Jump to content

Бела боја сликарског платна (или: о покајању и будућој чистоти) Епископ Максим Васиљевић

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, Марио Токовић рече

О овом питању обојица расправите читајући Антонија Блума. Ја вам дадох знак а ви можете и даље као гуске у магли. Да гачете сами међу собом.

Дај ти тачан цитат, не твоје тлапње.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Марио Токовић рече

О овом питању обојица расправите читајући Антонија Блума. Ја вам дадох знак а ви можете и даље као гуске у магли. Да гачете сами међу собом.

Koja obojica? Zahvaljujem na ponudi da sa tobom delim iskustvo da šetam kao guska u magli, ja ću radije da grickam šangarepu kao Duško Dugouško. Ti očigledno nisi čitao prepisku sa vladikom Irinejem dotičnog episkoppa kao i članak Maksimov u kome on u naslovu citira Bajagu, pa ti zato opraštam ovu gluost koju si napisao! 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Milan Nikolic рече

@Марио Токовић

Св.Јустин Поповић би осудио еп.Максима због подршке патријарху Вартоломеју. Јустин је био јако строг за све папистичке особине и поступке. Свако помињање Рима, Другог, Трећег, итд. називао је тоталним промашајем, а камоли кад би чуо шта додатно изјављује Вартоломеј, о некаквој Мајци Цркви фанариотској.

Ја сам одрастао у вери уз Николаја и Јустина, Молитве на језеру сам читао као псалме, Речи о Свечовеку и много тога другог, ишчитавао сам и пречитавао, изнова и изнова. Немој, зато, молим те да упоређујеш мисли еп.Максима, који се свакако труди и једног дана биће добар, са овим двојицом великана. Еп.Максиму треба екстра смирење и понизност, да не сматра себе ништа битним, а то је свима нама потребно.

Време ти је да се спустиш са свемирске станице на земљу. Офозго све изледа друкше. 

Подели на овим сајтовима

@Марио Токовић  Nego da te nešto šriupitam: zašto je na tvom profilu kao tvoj avtar ova mala vila iz Petra Pana? Koliko ja znam ona je žensko a ti si , makar po imenu, muško? Nekako to dodje pomalo čudno zar ne? :scratch_head:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

@Марио Токовић

И време је да твој Максим изрони са дна океана.:D

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Trifke рече

Koja obojica? Zahvaljujem na ponudi da sa tobom delim iskustvo da šetam kao guska u magli, ja ću radije da grickam šangarepu kao Duško Dugouško. Ti očigledno nisi čitao prepisku sa vladikom Irinejem dotičnog episkoppa kao i članak Maksimov u kome on u naslovu citira Bajagu, pa ti zato opraštam ovu gluost koju si napisao! 

Само пази да код Албукеркија не промашиш расксрницу. А како си кренуо но до Албукеркија нећеш стићи. Понеси мало више шаргарепе.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Марио Токовић рече

Само пази да код Албукеркија не промашиш расксрницу. А како си кренуо но до Албукеркија нећеш стићи. Понеси мало више шаргарепе.

Jel ti to iz iskustva? Samo koliko znam male vile ne jedu šangarepu. Do duše ako male vile mogu da budu muško , mogu da jedu i šangarepu, zar ne? :cheesy3:

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Е другари, другари пио сам ја из ваше чаше, годинама. Није вам лако. Када будете окусили од Максимове чаше дозваћетет се памети.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Trifke рече

Jel ti to iz iskustva? Samo koliko znam male vile ne jedu šangarepu. Do duše ako male vile mogu da budu muško , mogu da jedu i šangarepu, zar ne? :cheesy3:

Виле имају једну тајну - пикси даст. То имаш или немаш.Иди код трговаца у град те набави.

Подели на овим сајтовима

Виле имају једну тајну - пикси даст. То имаш или немаш.Иди код трговаца у град те набави.

Auuu pa mi smo to i dubokoumi osim što smo i transgender liberalni. 12:smeha:

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Trifke рече

Auuu pa mi smo to i dubokoumi osim što smo i transgender liberalni. 12:smeha:

Када би ми црквени људи били пола оног што је Звончица, храмови би били тесни.

Иначе виле се не рађају полним путем. Оне настају када се новорођена беба насмеје. И створен су од светлости, ваздуха и пикси даста.

Подели на овим сајтовима

Када би ми црквени људи били пола оног што је Звончица, храмови би били тесни.

Иначе виле се не рађају полним путем. Оне настају када се новорођена беба насмеје. И створен су од светлости, ваздуха и пикси даста.

Nije valjda da si i mene uvrstio u crkvene ljude? Ma ja sam ti totalni bezbožnik kakav crno crkvnei čovek. Pa zamisli samo šta sam sve kazao o tvom ljubljenom vladiki i ti mene nazivaš crkvenim čovekom. 

Inače ne brini, znam ja da ti živiš u svetu bajki i šarenih laža tvog ljubljenog valdike M. dobardecko 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Марио Токовић рече

Е другари, другари пио сам ја из ваше чаше, годинама. Није вам лако. Када будете окусили од Максимове чаше дозваћетет се памети.

Можеш ли рећи из које си то чаше пио? И каква је то чаша владике Максима?

Колико знам ми сви који смо у Цркви из једне чаше пијемо- без обзира на све.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...