Ведран* Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 1 hour ago, Sofija_ рече izgleda da problem(svih nas baka Jelica) pijanica polaHko prerasta u zabrinjavajucu fazu Нема места за бригу, док год баба Јелицу надгледа, вирећи са прозора од кујне, баба Мило...сава. Она вазда интервенише кад је критично. Trifke је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 пре 33 минута, Дејан Мачковић рече Немам никакве наде, песимиста сам. Песимизам је природна датост. Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 пре 9 минута, Zoran Đurović рече Песимизам је природна датост. која се "превазилази у личности епископа" Баба, Trifke, Zoran Đurović and 2 осталих је реаговао/ла на ово 3 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 Ја немам ништа против испијања пива испред продавнице. Ведран*, Zoran Đurović, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 пре 10 часа, Ведран* рече Наравно да не претендујем да знам шта је у свести или подсвести Еп Максима, али износим само свој утисак јер цео текст ми одише духом помирења, али плашим се не и помирења у истини. - Ni trunke od pomirenja u istini. Čista 'medjutaktikta'. 'Medjutaktikta' zato što kod svrstavanja na stranu prestaje taktika, a on je to već ranije uradio. Sada i fanari pregrupisavaju redove, posle 'blizkriga' sa ukrajinskom pričom, kojoj je očigledno predhodila duga predpriprema. E. Maksim ima dva glavna, prilično očigledna, cilja ovom svojom 'medjutaktiktom' tj. ovim svojim relativno kratkim odgovorom: kratkoročni - malo spustiti loptu pred Sabor SPC, i nesto dugoročniji, videti kako će mu mentori proći nakon stabilizacije redova. Te eventualno krenuti novom taktikom, mala tačka razvodja. Medjutim, e. Maksimu, da se naslutiti, 'priča' neće proći minimalno iz dva razloga. Jedan od njih je što vl. Irinej takodje vidi što je očigledno većini ovde, a verovatno vidi i više od toga, te verujem, neće prepustiti da e. Maksim bude taj koji će da svira za kraj igre. Nažalost, ostaje pitanje šta će biti u budućnosti kada takvih kao što je e. Maksim bude još i više. I što nam kola škripe od poodavno, po raznim pitanjima, a vreme se ne da vratiti. . Предраг М, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 пре 1 сат, Дејан Мачковић рече Максим се крајње елегантно извукао из цијеле приче. Након почетне агресивности, почео је да спинује, и сад смо дошли до тога "слажемо се у свему". Додатни проблем је што Иринеју треба три мјесеца да напише одговор, па се сад више нико ни не сјећа шта је заправо била тема и повод за дискусију. Максимови текстови су кратки јасни и питки, и сами за себе имају неку унутрашњу логику и систем, који не може да прође судар са стварношћу, али могу у бесконачним дописивањима. Ова тема више никог не занима и због тога је Максим овде побједио тактиком и техником. Иринеју остаје утјеха да је морални побједник, ако му то ишта значи. Игра је завршена, некима је јасно да имамо Јуду међу апостолима, некима није. Мислим да ће се Максим провући на Сабору, тј неће се десити ништа спектакуларно. Иринеј максимално може да извуче неко оштрије саопштење против Украјине, које неће импресионирати никога. Грци су сад у својим унутрашњим сукобима око упражњених златних кока у Америци и Аустралији и Енглеској, чим се стабилизују вратиће се да нас прогутају. Већ јастребови пријете да ће одузети Косово и дати га Албанској цркви јер она може боље да управља и брине се о храмовима. Бугари јуче помињу Охрид и Климента Охридског као дио своје Цркве пред Папом, а ми ћемо да се бавимо еволуцијом и глупостима ко је геј, а ко није, и ко има каква кола. Истовремено пишу нам се црни дани. Мудра кадровска политика и пастирски рад су учинили да имамо преко 80% мање студената и ђака у црквеним школама, тако да ћемо кадровски попуцати за пар деценија. Румунија је неки дан потписала са Пакистаном споразум у коме примају 500 000 Пакистанаца који ће бити радници и живјети тамо. Питање је дана кад ће то урадити и остале балканске земље. Дакле, имаћемо Пакистанце или Афганистанце, а нећемо имати ни кадар, ни могућност да се припремимо за то, нити да одговоримо мисијом . У исто вријеме, сви остали се спремају и имају планове за тај сценарио. Папа мијења Устав Католичке цркве у коме се доктирна вјере подређује мисији и евангелизацији и припремају се за Европу пуну муслимана. Сви ће се снаћи, само ћемо ми пропасти. Жао ми је само што они који су криви за нашу пропаст неће бити живи да виде шта су урадили и коме су нас оставили. Немам никакве наде, песимиста сам. Дејане Мачковићу, одлично си ово све написао - браво! Ко си ти у ствари? Да ли је ово твој псеудоним, или си стварна личност? Уосталом, није ни важно, сматрам те једним од великих нада Србије. Ако си, напротив, матор, онда те свакако сматрам једним од умнијих српских глава тренутно. Не, због овог текста већ због свега што си писао по интернету, а што свеукупно одише невероватном проницљивошћу и смелошћу да се нешто јасно и гласно каже. Драго ми је што си на овом форуму. Овај твој коментар додатно поткрепљује моју слутњу да ћемо убрзо, хтели-не хтели (уз НАТО агрументацију), морати прихватити власт архиепископа охридског, како Максим и сматра да је једино исправно (можда Барт планира баш њега? Мада, биће ту још кандидата ). Вратићемо се тако баш на јубилеј, 800 година уназад, само што данас више немамо Св. Саву, а и Србија је прејадна да било шта тражи и условљава. Ко зна, можда ће тако бити и најбоље, ако пропадне Српство, а пропашће са овом поделом моћи у земљи и свету, бар неће православље. (...а мене, ако се сете, сете ) Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Мај 6, 2019 Пријави Подели Написано Мај 6, 2019 пре 2 часа, Дејан Мачковић рече Сви ће се снаћи, само ћемо ми пропасти. Жао ми је само што они који су криви за нашу пропаст неће бити живи да виде шта су урадили и коме су нас оставили. Немам никакве наде, песимиста сам. Слично песимистично размишљам али ми је мало ближе оно што је недавно Ненад Илић написао у сличном расположењу: "А то што се Свети Николај после дугог избеглиштва вратио у Србију нека да свим Србима веру у то да под његовом заштитом Србија неће никада пропасти. Страдаћемо, дотакнућемо дно, али пропасти са Христом и Светим Николајем нашим великим заступником код Христа - нећемо." (https://www.facebook.com/dakon.ilic/posts/10219308927382297) Зашто? Јер мислим да се око наше пропасти не питају ни само црквене ни само државне ни само свестске силе ни непријатељи ни погубљени подељени народ. Верујем да се (макар нешто или једнако) пита и света земаљска и небеска Србија. Можда ми је само тако лакше да мислим али ипак имам осећај да и поред очигледног нашег труда и потенцијала да пропаднемо то неће да се деси, али да дотакнемо дно, то изгледа хоћемо и одлично нам иде. Протомајстор, Tristatri, Предраг М and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 7, 2019 Пријави Подели Написано Мај 7, 2019 пре 13 часа, Ведран* рече И ти си баба Јелица на гајбици пред продавницом. Ош кафу или пиво? Čorbas pasulj sa rebarca suva, porcija jednu! Zoran Đurović, Предраг М, Vladan :::. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Мај 7, 2019 Пријави Подели Написано Мај 7, 2019 Ведран* and ГрешниСлуга је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Просечан србенда Написано Мај 7, 2019 Пријави Подели Написано Мај 7, 2019 пре 22 часа, александар живаљев рече епископ Максим нас обавјештава да је САСабор 2017. "примио", односно усвојио одлуке, Критског сабора. И мени се то заболо у око али вероватно погрешно видимо јер су сигурно заборавили да ставе наводнике:) александар живаљев, Ведран*, Предраг М and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 7, 2019 Пријави Подели Написано Мај 7, 2019 пре 2 часа, kopitar рече Хаос! kopitar, Предраг М, Жика and 3 осталих је реаговао/ла на ово 2 4 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Мај 7, 2019 Пријави Подели Написано Мај 7, 2019 пре 8 минута, Ведран* рече Хаос! Lool, svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna.. Просечан србенда, Жика, Предраг М and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 7, 2019 Пријави Подели Написано Мај 7, 2019 пре 6 часа, kopitar рече Lool, svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna.. Како ти имаш прљаву машту Нама је песмица просто забавна. kopitar and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
[email protected] Написано Мај 7, 2019 Пријави Подели Написано Мај 7, 2019 пре 23 часа, Дејан Мачковић рече Мислим да ће се Максим провући на Сабору, тј неће се десити ништа спектакуларно. Иринеј максимално може да извуче неко оштрије саопштење против Украјине, које неће импресионирати никога. Грци су сад у својим унутрашњим сукобима око упражњених златних кока у Америци и Аустралији и Енглеској, чим се стабилизују вратиће се да нас прогутају. Већ јастребови пријете да ће одузети Косово и дати га Албанској цркви јер она може боље да управља и брине се о храмовима. Бугари јуче помињу Охрид и Климента Охридског као дио своје Цркве пред Папом, а ми ћемо да се бавимо еволуцијом и глупостима ко је геј, а ко није, и ко има каква кола. Истовремено пишу нам се црни дани. Мудра кадровска политика и пастирски рад су учинили да имамо преко 80% мање студената и ђака у црквеним школама, тако да ћемо кадровски попуцати за пар деценија. Румунија је неки дан потписала са Пакистаном споразум у коме примају 500 000 Пакистанаца који ће бити радници и живјети тамо. Питање је дана кад ће то урадити и остале балканске земље. Дакле, имаћемо Пакистанце или Афганистанце, а нећемо имати ни кадар, ни могућност да се припремимо за то, нити да одговоримо мисијом . У исто вријеме, сви остали се спремају и имају планове за тај сценарио. Папа мијења Устав Католичке цркве у коме се доктирна вјере подређује мисији и евангелизацији и припремају се за Европу пуну муслимана. Сви ће се снаћи, само ћемо ми пропасти. Жао ми је само што они који су криви за нашу пропаст неће бити живи да виде шта су урадили и коме су нас оставили. Немам никакве наде, песимиста сам Amnin za analizu. Dodao bih i sitnicu... Ako Bački nadjača situaciju, a kao što neko reče "Kada Bulović oseti krv postaje nemilosrdan", može lako da nas odvuče u raskol. Još pamtim ono nesretno pismo Bartolomeju, kad mu vreme nije bilo i nenajavljenu posetu istom od strane Emanuila. """Жао ми је само што они који су криви за нашу пропаст неће бити живи да виде шта су урадили и коме су нас оставили""" Nema se šta dodati ni oduzeti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Мај 7, 2019 Пријави Подели Написано Мај 7, 2019 пре 16 минута, [email protected] рече Ako Bački nadjača situaciju, a kao što neko reče "Kada Bulović oseti krv postaje nemilosrdan", može lako da nas odvuče u raskol Сад бачки Епископ испада не само давитељ, свиленим гајтаном, по Жељки, коме ли, него и крвопија и вампир! А све зато што је имао храброст да каже реч истине. Треба да се посраме његови нападачи. Milan Nikolic, ana čarnojević, Баба and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука