Jump to content

Осврт на текст о "керберима Иринеја Бачког"

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 20 часа, Tελώνης рече

Neću mnogo da pišem, da ne bih ispao neobjektivan. Ako si kad pročitala nešto od ovoga što sam pisao, možeš reći da sam nepismen ili pristrasan, ali sigurno nisam neobaviješten.

Dakle, tvoj muž je bio namjesnik u jednom manjem gradu, a kad se dokazao, dakle, kad je u potpunosti provjeren (da ne pišem na koji način), došao je u sam centar. Tada se nije bunio. Pobunio se tek kada je pomislio da je stekao povjerenje episkopa i da je u poziciji da sruši sekretara, koga stalno pominješ, te da možda dođe na njegovo mjesto - onda je dobio po nosu. Dakle, za mene je to bila borba za pozicije u kojoj je pobijedio mnogo jači igrač.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 349
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 16 минута, Kaliopi рече

Ne mogu da ti odgovorim, jednostavno nije u mom domenu. Svako dobro!:)

A zasto se onda petljate i ucestvujete u temama koje se bave ovom problematikom?!

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Најбољи могући начин је да сте дакле на леду што иде у прилог индицији коју сам горе изнјео, јер тај модус операнди није ништа ново, упознао сам још људи који су тако остали нигдје, односно са умањеним правима односно на леду.

Остаје још да нам испоручиш модус операнди који приписујеш Бачком, јер је врло важно да га сагледамо, јер по твој тврдњи потреса Цркву.

По твојим тврдњама: били сте тамо, страдали, добили отпуст који сте тражили, пошто сте назначили гдје идете....Вјеруј стварно ми није јасно: јесу ли и вас оптуживали за ТЕ, јесте неке уставе писали, који је тај заједнички именитељ, са другима у Цркви који "страдају" од Бачког? Да нисте коме прјетили подрумом? Јесте ли се бунили због неке функције?

Vlado, to je kuhinja koju ako nisi osetio i isprobao ne možeš da svedočiš. Uloga Bačkog i njegove ekipice je takva da oni brane Crkvu od konkretno nas, tad, drugih sveštenika, sad Episkopa, profesora, smišljaju odgovornost, dopisuju, oduzimaju, poturaju papire da potpišeš koje nisi pisao ili nisi saglasan ali ako ne postupiš kako oni traže leti glava. Oni su merilo, oni su branitelji Crkve, to im je glavni moto. Ćeranje po njihovom aršinu koga , kad , kako, zašto i ti tu nemaš prava prigovora. A ako se suprotstaviš, ne dao ti Bog te nesreće.

Privatizovana Crkva i privatizovano mišljenje samo njegovo ispravno.

Подели на овим сајтовима

Са мирнијим и прецизнијим постовима неке ствари су јасније, барем мени,,, 

Сад ми се чини да су емоције књишке, филмске, али део су света у коме јесмо.и немам проблем са тим

И тек сад сам разумела да смета, ако у комуникацији имамо нагађања.Такорећи алузије. А кад неко пита конкретно, то конкретно није да се каже.

А ја могу веровати да страда неко и пати...али ми тешко да оптужим неког кад не знам чињенице..и још ми теже да немам дисциплину, према Цркви, и да хоћу да буде по мом....самовоље у вери нема...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Биљана, два рече

Са мирнијим и прецизнијим постовима неке ствари су јасније, барем мени,,, 

Сад ми се чини да су емоције књишке, филмске, али део су света у коме јесмо.и немам проблем са тим

И тек сад сам разумела да смета, ако у комуникацији имамо нагађања.Такорећи алузије. А кад неко пита конкретно, то конкретно није да се каже.

А ја могу веровати да страда неко и пати...али ми тешко да оптужим неког кад не знам чињенице..и још ми теже да немам дисциплину, према Цркви, и да хоћу да буде по мом....самовоље у вери нема...

Ovo nije nikakva samovolja. Potpuno sam svesna svega ali ne mogu da gledam šta se radi u Crkvi i da mirno spavam.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Kaliopi рече

Vlado, to je kuhinja koju ako nisi osetio i isprobao ne možeš da svedočiš. Uloga Bačkog i njegove ekipice je takva da oni brane Crkvu od konkretno nas, tad, drugih sveštenika, sad Episkopa, profesora, smišljaju odgovornost, dopisuju, oduzimaju, poturaju papire da potpišeš koje nisi pisao ili nisi saglasan ali ako ne postupiš kako oni traže leti glava. Oni su meeilo, oni su branitelji Crkve, to im je glavni moto. Ćeranje po njihovom aršinu koga , kad , kako, zašto i ti tu nemaš prava prigovora. A ako se suprotstaviš, ne dao ti Bog te nesreće.

