Jump to content

Информативна служба СПЦ: Осврт на антицрквену харангу у појединим овдашњим медијима

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 16 минута, Драшко рече

za dlaku da Njemacki bude zvanicni USA jezik pri glasanju jos valjda u 18 vijeku kad su se osnovale

dal je bilo samo dva glasa manje od engleskog....tako nesto

Urbana legenda... mada jeste bilo mnogo Nemaca...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 173
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, o. Miroljub рече

Само 1 глас (42-41, гласање је било 13. јануара 1795.). Тада је одлучено да се око 3000 законских ставки штампају на енглеском, а не на немачком. Иначе, овде нема "званичног језика", јер енглески није званични језик САД на федералном нивоу.

Eto, hvala oce!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Urbana legenda... mada jeste bilo mnogo Nemaca...

kao sto vidis iznad, nije 

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Драшко рече

a ne mora bas da napravi tolike

po mom laickom misljenju "zalazak" USA je posle WW2 (mada da nije bilo Rusa u WW2.....duze bi trajao i D day i D tomorrow day)

uleteli su u WW1 i WW2 i da ih nije bilo, ni UK ni Fr ne bi mogli da se odupru Hunima

sigurno to nije sve samo tako, ali od tad.....

Слажем се, имају они много грешака. Од којих неке јесу екстремно озбиљне и чак криминалне. За рат у Ираку би неко требало да одговара, да је правде. Као и за Либију. Нажалост у међународним односима нема баш неке правде, ту се све своди ко има већу силу и победи. Победницима се не суди...

Само треба направити разлику између ”спољне политике” и ”унутрашњег уређења”. Јер дође САД да одбрани Кореју од Кинеза и Руса. Па поделе и направе једни Северну, други Јужну. Па се између њих види огромна разлика...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Драшко рече

kao sto vidis iznad, nije

Jeste... jer nije bilo glasanje o zvaničnom jeziku, već o peticiji nekih nemačkih emigranata da se neki zakoni štampaju i na Nemačkom (pored Engleskog)... i nije odlučeno 42:41 o tome, nego je tim glasovima odlučeno o odbijanju predloga da se prekine rasprava i da se to kasnije stavi na dnevni red... zapravo o samoj peticiji nije ni glasano.

WWW.SNOPES.COM

Did one vote defeat a proposal to make German the official language of the United States?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Grizzly Adams рече

(...)

Et.

Amerika, Amerika, a ne radi intermek, pa tri puta ti vrti objavu. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Ја верујем, а и сећам се, да је почетком 90-тих био велики ентузијазам на западу по питању Русије. Велика нада. Моје мишљење је да би они били прихваћени да су успели да крену у правом смеру. Али нажалост нису.

Medo, ja tebe ne razumem...Tada je Rusija opljačkana od domaće bagre, a amerilke kompanije su pokupovale veliki deo firmi bud-zasta. Zato i danas izvlace profit...to je propaganda, jer se htelo uci sa bankama, stvoriti monetarni krvotok sa Volstrita, zatim kupovati za dzaba...bre prila kao sa zemljama Juzne Amerike....Rusi tada nisu imali ulja za jelo bre...a milijarderi nicali ko pecurke...pljacka nevidjena.

Tvoj problem je, ili foliras ili ne znas. Da bi znao sto je moderno drustvo i demokratija, treba da zivis u Skandinaviji, ali vise ne. Razlika izmedju SAD i Skandinavije onomad je veca nego izmedju SSSRa i Juge. Zapad danas o Rusiji ne zna nista, jer lazu o njoj. Tebi je ispran mozak medijima i propagandom...Rusija je na putu carske Rusje, ali bez Cara. Pročitaj statistiku šat je to bilo....pa 2000 toma zltnih pluga je ukradeno tada samo...posle Gorbačova je ostalo isto toliko, otprilike...za vreme Jeljcina sve je nestalo...a da ne govorimo drugo firme i to.

Iz Srbije, englske agencije su to iznel, izneseno j oko 50 milijardi posle 5. oktobra, a zamisli Rusiju. Rode mi pričamo o sistemima, ne o ljudima i politici...ako nista makar gledaj Malagurskog...ti pričaš bajke o Rusiji...tragično nije kao lažeš, nego ako veruješ u to :)

Rode, nemas ti nista ako Federalne rezerve imaju para, ako ti nemaš, pitanje je kako zive ljudi. Imas li stan u SAD? Ajde odgovori? Je li tvoj? Vidis mngo Moskovljana, Petersbuzana i dr. imaju po 2 stana vrednosti od po 300 000 evra, 1/1 vlasnistvo nula poreza! A nisu biznismeni...imaju ostalo od drzave jer to nije pljackano...Odgovri mi na pitanje da li imas SVOJ stan bez dolara duga? Ako nemas koliko godina ti treba da imas?

Thas point...a o demokratiji i blagostanju SAD gde ljdi idu u Kanadu da lekove kupuju, i NIKO nema zdravstveno osiguranje...čoveče, aman zaman, moja žena kad se dete prehladi okrene broj, za 20 minuta dodje pedijatar kuci u SOBU! Bez dinara...da ne pricam dalje...ti ne znas sta je drzava za ljude. Srbija recimo je pljackaska drzava svog naroda...ok nema se, ali kazem...mani me propagende i sarene laze...kad je satanizam koji furaju SAD elite bio demkratija? Do 1963. kada su ubili Kendija, i od tada je SAD okupirana zemlja, puc je izvrsen, urusen ustav..i vi ste siritinja tamo...robovi...veci deo, osim malog procenta. Sad da ne pricamo drugo, droga, ubistva, nesigurnost...Moskva je sigurniji grad od Beograda 10 puta. A EU gradovi su postali kad padne noc opasni da se hoda njima. tebe drmaju prdrasude...

Kultura :)  Seks i nasilje ii kokain...ako ima iko para za nj. Mislim pliz...lepo je sebe tesiti...ja sam napusti Skandinaviju i dosao ovde...a zena nije htela, ja hteo. Zato sto sam lud? ne, nego ako vec ne mogu imati normalan zivot u Srbiji, bar za sada(!) dece radi Moskva. Cekaj mislis da je to neka nostalgija, sentis' Ne bre, ja se u EU seca vise "kod kuce" neo ovde, jer sam tamo bio vise, znam sve, ovde sam riba na suvom donekle...ali to ti je pokazatelj da je za mene Moskva bolja os jedne Skandinavije...zamisli sa SAD i Skandinaviju :)

I ne lazimo se, kao sto bi ja voleo da zivim u Srbiji, ti bi makar u Evropi...onda nemoj da serviras svoju, usku, vizuru. Privatno valsnistvo skola, bolnica, zdravstvenog osiguranja, obdanista....to je smrt za porodicu....smrt...to je zlo zala...starca penzionera u privatni dom. Pa bolje rokni mu inekciju i baj-baj, pa-pa.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Него, како се од информативне службе СПЦ дошло до званичног језика у САД?

Тако што у САД има пуно Немаца, па је илустрација што су ”за длаку” избегли немачки језик, што значи да би звучали ко Хитлер на оном снимку и били зли као нацисти.

Што је доказ да су сад само прикривени зликовци и империјалисти... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Тако што у САД има пуно Немаца, па је илустрација што су ”за длаку” избегли немачки језик, што значи да би звучали ко Хитлер на оном снимку и били зли као нацисти.

Што је доказ да су сад само прикривени зликовци и империјалисти... :smeh1:

Што значи да сад полако постају шпанска инквизиција?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...