Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Неки желе да се провозају на томосу.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Какав епилог ће бити по питању украјинске кризе на СА Сабору? 

Да ли мислите да ће Епископи детаљно разматрати ставове неофанарске еклисиологије које је у јавности износио Еп Максим?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ведран* рече

Да ли мислите да ће Епископи детаљно разматрати ставове неофанарске еклисиологије

За еклисиологију не знам али могуће територијалне и финансијске последице фанариотског деловања могуће... ;) 

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Ведран* рече

Да ли мислите да ће Епископи детаљно разматрати ставове неофанарске еклисиологије које је у јавности износио Еп Максим?

Не мислим да ће се Сабор упуштати у питање хипер-нео-папистичке еклисиологије. Рекао бих да они очекују да се једно тако озбиљно питање решава на нивоу целе Цркве.

Очекујем да ће Сабор усвојити предлог Синода и учинити га обавезујућим. Не очекујем никакве даље кораке, осим додатних апела.

Што се тиче Максима, мислим да ће проћи с вербалним опоменама.

По питању Косова и Метохије, неће бити промена. Ту Црква неће попустити. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ведран* рече

Mislim da nece biti neke velike rasprave, mozda nesto u kuloarima izmedju sebe. Veliko pitanje je i koliko je vladika tacno upoznato sa ovom pricom i prepiskom, deluje mi da (pitanje) ukrajinske krize polako jenjava, imamo neki status kvo, sto i odgovara fanaru,... nema vise nekih velikih rekcija i nema nekog zajednickog odgovora punoce pravoslavlja, sto nije dobro, pitanje je sta  sledece u buducnosti  mozemo da ocekujemo od fanara i svih onih koji podrzavaju njegovo delovanje...:stidljiv: ....dijaspora, raskol u Makedoniji, jos vise loseg ekumenizma i sinkretizma, mozda jos vise podela u pravoslavlju,...:blush:

Подели на овим сајтовима

On 7.5.2019. at 22:37, Vladan :::. рече

За еклисиологију не знам али могуће територијалне и финансијске последице фанариотског деловања могуће... ;)

Ево Фанар им је управо дао питања за размишљање будући да се на Фанару расправља о Македонији.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Ведран* рече

Ево Фанар им је управо дао питања за размишљање будући да се на Фанару расправља о Македонији.

Видећемо када крену саопштења са Сабора да ли им је та порука стигла :) 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...