Privatizovana Crkva i privatizovano mišljenje samo njegovo ispravno.

Добро, Калопи, али могу да примим свједочнаство.

Ти свештеници, епископи, професори јесу ли узимани појединачно или су повезани, те кривице које им приписују јесу ли заједничка дјела или појединачна, мислим свако има неку кривицу, по ком основу прогене? Који су им ти аршини.

Шта су конкретно Вама приписали, мислим зашто баш Вас, или зашто неког епископа а не другог?

Немој да се љутиш, али ниси баш јасна, а тешке оптужбе износиш, дужна си да појасниш.

Нпр. какве папире, како лети глава. Стварно или изгубиш неку привилегију?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Добро, Калопи, али могу да примим свједочнаство.

Ти свештеници, епископи, професори јесу ли узимани појединачно или су повезани, те кривице које им приписују јесу ли заједничка дјела или појединачна, мислим свако има неку кривицу, по ком основу прогене? Који су им ти аршини.

Шта су конкретно Вама приписали, мислим зашто баш Вас, или зашто неког епископа а не другог?

Немој да се љутиш, али ниси баш јасна, а тешке оптужбе износиш, дужна си да појасниш.

Нпр. какве папире, како лети глава. Стварно или изгубиш неку привилегију?

Prvo i osnovno.

Ne smeš pomisliti drugačije od Episkopa Bačkog a ako pomisliš i to javno izneseš onda si gotov. Na raznim nivoima za razna pitanja počinju stradanja i klevete.

To je uigrana mašinerija kako da nekog oklevetamo, čerečimo , što smo imali priliku da čitamo od Djurovića ovde. Zatim da ga sklonimo, bez prava na realnu odbranu za klevete i bez ikakvog drugog prava. Jer po tom scenariju ti si rušitelj Crkve a Bački je brani od tebe i od svakog ko pokuša da je ruši, iako je u realnosti skroz drugačije, ti si u nemogućnosti da to dokažeš.

To su igre, igre u kojima je on maher.

I samo se ide dalje i dublje ćeranje.

I za jednu rečenicu  recimo Maksima ćerali mesecima na forumu, videli smo o Porfirijevom izlaganju više ni a. 

Primer. Maksimovo pokajno pismo ne priznaju, Stav Mitropolita Amfilohija i Episkopa  Atanasija o Maksimovoj teologiji ne priznaju. Izmišljaju razloge odlaska sa fakulteta bizarne. Videli smo scenarijo sa dekanom, tipična Bačka. 

To su stalne mahinacije.

Metode za svakoga posebno.

Nas su gonili godinama jer je suprug pokušao da upozori Irineja da sekretar ne dela Bogougodno.

A svako ko je pokušao da piše protiv sekretara završio je neslavno, strašno.

I na kraju je morao da potpiše knjigu laži o sebi da bi dobio taj kanonski. 

I tome nema kraja. Takvih primera je mnogo.

Meni je iskreno žao što ja mala i nedostojna(sigurno nedostojna da pišem o činu Episkopa, ali situacija je teška) moram da iznosim takve stvari u javnost ali ne mogu da spavam kad to sve vidim. I apelujem i pitam se kad će stati ta tiranija i dokle će jedan čovek da vodi Crkvu? Praštajte na slobodi mišljenja. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, The Godfather рече

A zasto se onda petljate i ucestvujete u temama koje se bave ovom problematikom?!

Битно јој је да своје приватне проблеме пројектује на ниво целе СПЦ и да су Максим и екипа часни епископи и то невезано за њихове поступке.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Просечан србенда рече

Битно јој је да своје приватне проблеме пројектује на ниво целе СПЦ и да су Максим и екипа часни епископи и то невезано за њихове поступке.

Oprostite, nisu privatni problemi ako jedan Episkop goni sveštenike, druge Episkope, profesore na  pravdi Boga.

To je pitanje Crkve i problem Crkve a ne moj lični.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Kaliopi рече

Oprostite, nisu privatni problemi ako jedan Episkop goni sveštenike, druge Episkope, profesore na  pravdi Boga.

To je pitanje Crkve i problem Crkve a ne moj lični.

Не него ви то тако доживљавате

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Просечан србенда рече

Не него ви то тако доживљавате

Nažalost ne. Vrlo dobro prepoznajem sistem i sigurna sam da nije moj lični problem već pitanje i problem Crkve.

Подели на овим сајтовима

Da rezimiramo kako se ovde vidi ova popadija je došla glave svom mužu popu svojom preteranom ambicijom. Pa sad kivna što joj tata nije pokupio pare od provizije osiguranja,pa onda muž smenjne ona pravi pisanija.čudo su mabicije.Po njoj ko da je sam Stevan Sremac piso Sidu i onu drugu nadžak babu Niš se nije promenilo već vekovima

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...