Jump to content

Информативна служба СПЦ: Осврт на антицрквену харангу у појединим овдашњим медијима

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 173
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 7 минута, Juanito рече

Вероватно је већ неко споменуо, ал у САД не постоји званични језик. Свака држава има свој. На пример, у Тексасу су енглески и шпански званични.

Spomenuto... mada je i to pomalo BS... engleski im je zvaničan jezik samo što to nigde ne piše...  slično kao što Britanija "nema" ustav.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Juanito рече

Него, како се од информативне службе СПЦ дошло до званичног језика у САД?

CIA minira temu da narod ne sazna činjenice!

• Радостан 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Ćiriličar рече

"У име народа проглашавам кривим портпарола СПЦ...", бре ово ми познато...је ли заседао ЦК?

Ма да сад нека народ почне да се бави теологијом и машала.Видим да Блиц и Данас са голих сиса и политике прелазе на теологију...то је стварно њихов домен....још да заинтересујемо конобарице, певаљке где би нам био крај. Па познају се мисионари по плодовима...

Очигледно јесте било заседање ЦК у Патријаршије чим је изашло ово саопштење, у правом комунистичко-диктаторском тону... А народ, у најбољем православном етосу, саборно одбаца ове подметачине...

Што се конобарица и певачица тиче—ја их не доживљавам као мање вредне хришћане, у мом крају их има више које долазе на сваку литургију, изградише манастир итд. ...зар није једном епископу главна референца што је био духовник једној топ певачици???

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Avocado рече

Jeste... jer nije bilo glasanje o zvaničnom jeziku, već o peticiji nekih nemačkih emigranata da se neki zakoni štampaju i na Nemačkom (pored Engleskog)... i nije odlučeno 42:41 o tome, nego je tim glasovima odlučeno o odbijanju predloga da se prekine rasprava i da se to kasnije stavi na dnevni red... zapravo o samoj peticiji nije ni glasano.

@Avocado Захваљујем на исправци и допуни.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ćiriličar рече

Medo, ja tebe ne razumem...Tada je Rusija opljačkana od domaće bagre, a amerilke kompanije su pokupovale veliki deo firmi bud-zasta. Zato i danas izvlace profit...to je propaganda, jer se htelo uci sa bankama, stvoriti monetarni krvotok sa Volstrita, zatim kupovati za dzaba...bre prila kao sa zemljama Juzne Amerike....Rusi tada nisu imali ulja za jelo bre...a milijarderi nicali ko pecurke...pljacka nevidjena.

Tvoj problem je, ili foliras ili ne znas. Da bi znao sto je moderno drustvo i demokratija, treba da zivis u Skandinaviji, ali vise ne. Razlika izmedju SAD i Skandinavije onomad je veca nego izmedju SSSRa i Juge. Zapad danas o Rusiji ne zna nista, jer lazu o njoj. Tebi je ispran mozak medijima i propagandom...Rusija je na putu carske Rusje, ali bez Cara. Pročitaj statistiku šat je to bilo....pa 2000 toma zltnih pluga je ukradeno tada samo...posle Gorbačova je ostalo isto toliko, otprilike...za vreme Jeljcina sve je nestalo...a da ne govorimo drugo firme i to.

Iz Srbije, englske agencije su to iznel, izneseno j oko 50 milijardi posle 5. oktobra, a zamisli Rusiju. Rode mi pričamo o sistemima, ne o ljudima i politici...ako nista makar gledaj Malagurskog...ti pričaš bajke o Rusiji...tragično nije kao lažeš, nego ako veruješ u to :)

Rode, nemas ti nista ako Federalne rezerve imaju para, ako ti nemaš, pitanje je kako zive ljudi. Imas li stan u SAD? Ajde odgovori? Je li tvoj? Vidis mngo Moskovljana, Petersbuzana i dr. imaju po 2 stana vrednosti od po 300 000 evra, 1/1 vlasnistvo nula poreza! A nisu biznismeni...imaju ostalo od drzave jer to nije pljackano...Odgovri mi na pitanje da li imas SVOJ stan bez dolara duga? Ako nemas koliko godina ti treba da imas?

Thas point...a o demokratiji i blagostanju SAD gde ljdi idu u Kanadu da lekove kupuju, i NIKO nema zdravstveno osiguranje...čoveče, aman zaman, moja žena kad se dete prehladi okrene broj, za 20 minuta dodje pedijatar kuci u SOBU! Bez dinara...da ne pricam dalje...ti ne znas sta je drzava za ljude. Srbija recimo je pljackaska drzava svog naroda...ok nema se, ali kazem...mani me propagende i sarene laze...kad je satanizam koji furaju SAD elite bio demkratija? Do 1963. kada su ubili Kendija, i od tada je SAD okupirana zemlja, puc je izvrsen, urusen ustav..i vi ste siritinja tamo...robovi...veci deo, osim malog procenta. Sad da ne pricamo drugo, droga, ubistva, nesigurnost...Moskva je sigurniji grad od Beograda 10 puta. A EU gradovi su postali kad padne noc opasni da se hoda njima. tebe drmaju prdrasude...

