru ili čak Tajvanu – državama koje su hvaljene zbog svog odgovora na krizu.

Lažu komunjare...

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Justin Waters рече

Ludilo brate...Čekaj negdje tamo na periferiji, čovjek izvezao traktor da isproba i neko ga iscinkario???? 

Da. Doc`es ako Bog da jednom ovamo u posetu, pa ces da vidis i sam - izvuceno skroz naselje, jedna autobuska linija, miran kraj.

пре 32 минута, Justin Waters рече

Nema toga kod nas, ili makar nisam tome prisustvovao lično ili čuo od nekoga, nit policija ide i opominje građane za nepridržavanje rastojanja od par centimetara razlike...Eventualno inspekcija kojoj je posao da kontroliše rad objekata koji imaju dozovolu, i oni koji nemaju dozvolu da li su zatvoreni.

Kazem ti, ovde je matrix od drzave. Vidis inace i sam kakvo sve ludilo gledaju da provuku ove gnjide sa vlasti. A ovo ti samo svedocanstvo vise.

Ja sam bas gledao tog dana - nisam uopste mog`o da uocim ko je negde smanjio razdaljinu, a takav pogled sam imao da sam istog momenta mogao da sagledam ceo red od nekih 15-tak metara. To je bilo mozda nesto tipa do pola metra manje, a mozda i nije, nego samo u glavudzi tog olosa sto se drao.

Nigde, i tvrdim nigde, nema takve zloupotrebe jednog prosecnog problema, kao ovde kod nas. A zloupotrebe ima svuda.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, GeniusAtWork рече

У међувремену...

WWW.DANAS.RS

Da je za decu sa autizmom napravljena procedura izdavanja dozvole za kretanje tokom policijskog časa i da im je time omogućen izlazak napolje, kako su izjavili u republičkom Savezu...

...

Ovo ovde i ono u Spaniji k`o dupe i oko...

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, obi-wan рече

Kazem ti, ovde je matrix od drzave. Vidis inace i sam kakvo sve ludilo gledaju da provuku ove gnjide sa vlasti. A ovo ti samo svedocanstvo vise.

Ja sam bas gledao tog dana - nisam uopste mog`o da uocim ko je negde smanjio razdaljinu, a takav pogled sam imao da sam istog momenta mogao da sagledam ceo red od nekih 15-tak metara. To je bilo mozda nesto tipa do pola metra manje, a mozda i nije, nego samo u glavudzi tog olosa sto se drao.

Nigde, i tvrdim nigde, nema takve zloupotrebe jednog prosecnog problema, kao ovde kod nas. A zloupotrebe ima svuda.

Zato i dalje tvrdim da je za takvo stanje odgovoran Vučić sa svojim poltronima...Znam dobro da kao narod većinski nismo raspoloženi za cinkarenje..ima ih koji jesu spremi na to, ali daleko smo od Švajcarske i zapadnih zemalja gdje to tamo redovna pojava kod nekih više kod nekih manje....Kao što se može vidjeti, pojedinci instiktivno reaguju i u Španiji ovdje i u Srbiji sa cinkarenjem, samo tamo je policija pokazala humanost, a ovdje kažnjavaju radi gluposti. 

Подели на овим сајтовима

RS.N1INFO.COM

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da će se građani Srbije, sudeći prema aktuelnoj epidemiološkoj...

Пензионери су већ четврту недељу у кућном притвору, могу да изађу само једном у току седмице од 4 до 7 ујутру. Дебил би да их држи у затвору најмање до јуна.

Иначе исти овај дебил је пре пар дана изјавио "Демократија нас не занима много, ми спасавамо цивилизацију. А кад прође све ово, идите на улице и тргове и демократишите до миле воље".

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...