о.Небојша Написано Април 18, 2019 Пријави Подели Написано Април 18, 2019 О.Пера Крачун је легенда , има човјек од њега да чује доста паметних ствари. Осамдесетих година на његовом мјесту га је наследио јрм.Јаков Радојичић који је пар година старији од нас покушавао да буде духовник колико је то било у његовој моћи. Не знам шта је после било с њим. Лазар Нешић, Zoran Đurović and Жика је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 18, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2019 пре 24 минута, Лазар Нешић рече П. Крачун је с оне стране добра и зла - он је категорија за себе, београдски Симеон Јуродиви У јуродивости сам и Перу превазишао! Слушај: Пера је често долази на факс па се гребао за собу да преспава. Код мене је једном преспавао. Елем, тако Пера загине неко вече, дом већ закључан, и тражи да преспава негде. Ја му кажем: Оче, Перо, ајде код мене! - Немој, молим те, потражићу негде другде! Зашто је одбио? Зато што сам ја дао кревет из моје самице неком другоме, и спавао сам на поду. Тада сам био у подвижничкој фази, спремао се за манастир. Пера се једном прешао и никад више! Топло ми се захвалио на гостољубљу!:))) Само је Миланко Грбави спавао код мене. И он је био супер лик! Једино што му нисам дао је да не пуши у тој келији. И долазим једно вече, Миланко у оном уском ходнику, отворио прозор и пуши. Ја га питам да ли је добро, а он ми вели: Не могу да дишем, па морам да запалим! У тој келији ме је упознала и моја жена. Довео је заједнички пријатељ, а онда сам се и ја њему осветио, јер сам га упознао са његовом будућом женом! Жене нису баш нормалне, чула од Миће да има неки чудак који живи само са књигама и дошла да види монографију Теофана Грка. Венчао нас у литургији Владика Иринеј у Ваведељу на Сењаку. Како се приближавао тренутак стављања прстена, Иринеј кроз бркове шапуће: А кад ће прстени да стигну? Кум Влада Вукашиновић га охрабрује: Само што нису! Пруга Београд-Бар, заспао камионџија, воз га ударио, а моји били у возу. Срећом нико није погинуо, јер би о знацима имао сада Влада Димитријевић да пише, а моја страдална жена каже: То је било што је Бог хтео да ме спаси, али се није дало! Скоро да смо се венчали као у 4 венчања и сахрана! Жика, Милан Ракић, Paradoksologija and 10 осталих је реаговао/ла на ово 4 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 18, 2019 Пријави Подели Написано Април 18, 2019 пре 35 минута, Zoran Đurović рече чула од Миће да има неки чудак који живи само са књигама и дошла да види монографију Теофана Грка Фатална грешка, неизгладива, такорећи Zoran Đurović, Bokisd, ronin and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Април 18, 2019 Пријави Подели Написано Април 18, 2019 Увек сам говорила да је за срећу потребно мало...исправна дијагноза и одређена терапија у право време ronin, obi-wan, Лазар Нешић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 1 5 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Април 18, 2019 Пријави Подели Написано Април 18, 2019 пре 17 минута, Лазар Нешић рече Фатална грешка, неизгладива, такорећи pa, da,.... ovako smo dobili avu u papucama ... onako, bilo bi sto bi trebalo da bude' .... Zoran Đurović and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Април 18, 2019 Пријави Подели Написано Април 18, 2019 пре 3 часа, Sofija_ рече Ja mislim da ste ipak potrebniji Srbiji Smederevo, ... da pijemo pivce... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 18, 2019 Пријави Подели Написано Април 18, 2019 пре 8 часа, Zoran Đurović рече Да си читао Силуана Mnogo mi ti nesto citiras Siluana... sta je sledece, smirenje = spasenje?? E neece biti, bez posta na celulozi svi ste krivi doveka! Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 18, 2019 Пријави Подели Написано Април 18, 2019 @Zoran Đurović Nego, sad si poc`o i note da pises... da neces da predjes u kompozitore? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 18, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2019 пре 15 минута, obi-wan рече @Zoran Đurović Nego, sad si poc`o i note da pises... da neces da predjes u kompozitore? Немој да се много зевзечиш, да те не прокунем па да добијеш курје око! obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Април 18, 2019 Пријави Подели Написано Април 18, 2019 пре 5 часа, Zoran Đurović рече Да питамо Максима владику? Он у свом извештају о мојој апликацији на конкурс написа како нема доказе да сам завршио основну школу! Дао сам му сада ОШ по туру!:))) Vladika Maksim Vasiljevic Focanski? Pa sto cutite slucajno pripadam eparhiji zapadnoevropskoj gde je pomenuti vladika boravio neko vreme kod naseg vladike Luke, dok je zavrsavao studije na Sorboni u Parizu, i slucajno sam clan crkvenog odbora vec 15 godina, i rada sam vama pomoci, da vam se vrati dostojanstvo i ono sto vam je oduzeto. Vrlo dobro sam upoznata sa politikom popovske i vladicanske mafije(za sve ovo imam dokaze) zaposljavanja preko veze, i maskiranja katastrofalnih gresaka pojedinih popova(a pod zastitom vladika) A ko jednom pogresi, a ne pokaje se...nastavi da gresi..mislim da smo zajedno jaci i da bi svako od nas ovde koji je u pravdi i istini treba da vam pomogne kako moze Treba ga pritisnuti sa svim dokazima, mozda se pokaje i izvine.. