Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

I ovo je vrlo zanimljivo - politicari se sklone i pustaju struku da jedina vodi rec...

...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, ana čarnojević рече

пусти нас Србе из Србије да мучимо своју муку. u

Svi su Srbi iz Srbije i svima je srpska muka - muka. Ne možete jednog Vučića da sredite a busate se u prsa...na stranu sad politike, verujem da Merkelova nije imala obraćanje naciji ni 5 puta za 20 godina vlasti. Putin vodi zemlju od 140 miliona i povodom korone je izašao, rekao 10 rečenica mirnim glasom šta će država da uradi i država radi.

Vama Vučić svaki dan drži lekcije, grdi vas, nabija grižu savest, kukumače...i sad kad je nešto vi ustanete na patrijarha i vladike, kao oni bi trebali da menjaju Vučka.

To je zato, Ano, što dosta vas ima taj mentalitet "naša Srbija". Vidiš, u jeednoj rečenici ti bi gora od Vučića...i on tako smatra Srbiju njegovom...posebno dobar deo Beograda, kao da su sami na omladinskim radnim akcijama izgradili Beograd pa je njihov...sve ko Alija Sirotanovic u rudniku...dosadni ste sa Vučićem više...od popova umetnika i popova intelektualne elite i još nekoh...Vučić pa Vučić...kao da je ostali narod glup toliko...ja da sma u Srbiji ne bih glasao, a kada bih glasao glasao bih za Vučića, mada je on skoro sve ono što političar po ojoj meri ne treba da bude - jer opozicija je kukavac sinji nad kukavcom.

Kad bi sve popadije čitale pisma po mitinzima, ili kad bi svi popovi gostovali u Utisku nedelje....pa još udarali ČVOKE vrhu Crkve sa patrijarhom na čelu....gde bi nam bio kraj. E, to je taj mentalitet možda gori od Vučića...zato on i vlada.

Подели на овим сајтовима

Преосвећени   Епископ    бачки    др  Иринеј  Буловић    је   

потпуно  у  праву.  С једнe стране имамо Васкрс који је празник над празницима,

а са друге стране, мега-маркете где људи од 65 и више година имају дозволу сваког викенда у ситне сате (од 3 до 7 часова)  чекати испред одређених маркета, по хладноћи у  редовима и до 1,5  km!!!  Да не помињемо и то како се у остале дане сме и може чекати и у Лидлу на Новом Београду  и бити триста и неки (информација датира од прошле среде и четвртка), а не сме макар глава породице да буде присутна у реду  испред цркве, у размаку од метар и по до два, на празник Васкрс! Ако треба, народ ће бити ПРИЧЕШЋИВАН без додира кашичице (и то не зато што преко кашичице може да им се пренесе нека зараза, то се никада није догодило и није могуће, али ради тога да се предупреди и сваки повод штампе и медија на осуду), чак би и свештенослужитељи, као што је случај у Ваљевској епархији, носили  медицинске маске.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

WWW.B92.NET

Kompanije Apple i Google najavile su partnersku saradnju u izradi tehnologije za mobilne telefone koja će korisnike upozoravati...

Predaj svoju slobodu, da bi bio slobodan. 

• Љут 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, obi-wan рече

...

@Zlatan 

VIdis, ovo je ono o cemu pricamo. Bez provere, bez ulazenja u cinjenice, ljudi dodju i galame, bace ti prasinu u oci i pobegnu.

Jer si im dirnuo njihovu svetu kravu.

Ja sam na ovdasnjoj temi o Siriji, na primer, sasvim dovoljno pokazao sta mislim o zapadnim ludacima i njihovim naftaskim i drugim ratovima. Ali isto tako necu da ucestvujem u sirenju besmislica i falsifikata ni na koji nacin.

Nemam nista protiv da mi bilo ko bilo kad iznese neki jasan dokaz koji ce da pokaze da je neki oboleli od maligne bolesti tu bolest dobio od velikog zracenja za vreme rata. Ali zanimljivo je da za 20 godina od rata na ovamo nista nismo videli osim prazne price.

Ovakvi ljudi kao Rapsodija sigurno nece da promisle o onom sto sam napisao, nece da se sete Hirosime i Cernobilja pa da malo uporede sve to, nece da uzmu u obzir kad im ziv covek posvedoci o svom zivom iskustvu sa ondasnjeg terena. Oni jednostavno imaju svoj fix da su svi gamad a samo Srbi suvo zlato. A dokle god se budemo tako ponasali Domacin nece da nam vrati KiM ni ostalo izgubljeno, a bome mozda izgubimo i jos ponesto.

Da podvučem, moj stav je da ima dosta toga ne istraženog u vezi sa efektima osiromašenog uranijuma i da ne bi trebalo zauzimati apsolutni stav, u smislu bezopasno je ili svi ćemo izginuti od njegovog zračenja. Mislim da nam tek slede radovi koji će baciti jasniju sliku na uticaje korišćenja ovakve municije.

