Jump to content

САД извршиле атентат на високог званичника Ирана

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Препоручена порука

"Očigledno se Irak ujedinjuje pritiv amera. Ubili su komandante, koji su oslobađali Irak od ISISa. Ne treba zaboraviti, da je general Soleimani spasio više milijuna građana Bagdada, kad je odbio napad ISISa na Bagdad. Tamo nije bilo ni amera, ni iračke vojske. Samo šiitske jedinice PMU, iranski dobrovoljci i general Soleimani, koji je komandovao odbrani grada."

https://www.mycity-military.com/Aktuelna-vojna-desavanja-u-svetu/Iran-2_643.html

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 316
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

U međuvremenu, šta građani SAD misle o totalnom ratu sa Iranom (a koji vrlo lako može da se pretvori u Treći svjetski rat) koji je najavio Tramp:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157086779193333&set=a.1015052222168833

81540661_10157086779203333_6076379203345

12:smeha:

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Da ne ulazim u detalje i ne objašnjavam što je to Sepah, koje su njihove zasluge i koji su njihovi grijesi, ubijeni general je bio legitiman general vrlo legalne iranske vojske. Jasno, Iran je SAD-u trn u oku i vojsku Sepah su sa svojim generalom proglasili terorističkom organizacijom. No to ne bi trebalo uopće ikog biti briga! Ubijeni general se od nikog nije skrivao, nije bio na Interpolovoj tjeralici, nije bio optužen i definitivno nije bio osuđen. Bio je službena osoba, slobodan čovjek, političar, general. Mogu biti patetičan pa reći da je bio i muž i otac. Može ti se netko sviđati ili ne sviđati, ali ne može se nekog tko ti se ne sviđa proglasiti teroristom. Možda bi Hrvatska mogla udruženje slovenskih ribara proglasiti terorističkom organizacijom? Ili BBB Torcidu? Ili mene baš živciraju danski vegani i ja bih njihovu udrugu proglasio terorističkom i sjedište im bombardirao. Koga briga što ja mislim i koga briga što SAD misli! Zato postoji međunarodna zajednica da pojedinci ili pojedinačne države ne bi mogle provoditi ilegalnu samovolju. Zamislite da Rusi proglase američku mornaricu terorističkom organizacijom i dronom roknu glavnog admirala. Pravno to ne bi imalo nikakve razlike od ovog što su Amerikanci prekjučer napravili Irancima.

Imao sam puno veći i žešći post napisan, ali sam ga obrisao i odlučio samo malo napisati o ilegalnosti ovakvog čina. Ne da mi se ponavljati priču o zapadnom licemjerju i mnogim lažima jer mislim da svatko s malo mozga ionako zna kako stvari stoje. U Iranu je inače sve OK, rata neće biti, ljudi su mirni, a Trumpu se smiju. Ja sam trenutno u Zagrebu i vraćam se za nekoliko dana i baš se veselim da se vratim. Treba do kraja srediti papirologiju vjenčanja i onda pomalo kreće turistička sezona. Faribi i meni dolazi puno dragih ljudi s ove FB stranice i treba se potruditi organizirati im putovanje za pamćenje!

Ivan Đogić

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, GeniusAtWork рече

Малоумник је запретио Ирану да, ако нападне Американце или америчке интересе, САД ће збрисати са лица земље 52 мете у Ирану (које симболизују 52 америчка таоца које су Иранци заробили код упада у америчку амбасаду '79), а неке од тих мета су веома битне за Иран, укључујући и иранску културу

ISIS = Porušićemo spomenike kulture!

SAD = Porušićemo spomenike kulture!

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ирачки Парламент преломио: Повући све стране војске са територије Ирака

Ирачки парламент изгласао је да се све стране војске, укључујући и америчку армију, повуку са територије Ирака, пренели су медији.

https://rs.sputniknews.com/svet/202001051121482008-iracki-parlament-prelomio-puvici-sve-strane-vojske-sa-teritorije-iraka/

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Način kako je Solejmani stradao je pomalo iznenađujući, nemoguće je da su tako naivno putovali ne znajući da kauboji kontrolišu nebo nad Irakom, da odavno već imaju skeniranu situaciju, a mogli su biti navini jer teško je naći na engleskim medijima taj podatak da je Solejmani bio u službenoj posjeti i išao je na razgovor sa iračkim premijerom u vezi deeskalacije oko protesta pa nisu razmišljali da bih dron mogao pogoditi, a navodno je i Kramp insistirao na ovom sastanku... onda su ga roknuli, na međunarodnom aerodromu kojeg koriste civili. Vrlo američki, hladnokrvno i proračunato. 

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, feeble рече

To znaci da su mogli i Asada skinuti da su hteli posto i on prilicno slobodno se krece?

Нису. У Ираку и Авганистану Амери могу да раде шта хоће јер они потпуно контролишу небо. У Ираку они имају споразум са ирачком владом о боравку америчке војске (овај што сад Ирачани тврде да је прекршен и хоће да их избаце), а у Авганистану вероватно нешто слично. А понекад умеју дроновима да упадну и у Пакистан, што им ови толеришу јер вероватно имају исто неки дил са њима.

У Сирији, бар тамо где је Асад, Сиријци контролишу небо и дрон(ови) ће много теже да се провуче. Они су мислим и оборили неколико комада током рата.

Иначе, овај што је убио Солејманија је дугачак 11 метра, а висок 4. Ми кад неко помене дронове обично помислимо на неке мале авиончиће које нико не може да види...

Подели на овим сајтовима

To je ovo cudo 

maxresdefault.jpg

ali opet kako skidaju dhizadlije po Idlibu? Odakle to ispaljuju? I pogotovo sam zadivljen onim blender dronovima sto iseckaju zrtvu, da se izbegnu civilne zrtve

WWW.WSJ.COM

The U.S. has developed a specially designed, secret missile for pinpoint airstrikes that kill terrorist leaders with no explosion, drastically reducing damage and minimizing the chances of civilian casualties, multiple current...

Подели на овим сајтовима

@obi-wan, мислим да би ми ти најбоље могао дати одговор на ово. 

Елем, како сам до сада видјео, Сулејмани је водио извјесне "Кудс" снаге у Ираку и Сирији које су се првенствено бориле против ИСИС-а, али сада када тих фашиста више нема почели су да имају и мање окршаје са Американцима. Трамп је спомињао чак и неке америчке таоце који су убијени или мучени од стране Кудса.

https://edition.cnn.com/2020/01/04/politics/trump-warning-iran-52-assets/index.html

Имајући наведено у виду, зар није онда потпуно логично за Амере да просто почну рокати Кудс како и колико год могу? Нешто ми не пије воду аргумент "убили су легалног иранског генерала", ако је истина да је он предузимао непосредне непријатељске акте према САД.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Срндаћ рече

Имајући наведено у виду, зар није онда потпуно логично за Амере да просто почну рокати Кудс како и колико год могу? Нешто ми не пије воду аргумент "убили су легалног иранског генерала", ако је истина да је он предузимао непосредне непријатељске акте према САД.

Prosto sebi možeš odgovoriti...Pompeo odluči doći u Siriju na neke pregovore i Iranci roknu njegov avion dok bude sletao...ili ne mora Sirija, može recimo i bliža Saudijska Arabija...hipotetički pričam. Trebaju li oni to uraditi u budućnosti? 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...