Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Како се секташи међусобно цепају, а препуни су благодати и набилдованих духовних мишића, па се пред огледалом огледају и диве себи (а мене овај малоумник пита који су критеријуми разликовања духова), имамо у Никодима. Читајте:

ВИЂЕЊЕ С. Р. О ВЛ. АРТЕМИЈУ

BY NIKODIM BOGOSAVLJEVIC · PUBLISHED СЕПТЕМБАР 23, 2017 · UPDATED СЕПТЕМБАР 23, 2017

Виђење је било после раскола када је настала читава забуна. Нађох се у сну у мензи Философског факултета. Дугачки столови, али празни, хране нема. Нађох се поред владике Артемија. Доле у низу седе људи. Ја упитах владику: “Реците ми, да ли се при Вашем служењу дешавају Свете тајне? Да ли се хлеб претвара у тело Христово, а вино у крв?” Владика ћути, гледа у даљину. У том људи у жагору прозборише, устајући од столица: “Да, то смо и ми хтели да питамо!” Владика ћути. Сви ћутимо. Ја опет: “Реците ми, Владико!” И даље ћути и гледа у даљину. Упитах га и трећи пут. Одједном, зарида владика тешким плачем. Потресох се: “Владико, зашто тако страшно плачете? Ако сте гладни, дођите да вас нахраним, ако сте жедни да вас напојим. Имам да Вам дам!” Тешки уздаси из дубине бића његовог! Плач, ридање! Ја се још више ражалостих и поновим му позив да га нахраним. Гледам га лицем у лице, сузе му низ образе теку, како тешку тугу носи! На то ми одговори владика Артемије: “То чега сам ја гладан, ти немаш да ме нахраниш, и чега сам ја жедан ти немаш да ме напојиш!” И погну главу…

+ + +

Порука је јасна: (бивши) вл. Артемије није гладан и жедан телесне хране и пића, већ духовнe, а то је благодат Божија, које у његовом расколу нема.

Архим. др Никодим (Богосављевић)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

За Родољуба и друге, а Драгишу да прође рукоблуд, слика моштију Авиних, па нека цуну на екранчету! Ваља се!12:smeha: 

bzSXtwy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Zoran Đurović рече

За Родољуба и друге, а Драгишу да прође рукоблуд, слика моштију Авиних, па нека цуну на екранчету! Ваља се!12:smeha: 

bzSXtwy.jpg

Bože blagoslovi listić koji uplaćujem sutra i pomozi mi da ne dobijem baš najveći iznos..ajd molim Te..pokaži mi put..a ovim ljudima koji čitaju na svjedočanstvo da je Ava od Tebe a ne od crnog..

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Isusovo magare рече

Bože blagoslovi listić koji uplaćujem sutra i pomozi mi da ne dobijem baš najveći iznos..ajd molim Te..pokaži mi put..a ovim ljudima koji čitaju na svjedočanstvo da je Ava od Tebe a ne od crnog..

Амен, па да се смејемо сутра! А што више за тебе, више и за Аву!:))

Подели на овим сајтовима

Иначе, оправдано тешке речи сам изрекао на Милутина за ове његове речи: „Поред многих јереси, нећемо заборавити римску јерес – римског папу, који је највећу јерес прогласио на овоме свету, када је рекао, да је он намесник Сина Божијег, vicarius filii dei. Како то, папо римски, како ти, смртан човек, можеш бити наследник, намесник Сина Божијег? – Није истина, ма колико то било тешко да разумеју и да схвате. Он је родио Мартина Лутера, а Мартин Лутер на хиљаде секти које харају светом, које често пута крв људску пију, децу убијају да би крв пили, разне секте ужасне, које су плод, рекао сам чији“.[1]

После је добио по носу од свог пулена, Никодима. Људи лупетају безвезе и не знају како њихове речи штетно утичу на душе. Ја не бих направио Никодима. Ја сам му антипод. После је овај будалаш узео да прича како папе жртвују новорођенчад сатани, и пију им крв. Као, он преноси неке оптужбе. Треба да си заиста будала па да те у СПЦ рашчине. Ту су барем дуготрпељиви. 

Надам се да ће ускоро да анатемишу и Рођу. Чисто да буде црно на бело. Зато секташ/јеретик неће да каже коме припада.   

[1] https://istinoljublje.wordpress.com/недеља-православља-епископ-ваљевски/.

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Zoran Đurović рече

Нађох се у сну у мензи Философског факултета. Дугачки столови, али празни, хране нема

пре 51 минута, Zoran Đurović рече

Ако сте гладни, дођите да вас нахраним, ако сте жедни да вас напојим.

Па како је мислио да га нахрани кад на почетку констатује да су астали празни? 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Милан Ракић рече

Па како је мислио да га нахрани кад на почетку констатује да су астали празни? 

То ти је апофатика, брате, ти то не разумеш јер ниси ду'ован!:)) 

Подели на овим сајтовима

Најновија: Вијолета Рађеновић Јадни Зоране Ђуровићу ако ти је место на Поуке орг.гори си од јеретика... Гордост, духовна погибељ, смрт...

Ова је нека Никодимова питомица, побратимка са Рођом. 

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Zoran Đurović рече

Најновија: Вијолета Рађеновић Јадни Зоране Ђуровићу ако ти је место на Поуке орг.гори си од јеретика... Гордост, духовна погибељ, смрт...

Ова је нека Никодимова питомица, побратимка са Рођом. 

Па то је она другарица са видео снимка од ономад

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Zoran Đurović рече

Не ме з...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pa na nekoj od tema aktuelnih, pre neki dan je postavio neko video, mesčini sa komentarom kako je ViJoleta (upamtio sam ime), tj. konkretan video uradak i sadržina njene priče proizvod delovanja Bogosavljević doktor Nikodima. 

U gradu sam, tj. pišem sa mobilnog pa nije baš zgodno da pretražuje, uglavnom na nekoj od aktuelnih tema na kojima Vi oče pišete, ovih dana je postavljen taj uradak objavljen na JuTjubu. 

Uglavnom, ViJoleta ("kuća stara") sedi za astalom, ubrađena maramom, valjda tek kosu oprala pa propuh, a iza nje spomenik Svetom Savi na Vračaru. 

I trvolji nešto o ekumenizmu, SPC sekti i proče... 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Милан Ракић рече

Uglavnom, ViJoleta ("kuća stara") sedi za astalom, ubrađena maramom, valjda tek kosu oprala pa propuh, a iza nje spomenik Svetom Savi na Vračaru. 

Та је!:)))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...