Ја рекох: "Сваки дан окушам смрт", а он ће на то: "Бог је рекао да те љуби. Зато буди спокојан."

Св. Исак Сирин

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, ana čarnojević рече

пусти нас Србе из Србије да мучимо своју муку.

пре 10 минута, Ćiriličar рече

Svi su Srbi iz Srbije i svima je srpska muka - muka.

Србији је потребан свако ко је вољан да помогне. Овај режим се највише плаши повратку Срба из дијаспоре јер знају да када би почео њихов масован повратак у земљу да би им већина муљажа пале у воду. Вучић би изгубио на првим изборима зато што не би имао шансе против прилива великог броја гласача и јаке интелигенције образованих и способних људи међу којима би могао да му се нађе и политички противник.

Подели на овим сајтовима

Mnogi koriste izraz "Nulti pacijent", a pri tom malo ko zna šta predstavlja. Koriste ga kao sinonim za svakog prvog evidentiranog pacijenta (u ovom slučaju nosioca virusa covid-19) na planeti, u državi, pa onda opštini, i tako do sokaka u kojem živimo. Sve nulti do nultog... posmatramo ih kao biološko oružje, doživljavamo kao državne neprijatelje. Zaziremo od njih, doživljavamo kao neodgovorne, a njihova imena se čak i ne ne šapuću (kako to obično čaršija radi), već javno iznose sa matičnim brojem i adresama stanovanja, i to je dovoljno da krene dokona masa da im nabraja članove porodice sa kojima su bili u neposrednom kontaktu, zatim kolektiv, prijatelje... i taj krug rizičnih i po nas opasnih (koji mi sami stvaramo i širimo) ide u nedogled.
Pritom ne razmišljamo o tome da je taj, odnosno da su svi ti pacijenti  žrtve, da se negdje, nekako našao na mjestu on, a ne ja ili bilo ko od vas, i da je pokupio nešto što sam sigurna da nije želio. Ponavljam, oni su žrtve, ne mete. 
Zakon koji štiti prava pacijenata, garantuje povjerljivost svih ličnih informacija. Ne postoji uslov da se to pravo naruši... međutim, mi imamo na uvid informacije različite vrste, tipa, neki Šao Pao Jad Mu Ga Dao, pojeo šišmiša (uzimam kao primjer, i ne guglajte ime  i način kako je postao super kliconoša taj nultimučenik) i eto ga nulti, pa raširio po komšiluku, a svastikin đeveričić bio na ručku, pa pokupio to, a onda krenuo na maraton po evropi, i otrov donese (primjera radi) u Italiju (još jedan nulti)... i onda kreće bataljon nultih koji siju to po državama. Đavo ponese tog nesrećnika, koji ni sam ne zna kako zakači virus, uz to ni da je kao kliconoša posijao bolest.
Svi smo postali epidemiolozi, anesteziolozi, pulmolozi, hemičari, biolozi i pravnici... negdje mislim da bi nam pametnije bilo da ovoga trena, makar dok ovo prođe, budemo dobi članovi svoje familije, dobre komšije, prijatelji... i sačekamo da izađemo iz ovoga, šta god da je.  Da se manemo glođanja, blebetanja, damo najbolje ono što znamo i umijemo.
Ja rekoh... pucajte sad. :0212_rolleyes:

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Просечан србенда рече

Србији је потребан свако ко је вољан да помогне.

taaacno

Dijaspora nam je divna, ne salim se. Sve sto sam upoznao od dijaspore divni i vredni ljudi koji vole Srbiju i sigurno bi pomogli!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, ana čarnojević рече

@Ćiriličar Човече у карантину сам дан трећи ни ми је добро не могу да испратим шта пишеш. Препричај молим те. 

Ma nebitno Ano....malo sam generalizovao...malo vise, mani polemiku....ne moze se sa mnom na kraj izaci ionako, jos ti to sad treba...sad si me nasekirala....cuvaj se....kad ozdravis pricacemo...

Cuvaj se.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Просечан србенда рече

Србији је потребан свако ко је вољан да помогне. Овај режим се највише плаши повратку Срба из дијаспоре јер знају да када би почео њихов масован повратак у земљу да би им већина муљажа пале у воду. Вучић би изгубио на првим изборима зато што не би имао шансе против прилива великог броја гласача и јаке интелигенције образованих и способних људи међу којима би могао да му се нађе и политички противник.

To zna svako osim Ane...bolna mi je, moracu joj nesto lepo "procitati"...nesto sto voli...

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, ana čarnojević рече

@Просечан србенда Вери најс. Ево ти онда Ћирко па се лепо испричајте кад већ волите. 

Волим ја и са тобом да причам, ти си некако увек бунтовник а без таквих је некако досадно ?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ćiriličar рече

To zna svako osim Ane...bolna mi je, moracu joj nesto lepo "procitati"...nesto sto voli...

Ganuo me tvoj post Ani... umalo suzu pustih (kakav empata), kad slijedi ovaj...
Kako me uštopa.
E sad joj čitaj i pjevaj, inače ti svi zamjerismo 1324_womens

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...