Jump to content

Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 минута, Pontifex Emeritus рече

Овде је битна разлика јер је Црква у ЦГ успела да верски идентитет издигне изнад националних подела. Јер овде вера није инструмент националне мобилизације, него одбране Цркве као верске институције и заједнице верних у најширем смислу. 

Što o tome misle CG vjernici da li žele ili ne autokefalna crkvu.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, Pontifex Emeritus рече

Ако је Старчевић отац нације старе 12 столећа, онда ова ваша држава почива на идеји да пре усташа није било ничег. 

Starčević je bio prije NDH kakve su to nebulozne kao da ja kažem da je Dobrica Ćosić ključni faktor vaše novije povijesti.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Pontifex Emeritus рече

@kopitar 

Где је Круна на грбу данашње Хрватске? Зар ви нисте Троједна Краљевина? Ко вам збаци Круну? Ко погази тисућлетну државноправну и историјску традицију? Зли Срби? Зли Мађари? Млечани? Швабе? Ко? Вашу Круну је у блато бацио ваш, а по матери која га родила- и наш, Старчевић. У том смислу и ми смо криви што сте данас то што јесте. Нација потпуно одвојена од својих историјских корена. Руља без свести. Хипнотисана гомила. 

Godine 924. Bugari su napali Srbiju i porazili župana Zahariju, koji je potom pobjegao u Hrvatsku.

Bugarski car Simeon je 926./927. nakon osvajanja Srbije, poslao ogromnu vojsku na Hrvatsku, koja je katastrofalno poražena u bitci negdje na prostoru današnje Bosne ili u blizini Imotskog. Poraz bugarske vojske, u to doba jedne od najjačih u Europi, pokazuje moć hrvatskih vojnih snaga u to doba.

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, kopitar рече

Bugarski car Simeon je 926./927. nakon osvajanja Srbije, poslao ogromnu vojsku na Hrvatsku, koja je katastrofalno poražena u bitci negdje na prostoru današnje Bosne ili u blizini Imotskog. Poraz bugarske vojske, u to doba jedne od najjačih u Europi, pokazuje moć hrvatskih vojnih snaga u to doba.

Таман помислих да си озбиљан саговорник.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, RYLAH рече

Ako meni ne vjeruješ evo ti dokaz da Wikipedije.

Hrvatsko-bugarska bitka 927. godine

Hrvatsko-bugarska bitka (27. svibnja 927. ili 926. godine) se dogodila u neimenovanom neprohodnom području u kojoj je hrvatska vojska porazila bugarsku vojsku pod vodstvom kneza Alogobotura.

Bitka na Bosanskim visoravnima
sukob: Hrvatsko-bugarski ratovi
Vrijeme 27. svibnja 927.[1]
Mjesto Bosna
Ishod odlučujuća hrvatska pobjeda
Sukobljene strane
Prvo Bugarsko Carstvo Hrvatsko Kraljevstvo
Zapovjednici
knez Alogobotur kralj Tomislav
Gubitci
veliki - poginula je gotovo cijela vojska nepoznat broj

Godine 924. Bugari su napali Srbiju i porazili župana Zahariju, koji je potom pronašao sklonište u Hrvatskoj. Ovo je bio povod napadu kojeg je bugarski car Simeon izvršio na Hrvatsku poslavši jednog od svojih knezova.

Prema Konstantinu Porfirogenetu, Hrvatska je u to doba mogla podići kopnenu vojsku od 100.000 pješaka i 60.000 konjanika i ratnu mornaricu od 80 velikih i 100 manjih galija, što se smatra nepouzdanim i pretjeranim. Na primjer, vrela slično govore i o Fridriku Barbarossi, koji je tijekom Trećeg Križarskog rata podigao vojsku od 100.000 vojnika i 20.000 viteza, što povjesničari također odbacuju.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, kopitar рече

Što o tome misle CG vjernici da li žele ili ne autokefalna crkvu.

Не желимо! 

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, RYLAH рече

On? :0212_rolleyes::0205_whistling:

• Свиђа ми се 1

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Pontifex Emeritus рече

Могао си да напишеш и временску прогнозу. Једнако је смислено.

Ти уопште ниси схватио шта ти говорим. Старчевић вам је ампутирао комплетну историју, јер је тежиште хрватског националног бића пребацио на прости плебс, пучке масе. Он је та будала која је (а тад је то било модерно и у духу француских идеја), темељ хрватске државе поставио у сељачком блату. И у том блату вам је завршила и Круна Троједне Краљевине, и цела повест коју та Круна оличава. Старчевић је гробар Хрватске, а не отац. Он је утро пут комунистима који су вас докусурили сасвим.

Ok je da narod bude temelj države a komunisti bi svakako došli pa došli su i kod vas.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, kopitar рече

Ako meni ne vjeruješ evo ti dokaz da Wikipedije.

Чек да направим чланак на Википедији о инвазији Лемурије на древне Сорабе па да га овде линкујем као доказ. 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Pontifex Emeritus рече

Ништа ти мене ниси схватио. Не почива нација на народу, него на Круни. Народ је маса. Тесто, и ништа друго. 

Mnoge moderne države te demantiraju, znači da može.

Подели на овим сајтовима

@RYLAH 

Знам добро шта си ми рекао што подржавам Вучића. Мислиш да тролујем толико да сам пролупао и да се то теби десило. :D

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...