Kultura :)  Seks i nasilje ii kokain...ako ima iko para za nj. Mislim pliz...lepo je sebe tesiti...ja sam napusti Skandinaviju i dosao ovde...a zena nije htela, ja hteo.

Превише смо брадер ми у различитим универзумима да би имало смисла да улазимо у расправу. Нема љутиш, с поштовањем.

Ретко који Рус, а благо мени и Амер, има оволику кућу ко ја: :)

Screen-Shot-2019-10-23-at-10-57-53-AM.pn

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Grizzly Adams рече

Па шта је чудно реко? Каже да су догађаји у Украјини ”важни”. Па јесу важни.

Овако ту стоје ствари, са ове планине. Кад се све расплете што су разне пропаганде заплеле.

Нису Билдт и НАТО против Православља, него против Путина. Цивилизовани свет покушава да КГБ-овца на време спречи да направи нови СССР и поново завије пола Европе у црно наредних 50 или 100 година. То је главни сукоб овде. Сад што се Црква опет нашла на ветрометини то је трагедија и тужно. Ал’ није ни први ни последњи пут. Често су великаши злоупотребљавали и преко наших леђа се тукли. Од Нерона до Милошевића.

Е сад, проблем у Срба је што Православље поистовећују са ”мајком Русијом”, а у чему помажу и подгревају разне ”силе поднебесја” које су код нас још на руском платном списку. Православље није Русија. Нити је Путин. И Грчка је православна. И Украјина. А православац треба да размисли о коренима тог сукоба и ко је ту заиста на страни цивилизације и нормалног света, а ко није. Или може да се не меша, што би за пргаве Србе било најбоље... једном у животу и историји да гледају своја посла. Нема за нас ништа лоше да буде Украјинска Црква, не морамо ни да је признамо, ко нас па пита. Ал можемо бар да ћутимо. Сто му громова. Једном у животу. Народе пргави и наивни.

Проблем је што ти изгледа немаш мозга. Ово није писала нека старлета на Твитеру него један западни дипломата, шведски премијер и министар спољних послова ангажован за НАТО у Европи. Човек који је био активни учесник догађаја на простору екс Ју '90. година.

Друга је ствар што си ти конвертита душом, мада не још и формално, па ти је сад одједном Русија непријатељ као и Билту па онда стога и не видиш неки проблем у његовим изјавама.

Где је бре цивилизација?

Код тебе у Америкама?

Немој Звонко, немој леба ти.

Амери су цивилизација а Руси нису, то је укратко оно што поручујеш и ти и Билт. Самим тим Руси су легитимна мета, јер боже ваш(који није наш) варваре треба цивилизовати.

Колико ћете ви американци још милиона људи побити да би свет био по вашој мери, тј како ти кажеш цивилизован?

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Avocado рече

Spomenuto... mada je i to pomalo BS... engleski im je zvaničan jezik samo što to nigde ne piše...  slično kao što Britanija "nema" ustav.

ОК, де факто да. Ал ко што рекох, у Тексасу је све и на шпанском и на енглеском. У званичним институцијама. Знаш кад ћеш у, рецимо, Немачкој да видиш све на турском и немачком. То показује неку разлику.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Grizzly Adams рече

Нема ништа проблематично. Све је то сасвим очиглендо и елементарно.

Добро је оно друштво у ком људи живе слободно, без страха од државног насиља, имају слободу говора, кретања, удруживања, где се поштује закон и ред.

Сингапур се наводи као пример како економске слободе доводе до просперитета. Они имају веома строге законе што се тиче дроге и сл. То је друга ствар.

Па кад погледам овај глобус, свуда где САД доминирају људи живе слободно и у благостању.

Ja vidim globus dobro. Zemlje Latinske Amerike ne žive baš u blagostanju (ako se pod blagostanjem pdorazumjeva visok GDP recimo). Za menje u većem blagostanju žive Kostarikanci nego Južnokorjeci. Čak naprotiv smatram Južnu koreju užasnom zemljom u pogledu životnog standarda, navika i društvenih okolnosti u kojima ljudi žive. 

SAD dominiraju i u Albaniji, na takozvanom Kosovu do skora i Turskoj...pa nešto ne vidim da su to zemlje blagostanja, reda i poretka. 

DA ne navodim najsvježije primjere, Avganistana, Iraka, i Sirije gdje su baš ono izdominirali...da sad sve ide ka tome da se te zemle urede. 

Ne stoji ti priča. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...