Jump to content

Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 2.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 5 минута, Ayla рече

Jeste, garant. :sunce:

Види се из АвиЈона илити прецизније из АвиЈана...  :flying-helicopter-smiley-emoticon:

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

RS.SPUTNIKNEWS.COM

Епископ Диселдорфа и Немачке Григорије открио је за Спутњик да је...

Јутрос сам био код патријарха, отићи ће у већ заказану посету у Сједињене Државе, тамо ће се сигурно све добро завршити. Али оно што ће после тога сигурно уследити, патријарх Иринеј ће посетити и Црну Гору, дефинитивно. Тако ми је данас рекао”, открио нам је ексклузивну вест великодостојник СПЦ.

Све православне цркве подржале су нашу у овој борби, Ватикан је упозорио СПЦ на опрез и пре доношења Закона о слободи вероисповести, Европска Комисија није задовољна извештајем који је ових дана стигао из Црне Горе. Како утицати на преостале моћне земље које слуша Ђукановић да промене став и да се пронађе излаз?

Врло је важно да људи обрате пажњу на то о чему се овде ради, а чини ми се да се ради о томе да господин Ђукановић уопште не зна шта је то Црква. Она је увек и локална и универзална. То је црногорска Црква у локалном смислу, али је православна у универзалном. У смислу помесности, она је Српска Православна Црква и нема никакве двојбе да неко сада ту може да направи неку другу, поред оне која ту постоји вековима. То је главна заврзлама у глави Ђукановића и оних који га слушају, јер не могу да схвате да не може да буде његова Црква, Црква може да буде божија. Црква може да буде црква једног града, заједнице, једне области и Црква може да буде васељенска, универзална. То знају сви људи на овом свету који су икада ишта учили о теологији, црквеном уређењу и поретку. Требало би, ако има он неког пријатеља на земљи, да му то објасни. С друге стране, прича о томе да ли је Црква црногорска, српска или православна, проруска, је потпуно излишна. Црква или је Црква или није, у томе је сва суштина.

Издвојићу ова два пасуса...

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вукашин рече

Kakvim se stvarima bavite, ccc??? Daj odrastite.

"Zaista vam kažem, ako se ne povratite i ne budete kao deca, nećete ući u carstvo nebesko"

(odrasti ti... mi nećemo :sunce:).

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ayla рече

"Zaista vam kažem, ako se ne povratite i ne budete kao deca, nećete ući u carstvo nebesko"

(odrasti ti... mi nećemo :sunce:).

Tu se ne govori o duhovnoj nezrelosti, vec o nezlobivosti :sunce:

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ayla рече

Pa mi i nismo zlobni... svako vidi ono što nosi u sebi.
Ja tebe vidim upravo kao to sunce... sijaš i treperiš, i braniš o Zorana.
Meni je to divno.:stidljiv:

Ma ti lozis Goluba, ne foliraj se. On misli da je docekao svojih 5 minuta, pa onako bratski podjebava Zokija.

Koliko je to daleko od realnosti...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вукашин рече

Ma ti lozis Goluba, ne foliraj se. On misli da je docekao svojih 5 minuta, pa onako bratski podjebava Zokija.

Koliko je to daleko od realnosti...

Ne psuj pred djecom!1324_womens

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ayla рече

braniš o Zorana.

Штоно би рек'о Зоки: брани неодбрањиво!    :mazenje:

• Радостан 1

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...