Jump to content

Вучићу Орден Светог Саве

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ili da čini što brže ono što je naumio, da agonija već jednom prestane i da se razotkriju svi u svemu koji se kriju tako što okrivljuju Vučića za sve a ustvari žele mu dugu vladavinu sakrivajući tako svoja mešetarenja.

Да има смисла.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 429
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, Golub рече

Не буди наиван Србендо просечни! Вучић је правник и њега би највише требало да обавезује Устав Републике Србије!!! 

Али не лези враже... он је до сад безброј пута изјавио да је за разраничење са Албанцима, као да Србија нема границу са Албанијом??? 

Јесте али причамо о ордену. Па орден би требао да га обавезује и на чување устава. А ти боље знаш од нашег патријарха и од синода?

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Просечан србенда рече

Па орден би требао да га обавезује и на чување устава

Шалиш ли се?

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Augustinus рече

Сви у храмове на богослужења. Наишла је јака бура, и оштри ветрови. Треба се Господу молити, да нас ојача, и да нам да снаге и љубави да ВЕРУ сачувамо. Јер кад изађемо из храма, буре неће бити, а ветрови ће устукнути. Као што је то било и раније, и као што ће то поново некад наићи. Јер Црква Христова почива на стени...

пре 2 часа, Augustinus рече

Сви у храмове на богослужења. Наишла је јака бура, и оштри ветрови. Треба се Господу молити, да нас ојача, и да нам да снаге и љубави да ВЕРУ сачувамо. Јер кад изађемо из храма, буре неће бити, а ветрови ће устукнути. Као што је то било и раније, и као што ће то поново некад наићи. Јер Црква Христова почива на стени...

Артемијевци су купили или запосели имање на Гледићкој планини између Краљева и Крагујевца.Са друштвом сам помагао скоро брање шљива тамо код пријатеља и ушао у расправу око тих монаха.Рекао сам да су расколници и да их треба протерати.Ово одликовање издајника и разбојника је много горе од свега до сад.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Столић Зоран рече

Артемијевци су купили или запосели имање на Гледићкој планини између Краљева и Крагујевца.Са друштвом сам помагао скоро брање шљива тамо код пријатеља и ушао у расправу око тих монаха.Рекао сам да су расколници и да их треба протерати.Ово одликовање издајника и разбојника је много горе од свега до сад.

Ma ne. Nemojte da vam drvo zaklanja šumu. Imamo većih briga od ordena Vučiću. 

Подели на овим сајтовима

Ми смо дефиниција фарисејства, али дословно.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

On 7.10.2019. at 13:38, Volim_Sina_Bozjeg рече

Država je dala svoj smisao (novac, veronauku...), Crkva uzvraća svojim smislom, ordenom duhovne prirode, prirode Sv.Save koji želi da se ta dva smisla ne sukobljavaju. Ja ne spominjemo ime predsednika niti ime ministra u čijim mandatima imamo smisao koji se ne sukobljavaju sa smislom duhovnog nam Oca Save niti mi je bitan, niti će biti jedini dok god Telo Hristovo ima svoj smisao u sekularnoj državi koja je do skoro bila neprijateljska u službama svojim prema Crkvi. To nije zasluga Aleksandra Vučića, to je zasluga svih nas ali su neki od nas upravo njega postavili da na grudi primi orden koji svedoči da država i Crkva mogu imati svaka svoj smisao u izgradnji Tela Hristovog.

Ako neko misli da posle svih godina uništavanja Srba terajući ih od Tela Hristovog, nova Država Srbija (a to nije samo trenutna vlast), nije zaslužila duhovnu zahvalnicu za povratak naroda Svetosavlju, onda podjednako greši i vezuje ovo odlikovanje za ličnost onoga koji i po meni nema taj lični duhovni dar da bi odlikovanje mogao ikako vezati samo za svoju ličnost. Istorija će zabeležiti a nama dati nauk, da je i država bitna i da je bitno ko je trenutno odgovoran u njenom funkcionisanju.

Dva smisla dve ličnosti, jedan je država a drugi Telo,nijedna ličnost u ova dva smisla se ne završava sa imenom i prezimenom.

Јадна ли је та помјесна Црква којој педери и лезибејке морају давати шта год већ - форму, паре за храмове, вјеронауку и шта ли већ.
Јадна и чемерна.
Они несрећници су кукали како ће нас некакве литургичке финесе "превести у католике", а све ово далеко више подсјећа на јеврејску државу првог вијека.
Једни се шлихтали Римском царству, трпили полу-окупацију, кипили од "националног поноса", свештеници им били "најпаметнији на свијет",
а опет су успјели да разапну Сина Божијег. Тако и данас. Разапесмо светог Саву на сред Сава центра.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Вукашин рече

Ma ne. Nemojte da vam drvo zaklanja šumu. Imamo većih briga od ordena Vučiću. 

Ма да.Наша СПЦ уместо да баца анатеме,дели ордење.У току је егзодус раван геноциду,одлазе нам деца заувек а ви овде расправљате много битне ствари,у пм.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Жељко рече

Жале се због Максима а орден им повод

Тешко да је толико банална ствар повод да Патријарх не дође у Дечане и Пећку Патријаршију а толико владика да не дође на централну прославу 800 година аутокефалности.

Надам се да нисам у праву, али се плашим да је ово почетак много већих превирања унутар саме Цркве. И орден и Максим, и још пар ствари су само повод да на површину исплива оно што се у СПЦ кува већ десетак година најмање.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, RYLAH рече

Тешко да је толико банална ствар повод да Патријарх не дође у Дечане и Пећку Патријаршију а толико владика да не дође на централну прославу 800 година аутокефалности.

Надам се да нисам у праву, али се плашим да је ово почетак много већих превирања унутар саме Цркве. И орден и Максим, и још пар ствари су само повод да на површину исплива оно што се у СПЦ кува већ десетак година најмање.

Ово није почетак, ово је крај.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, RYLAH рече

Мислиш на коначни расплет ситуације између два табора? Врло могуће.

Мислим да нема помирења. Отишло се предалеко. Почеле су претње. Једино да Бог интервенише, не знам како, зна Он, али неће, увек Он  то препусти људима, па сви добијемо оно што смо заслужили.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, ana čarnojević рече

pa šta ima da se raspliće, krušebački pobedjuje, za sada...imaju Sinodsku vlast, imaju podršku države...

ali...

videlo se ko je bio na Kosovu a to je jedina mera. jedina.

Само још фали косовска, тј. Кнежева клетва: ''ко не дошо на ...'' 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Ово што је патријарх Иринеј доделио орден АVу, (мимо сагласности великог броја епископа) личи на одлуку патријарха Вартоломеја да додели Укрима аутокефалију мимо сагласности...  

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...