Jump to content

Ваше мишљење о форуму

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

@@Zayron,

Баш умеш да шириш причу. То је онако схоластички.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Očigledno, isti kao i svaki drugi forum, osim generalne namene ... jer ono što čini svaki forum su ljudi koji pišu na njemu. Zašto isto ... zato što svuda ima i pametnih ljudi koji znaju da napišu nešto za šta vredi odvojiti svoje vreme i pročitati ... i megalomani koji su poverovali da su oni nešto posebno pa im sada ostaje misija da sve druge u to ubede ... i ulizice koje pišu nešto što se drugima sviđa samo zato da ih neko primeti ...i trolovi koji navlače ljude da bi se kasnije smejali njihovim reakcijama i šaljivdžije koji ništa ne shvataju ozbiljno i ljude koji istresaju svoje frustracije na forumu ...

I što je najgore (ili najbolje) svako od nas ponekad bude nešto od ovoga gore pomenutog ... i jedino što razdvaja normalne forumaše od psihopata je što psihopate koriste forum samo za jednu od gorepomenutih aktivnosti (jer i pisanje samo pametnih stvari na forumu jeste oblik psihopatije  :0104cheesy:).

The only normal people you know are the ones you don’t know very well.

Подели на овим сајтовима

Шта вам је са преузимањем идентитета. Више се не зна ко је ко, а ко Мириам :)

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

Sa` cemo bratu da nadenemo neko drugo ime, ocigledno nije sve sagledao kako treba kad je hteo da menja... :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

@@Zayron,

Баш умеш да шириш причу. То је онако схоластички.

Pa izvoli ti to sve što sam ja napisao napiši u jednoj rečenici ili dvije, niko ti to ne brani.

Na primjer:

Podijelimo forum na dva dijela: Crkveni i Ostalo pa nek si svako bira šta hoće. Gotovo.

I šta si time objasnio? NIŠTA!

Neki će se onda javit da pitaju: Misliš li to pravit DVA posebna foruma ili kako? Drugi opet da pitaju: A kako to misliš ustvari provest tehnički? Treći opet: A šta će se onda vidjet ili ne vidjet na mainstreamu, hoću li ja moći vidjet ovo ili ono? itd. A pitaće se s pravom. Znači nisi objasnio ništa i bolje da onda nisi ni napisao ništa.

Подели на овим сајтовима

Ostaje samo nejasno kako zamisljas pravoslavni forum odvojen od svakodnevnog zivota.

Vera nije sekcija ili hobi, niti je Crkva klub ili stranka "pravednih", Boze me prosti, pa da se bavimo samo jednim ili drugim. Crkva je zivot, kako je to odlicno primetio o. Georgije Florovski, i sve sto zivot obuhvata i Crkva obuhvata, pa i probleme, patnje i stradanja ljudi, malih i velikih, zivih ljudi, istinitih, konkretnih, koji imaju svoje slabosti i nevolje, svoje strasti i zle navike. Svima njima/nama je potrebna ziva rec utehe, svima je potrebno da okuse i vide kako je blag Gospod.

A to je moguce ako uvek razgovaramo o svemu, bez lazne i pritvorne finoce, bez izvitoperenog "blagocesca" i slicnog.

A kad se razgovara, slabi ljudi (= svi) neizostavno pokazuju svoje slabosti, da bi ih - kako nas uce nasi veliki i duhonosni Oci - tako obelodanjene i sami uocili, upoznali i uz Boziju pomoc ispravili. Jer sve sto se iznosi na videlo (= obelodani) svetlost je, kako govori veliki Pavle.

Koji cita neka razume...

Ово треба урамити!

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Него, је ли има у правилнику нешто о лажном представљању или коришћењу туђих фотографија у представљању себе? Ако нема, онда је ок оно што Мириам ради (формално гледано, не може се санкционисати) а ако има онда би требало некако то санкционисати...

Подели на овим сајтовима

o forumu sam mislila ..... sad više ne mislim ništa čista laž pod blagoslovom greota

Најискреније ми је жао што тако осећаш и мислиш, али то је твоје право.

Пре форума сам се трудила да испуњавам Божје заповести из страха од казне, притискала породицу, и умало због тога нису омрзнули и Бога и Цркву. Још, кад бих и сама помислила, рекла или урадила нешто, за шта бих касније закључила да и није баш богоугодно, у мојој души би, наизменично, завладали паничан страх и очај.

А сада, (4 год. сам овде), се и даље трудим да испуњавам Божје заповести, а кад помислим, кажем или урадим, нешто што после увидим да није Богу драго, осетим стид, огроман стид, и сузе које тада излијем нису из страха да ће ми се осветити, да ће ме казнити, већ од туге што сам Му "сипала со на рану" (која му је делом, и због мене нанета), а знам да ће ми, и поред тога, опростити, и да ме воли. Ево, и сада док ово пишем плачем.  

Мислим да не треба да нагласим да су уз мене овакву, каква сам сада и моји најдражи почели да прилазе Господу.

Срећна сам што сам спознала ону танану разлику између - веровати у Бога и поштовати Га, и - имати поверења у Бога и љууубити Га свим својим бићем.

Огроман удео у том мом спознавању има и овај форум са свим људима на њему, јер сте сви ви моја браћа и сестре, а сви заједно (какви год да смо) смо тело Христово.

И знам многе (неке и лично) којима је овај форум на сличан начин помогао и приближио их Господу, сачувао и њих, и њихове породице, и зато заиста мислим да је ово место са разлогом благословено.

Ето, ја ти ово од срца написах, без икакве лоше намере, не задирући у твоје право да видш и мислиш оно по својој вољи.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Не знам шта бих рекао на коментар "Мироносице"- Наравно, није то први пут да овако квалификује ЖРУ али ту видим једну крајњу неодговорност према свима који се свим силама труде да ово место постоји.

Рећи овако нашто што је изјавила Мироносица је крајње, крајње ниско. Просто, не бих имао шта да додам. 

Подели на овим сајтовима

Не знам шта бих рекао на коментар "Мироносице"- Наравно, није то први пут да овако квалификује ЖРУ али ту видим једну крајњу неодговорност према свима који се свим силама труде да ово место постоји.

Рећи овако нашто што је изјавила Мироносица је крајње, крајње ниско. Просто, не бих имао шта да додам. 

I meni je žao što je tako 

nije nisko, nego iskreno

ja Vaš trud nisam nigde omalovažavala

ali forum je Vaš pa Vas boli

a da li vidite svoju neodgovornost sa slučajom popadije zvane Čak Noris ?

i ja ne bi imala šta da dodam više 

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Зашто се мало не окренеш богословским темама? Ту има великих занимљивости за све узрасте, за мушко и женско. Ја ти кажем и сведочим да размишљањем праве вере можеш имати читав универзум и много тога већег у свом уму.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...