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Април 18, 2019 Пријави Подели Написано Април 18, 2019 пре 8 часа, Sofija_ рече Ja mislim da ste ipak potrebniji Srbiji Razmisli bolje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Април 18, 2019 Пријави Подели Написано Април 18, 2019 пре 6 минута, Nebojš.a рече Razmisli bolje razmislila Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Април 18, 2019 Пријави Подели Написано Април 18, 2019 Управо сада, Sofija_ рече razmislila Ali nek bude dobar demanti. Srazmeran zanošenju. Sofija_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 18, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Април 18, 2019 пре 2 часа, Sofija_ рече Vladika Maksim Vasiljevic Focanski? Pa sto cutite slucajno pripadam eparhiji zapadnoevropskoj gde je pomenuti vladika boravio neko vreme kod naseg vladike Luke, dok je zavrsavao studije na Sorboni u Parizu, i slucajno sam clan crkvenog odbora vec 15 godina, i rada sam vama pomoci, da vam se vrati dostojanstvo i ono sto vam je oduzeto. Племенита, ја сам се са достојанством давно поздравио, не у смислу да сам посатао нечовек, него да не могу да се обазирем на ове бљувотине. Ви напишите представку, али не анонимну, Синоду, јер ће се о неподобштинама владике Максима расправљати у мају. Сви (ово је реторички) видимо да није случајно се Максим оклизнуо, па направио неки гаф, него он систематски и постојано лаже и чини зло и гледа да подчини српске цркве Фанару. Већ постоји петиција свештенства из Америке на његов рачун, иако је она непотписана од свих, јер се активни клир плаши репресалија и мобинга, чему је овај махинатор склон, али их има. Они пак који су ван домашаја његове руке су се потписали. Владика Лонгин је имао нечасну улогу да је претио подлежном му свештенству да не потписују "нецрквену" петицију. Јер и код њега и Митрофана свештеници се потписују. Зато је добро да и ви напишете исто Синоду. Многи овде не разумеју о чему се ради јер се ствари спинују. Максим, Григорије, Добријевић и још неки веслају узводно. Максим је завео неке професоре са БФ да напишу петицију о дарвинизму, а њега заболе за дарвинизам као за лањски снег, него им треба та застава да би махали како су као они нешто модерно, прогресивно у Цркви, а да маторе владике, као глупе и прегажене, ваља бацити на сметлиште историје. То је основна идеја. И сви су у служби глобалиста. Примају новац за ово што раде, иако ја не могу да вам покажем те папире. Дакле, само претпостављам, јер оно што поседујем не могу да публикујем. Када су дарвинисти (имам тамо и једног пријатеља) попили епитимију и изгубили паре (сви они раде по 3-4 посла), али не све, Максим их је пустио низ воду. Кренули су неки да галаме како је Патријарх инквизитор, како се забрањује слобода речи, што је само још један бесрамни спин. Где смо видели иједан Максимов текст у знак протеста да тражи слободу речи? Нигде. Јер се он не залаже за слободу мишљења него за узимање власти у СПЦ. У позицији сам да видим шта и испод жита тај владика ради и како обмањује наивне теологе и нуди их као топовско месо. И када ови изгину да он и његова екипа преузму кормило СПЦ. Ја сам цариградски клирик. Но, давање, које је ван сваког канонског права, наших епархија у дијаспори значи и убијање наше државе и осуду на наше изумирање у кратком року. Наиме, има се теза, коју Максим подржава, аутокефалија се даје држави (ништа тај не пише случајно), а дијаспора се оставља Фанару. И ми смо у Србији мирни, али не и сасвим, јер нам Патријарх Вартоломеј прети да може да се уплете у наше послове и направи 3-4 цркве ако се направи услови слични онима у Украјини! Продаја наше дијаспоре, која се покушава извршити преко Максима, је наша осуда на смрт. Са једне стране ће новци који улазе у Србију се смањити, али са друге и сам идентитет тих људи у дијаспори ће се кроз неку генерацију изгубити. Они ће престати да обилазе Србију, Црну Гору, Македонију, БиХ итд. Зато овог човека треба склонити. Не дати му ни Доњу Памбуковицу. Он ће наставити да ровари против нас. Sofija_ and ronin је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Април 18, 2019 Пријави Подели Написано Април 18, 2019 пре 17 минута, Zoran Đurović рече Многи овде не разумеју о чему се ради sve je tacno sto ste napisali, na zalost...i mi ovde imamo velikih problema, vl.Luka bolestan, cekaju da umre i petljaju koga ce ubaciti na njegovo mesto..imamo i svestenika homoseksualca koji i dalje krstava decu, iako smo sakupili neke dokaze i odneli u Pariz, medjutim njega stiti njegov skolski koji je desna ruka vladikina..strasno sta se desava..mora se nesto preduzeti, mi ovde i odavde cemo uciniti sta mozemo, a ako nesto zatreba slobodno mi pisite na pp. Zoran Đurović and ronin је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука