kopitar Написано Мај 3, 2019 Пријави Подели Написано Мај 3, 2019 пре 4 минута, Zoran Đurović рече Трифке, па и мравињак је устројен по слици Тројице... Само што је тамо Мајка. Ово су такве глупости да немам речи, а у нас их је родоначелник Таса са својим коментаром на ап. канон 34. Дати некоме такву власт, коју никада ниједан папа није поседовао, је као дати детету напуњен пиштољ да се игра. На крају, Црква је христолошка стварност. Позивање на каноне који су донети у време митрополитског система је сулудо. Ова прича је мени, по интелигенцији, равна учењу јеховиних сведока. Да ли нас тестирају колико смо отишли од руке? Htio sam mu i ja reći da crkva ima veze sa Isusom i nama i da ne vidim logiku tu ubacivati Trojstvo, al reko možda se šali. Zoran Đurović, Ведран* and Августин је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 3, 2019 Пријави Подели Написано Мај 3, 2019 пре 4 минута, Zoran Đurović рече Трифке, па и мравињак је устројен по слици Тројице... Само што је тамо Мајка. Ово су такве глупости да немам речи, а у нас их је родоначелник Таса са својим коментаром на ап. канон 34. Дати некоме такву власт, коју никада ниједан папа није поседовао, је као дати детету напуњен пиштољ да се игра. На крају, Црква је христолошка стварност. Позивање на каноне који су донети у време митрополитског система је сулудо. Ова прича је мени, по интелигенцији, равна учењу јеховиних сведока. Да ли нас тестирају колико смо отишли од руке? Kako ti ne primećuješ da se sve razletelo kao padobranci sa maslačka. Pogledaj samo kako maske padaju. Neke velike figure moralno padaju ko jabuke. Oni koji su bili ugašeni počinju da sijaju. Pogledaj samo kako se ovaj Kopitar čudi toj Zikijevoj ideji. To sam ja odavno kazao. Ni jednom Papi nije palo na pamet da na tome zasniva svoju vlast. Odavno ova crkva treba promenu kako god je nazvali. Treba im svima skresati prvo titule a onda napraviti nešto što će moći da kontroliše ovo ludilo kako i na svetskom nivou tako i na lokalnom nivou. Nemožemo više da se pozivamo na ono da je vladika odogovoran Bogu. Pokazalo se u istoriji da to i nije najbolja eklesiologija. Августин, Zoran Đurović, Ведран* and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 2 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 3, 2019 Пријави Подели Написано Мај 3, 2019 пре 3 минута, kopitar рече Htio sam mu i ja reći da crkva ima veze sa Isusom i nama i da ne vidim logiku tu ubacivati Trojstvo, al reko možda se šali. Tebi izgleda treba crtati. Ja sam naveo njegovu logiku koja je pogrešna. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Мај 3, 2019 Пријави Подели Написано Мај 3, 2019 пре 1 минут, Trifke рече Tebi izgleda treba crtati. Ja sam naveo njegovu logiku koja je pogrešna. А коју Таса подржава. Види му коментар на ап. кан. 34. Августин, Ведран* and kopitar је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 3, 2019 Пријави Подели Написано Мај 3, 2019 пре 1 минут, Zoran Đurović рече А коју Таса подржава. Види му коментар на ап. кан. 34. Ma znam. Ima jedna gora stvar. Kada budes imao prilike pogledaj na Zikijevu doktorsku tezu: Jedinstvo u episkopu u prva tri veka. Ima na početku par citata od jednog ranog crkvenog oca koja navodi van konteksta ko jehovini svedoci Bibliju. Kada mu to izvučeš isšpod nogu pade cela teza u vodu. Nije to jedino ima mnogo toga što mi se smučilo od njega i još po nekih u zadnje vreme. Raspad sistema. Kada pročitam neke doktorate pitam se zašto sam ja najgori na ovom svetu i td. Neznam da li si čitao Sartra ali ima on jednu knjigu "Mučnina" u kojoj je razobličio neke stvari. Ja sam ti u nekom svetu te knjige trenutno zbog svih ti padobranaca sa maslačka zvanog SPC Ja se zezam sa tobom i postavljam ti video sa Bjagom i Brenom ali da znaš dok to radim dodje mi na pamet ona pesma : Smejem se smejem se a plakoa bih ili ono od Queen Show must go on. Ведран*, Zoran Đurović and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 2 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 3, 2019 Пријави Подели Написано Мај 3, 2019 Јел се то мени причињава ил ће сабор бити додатно напет? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Мај 3, 2019 Пријави Подели Написано Мај 3, 2019 пре 1 минут, Trifke рече Tebi izgleda treba crtati. Ja sam naveo njegovu logiku koja je pogrešna. Ok razumio sam da ti misliš da je pogrešna to sam i sam zaključio a i sam ep. Irinej mi je potvrdio ...mene zanima što Zizi želi time postići tj. koji je smisao toga. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 3, 2019 Пријави Подели Написано Мај 3, 2019 Управо сада, kopitar рече Ok razumio sam da ti misliš da je pogrešna to sam i sam zaključio a i sam ep. Irinej mi je potvrdio ...mene zanima što Zizi želi time postići tj. koji je smisao toga. Pa hoce da bude veći Papa od Pape. Hoće da stvori ono što čak ni vi u svojoj teologiji niste stvorii samo da bi odbranio nadmenu grčku pohlepu da vladaju kao što je Rim vladao svetom. Vrlo prosto. Zar ne? Ведран*, Vladan :::., Августин and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 1 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Мај 3, 2019 Пријави Подели Написано Мај 3, 2019 Управо сада, Trifke рече Pa hoce da bude veći Papa od Pape. Hoće da stvori ono što čak ni vi u svojoj teologiji niste stvorii samo da bi odbranio nadmenu grčku pohlepu da vladaju kao što je Rim vladao svetom. Vrlo prosto. Zar ne? Mi se pozivamo na Pismo, pa prema tome.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Мај 3, 2019 Пријави Подели Написано Мај 3, 2019 пре 3 минута, kopitar рече Mi se pozivamo na Pismo, pa prema tome.. Da, vi makar pokušavate da zloupotrebite pismo! arhangeli, Драгана Милошевић, Zoran Đurović and 4 осталих је реаговао/ла на ово 3 2 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перезвон Написано Мај 3, 2019 Пријави Подели Написано Мај 3, 2019 Иринеј, Максим, Херцеговци, Црногорци, Иринејевци и ини су наш Гејм оф Тронс паде ми на ово мало памети па нисам сигуран да ли је ова фора већ била Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аполоније Написано Мај 3, 2019 Пријави Подели Написано Мај 3, 2019 Без коментара и налепница који могу продубити бесмислене унутарсрпске регионалне поделе, молим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Мај 3, 2019 Пријави Подели Написано Мај 3, 2019 Ово што је епископ бачки Иринеј написао веома је конзистенто,разумљиво и смирено.Опет су разобличене Максимове лажи.Ако су неког у Сабору заплашили разни скотови владику Иринеја очито нису.Он је сада стуб наше Цркве.Оно што забрињава је да се нико од епископа поред владике Иринеја и Давида није огласио неким текстом.Као да поједине није брига шта ће бити са нашом Црквом. Али после овога је сасвим сигурно да ће еп.Иринеј отворити ову тему на Сабору без обзира шта се неко договорио са скотовима.Биће подржан и од архиепископа Цетињског који је више пута исказао у проповедима или интервјуима свој исправан и пре свега црквен и светосавски став. Веома је добро и ово што је епископ Бачки приметио да се Зизиуласова теологија променила.Нисам се бавио Зизуласовом назови теологијом али и ја сам то приметио да је од релационизма отишао ка монархизму и питао сам неке који су то више читали и потврдили су ми да сам у праву. Треба још приметити да је један епископ у својој епархији за Васкрс наредио да се чита његова посланица а не патријаршијска.Не знам да ли и до сада тако радио.Неко ће рећи нетје бити али отје бити. farisejski.bukvojed and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аполоније Написано Мај 3, 2019 Пријави Подели Написано Мај 3, 2019 пре 22 часа, Логос рече У том саопштењу сам прозван као неистинољубиви сејач смутње На многаја и благаја љета, драги владико! Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 3, 2019 Пријави Подели Написано Мај 3, 2019 @Zoran Đurović Немој се, оцо, смејати, знаш и сам што ће бити напето. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука