Jump to content

Писмо еп. Кирила о дешавањима у Америци

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 минута, ana čarnojević рече

o cemu ti pricas?

ubacuju se opskurni linkovi na jednu ozbiljnu temu. ko je pricao o episkopu. kad porastes i ne budes vise unuce onda citas i ostale sadrzaje sa mesta koje konzumiras za formiranje stava. 

ne percipiraj me molim te i ne kvotaj, tvoj nivo percepcije me ubuduce nece zanimati.

ovo je smesno sta se potura, toliko da cak necu moliti Avu da se ogradi od ovoga. kao da je tvoj blog, eto taj rad.

пре 31 минута, Стаљиново унуче рече

имаш шта да кажеш о теми?то ме интересује

да поновимо питање да се не би понављали

Подели на овим сајтовима

• Одговори 145
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, ana čarnojević рече

da evo javio mi se Maksim na skajpu i kaze kad se vidimo onda ce mi objasniti. pa ono...sacekaj malo. idi malo sredjuj vanglu.

Нема потребе одговарати на "питања" чланова бот мреже којима се затрпавају теме под плаштом "аналитичности", а којом се заправо производи измишљени предмет дискусије. Овакве глупости пријављивати па администрација нека даље показује какав концепт портала и форума гради 

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Вукашин рече

Kaze Kirilo da ne postoji episkopski savet za Ameriku, tj. da nije formiran od SPC, vec postoji savet za Severnu i Juznu Ameriku.

Ovi su jos doneli i ustav tog 'americkog saveta' bez Mitrofana i Kirila.

Videcemo sta kazu iz BG. Da li je sa blagoslovom sinoda radjeno, ili ne?

пре 11 часа, Вукашин рече

pismo01.jpg

pismo02.jpg

pismo03.jpg

пре 7 минута, ana čarnojević рече

da evo javio mi se Maksim na skajpu i kaze kad se vidimo onda ce mi objasniti. pa ono...sacekaj malo. idi malo sredjuj vanglu.

пре 3 минута, Панарет рече

Нема потребе одговарати на "питања" чланова бот мреже којима се затрпавају теме под плаштом "аналитичности", а којом се заправо производи измишљени предмет дискусије. Овакве глупости пријављивати па администрација нека даље показује какав концепт портала и форума гради 

Спојлер

:znaaaaao:

Реч о теми?  Ако сте заборавили "

Од Вукашин, пре 11 часа in Актуелна дешавања у СПЦ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, ana čarnojević рече

odgovorila sam onim analiticarima koji su lajkali prethodni post. bajsev je ispusena lula, koga on zanima. 

Ok, али ја мислим и на лајкаче.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, ana čarnojević рече

odgovorila sam onim analiticarima koji su lajkali prethodni post. bajsev je ispusena lula, koga on zanima. 

пре 9 минута, Панарет рече

Ok, али ја мислим и на лајкаче.

пре 6 минута, ana čarnojević рече

znam, ali nismo ovde od juce. na neke stvari moras emotivno odreagovati i onda nastaviti dalje. miran.

пре 12 минута, Стаљиново унуче рече

Отвори скривени садржај

:znaaaaao:

Подели на овим сајтовима

Иначе, писмо које је постављено је доста конфузно написано и као што је Кирило рекао није било лоше намере оних који су партиципирали у формирању новог епископског савета.

Требало би променити црквене прописе и омогућити да се епископи конкретне државе окупљају у епископске савете без обзира на помесну јурисдикцију. Државна припадност има велики утицај на живот верних и целокупни живот Цркве, те за тим постоји практична потреба. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Панарет рече

Иначе, писмо које је постављено је доста конфузно написано и као што је Кирило рекао није било лоше намере оних који су партиципирали у формирању новог епископског савета.

Требало би променити црквене прописе и омогућити да се епископи конкретне државе окупљају у епископске савете без обзира на помесну јурисдикцију. Државна припадност има велики утицај на живот верних и целокупни живот Цркве, те за тим постоји практична потреба. 

Ништа у писму није конфзно,наприотив све је врло јасно и преццизно осим што епископ тражи разјашњење да ли иза оваквог понашања на томе скупу стоји  синод или је то солирање,а ни синод нема права на такве одлуке, што је спикоп одмах и обајснио у уводу да колико он зна САБОР СПЦ није донео такве одлуке.

Оово даље опет није тема објавве него твог тумачења како би и шта било боље. У то нећу ни да залазим.има ко о томе треба да одлучује

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, ana čarnojević рече

ubacuju se opskurni linkovi na jednu ozbiljnu temu

Линку овде уопште није место него је овде доспео када су се коментари вадили из претходне теме да би се направила ова о Кирилу. Линк је био одговор на @Вукашинов коментар о ранијем писању @Zoran Đurović.

Са текстом на линку се не слажем у многим детаљима (зато сам и рекао да је тумачење догађаја а не истина) али је он данас једнако скандалозан као што су били Зоранови текстови када је кренула прича око Максима и фанариота.

Дакле, линк је овде грешком уредника доспео и овде нема везе са оним контекстом из којег је извађен померањем у ову тему.

Подели на овим сајтовима

Сећам се гостовања оца Гојка Перовића у Живој истини пре пар година. На коментар водитеља-режимлије да синод црногорске цркве није имао право да донесе одлуке о припајању СПЦ у времену стварања Краљевине СХС, о. Гојко је одговорио да је то можда тачно, али да је таква одлука одражавала потребе и хтења народа тога времена и да самим тим уопште није била спорна. Негде смо могли да прочитамо да је предлог устава новог савета дат Синоду на одобрење. Овај синод није наклоњен "Амфилохијевој струји" (а да ли уоште такво нешто постоји када имамо ово писмо Кирила?) па ће свакако имати прилику да ускрати подршку, без које савет неће моћи да функционише...

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Панарет рече

Сећам се гостовања оца Гојка Перовића у Живој истини пре пар година. На коментар водитеља-режимлије да синод црногорске цркве није имао право да донесе одлуке о припајању СПЦ у времену стварања Краљевине СХС, о. Гојко је одговорио да је то можда тачно, али да је таква одлука одражавала потребе и хтења народа тога времена и да самим тим уопште није била спорна. Негде смо могли да прочитамо да је предлог устава новог савета дат Синоду на одобрење. Овај синод није наклоњен "Амфилохијевој струји" (а да ли уоште такво нешто постоји када имамо ово писмо Кирила?) па ће свакако имати прилику да ускрати подршку, без које савет неће моћи да функционише...

Da, ima tamo kod borbasa izvestaj sa sabora u Americi u kojem se pominje da je taj Episkopski savet podneo Sinodu na odobrenje njihov Novi ustav i kao da je vec odobren od strane Sinoda.

http://borbazaveru.info/content/view/11882/1/

Sad, meni deluje to sve nekako 'nepouzdano' i pravo pitanje jeste da li je Sinod upoznat sa svim desavanjima i da li je stvarno sinod imao uvida taj Novi ustav i da li ga je razmatrao i dao svoje misljenje. U svakom slucaju kao sto kazes, Sinod moze da uskrati podrsku tom Ustavu, ali ne znam, nikako mi nije jasno zasto se Sinod ne oglasava, na primer mozda e.Kiril koji je vec pisao u Ameriku tim episkopima tamo, moze da pise i na Sinod i da se konacno resi to pitanje da li imaju blagoslov episkopi u Americi da formiraju te neke nove crkvene institucije.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, ana čarnojević рече

Ciji je ovo blogoid verujem. com?

Ваљда Ђаковчев... Једно време га није било, а сада је и садржај променио. Било светих отаца итд. Некад ме је питао да ли може да преузме моје текстове, сад ме ич није питао.  

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ana čarnojević рече

Avo ovo nije Djakovac, samo je neko uzeo ime onog foruma ili cega vec.

kakav crni Djakovac. 

svi su nacisto prsli. pazite ljudi.

А ја таман хтедох да те питам, зар ти не захтева Ђаковца као епископа :smeh1:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Стаљиново унуче рече

Па одговориће ти требињски тамбураши кад одговоре и на Давидов текст. Фрапантно је да ниједан једини сувисли коментар тамо нису поставили. Ни овде, иако је ово писмо једног мени непознатог владике. Али је озбиљна оптужба на рачун северно американаца. 

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Bokisd рече

mozda e.Kiril koji je vec pisao u Ameriku tim episkopima tamo, moze da pise i na Sinod i da se konacno resi to pitanje da li imaju blagoslov episkopi u Americi da formiraju te neke nove crkvene institucije

Слажем се. Његово писмо је упућено овој тројици епископа, написано је у форми затвореног писма, а притом објављено. 

П.С Не би требало користити термин "Америка" када се мисли на САД, јер управо ту настаје конфузија. Америка је континентална целина Северне Америке (са Централном) и Јужне Америке, а САД држава у средишњем делу Северне Америке. Глупо је и када епископи то не разликују

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...