Jump to content

Колегијум МО и НГШ поручује да војска "неће дозволити никакве покушаје државног удара"! Генерал у пензији Малиновић оцењује да је ово "увод у могућу злоупотребу војске у политичке сврхе"

Препоручена порука

Ustvari, mogla bi i vojska prema ovome "i druge misije i zadatke u skladu sa Ustavom i zakonom... "

Valjda.

Mislim da bi to bilo previše ekstenzivno tumačenje.

Ne znam baš da li postoji neki primer od skoro da je vojska izašla protiv građana.

Npr. sad u Parizu?

Mislim da nije...realno, dovoljna je policija i suzavci, vodeni topovi, konjica, gumeni meci.

U svakom slučaju, redovno taj pos'o pripada policiji.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, -Владимир- рече

Много реалније од ситуације... да Шиптари војском нагрну преко границе

Ја не знам шта се десило са твојим интелектом задњих година. Ка зна шта је, али жао ми је.

О којој граници говориш? Мислиш ли да су Срби угрожени само ако Шиптари пређу у централну Србију? Ваљда не мислиш да је граница између северјуга Митровице. Шта се дешава...?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 10.4.2019. at 7:48, Bokisd рече

Pa, ovo jeste u sustini tacno, mislim da ovaj rezim suptilno prodaje KiM, to je strasno i mi kao nesto malo negodujemo, nasa SPC te' malo ovo, te' patrijarh malo ono, .... niko da kaze glasno,  ljudi boziji pogledajte sta ovi rade, ostacemo bez KiM i na papiru , ako vec nije i vecina i u dusi i srcu vec zaboravila nase sveto i mucenicko Kosovo i Metohiju...

СПЦ је очигледно савршено свесна шта се дешава, јер се у саопштењима САС СПЦ јасно критиковала политика владајуће хунте, мада не и сама власт. Саму власт отворено критикују многи из СПЦ, али углавном не они на највишим позицијама. То је још и прихватљиво, али онда имамо ону другу, очичему у личности Његове Светости, који и сам оштро критикује политику предаје, продаје, разграничења и сваког другог вида издаје, али сваких неколико месеци изађе пред јавност с неком поптуно сулудом и непотребном изјавом типа, "Вучић се лавовски бори Косово и Метохију", коју онда напредњачки пропагандисти злоупотребе у сврху замајавања јавности. Како се то он "лавовски бори", Свјатјејши? Пузајућом капитулацијом?

Ако СПЦ већ није спремна да се отворени супротстави овом издајничком режиму - што, на крају крајева, и није посао Цркве већ народа - нека онда бар не дозволи да буде злоупотребљена од стране истог. Јер, КиМ нам је далеко важније од цркавице коју влада одваја за Хиландар, Храм Светог Саве итд, питања веронауке у школама  (неки тврде да се Цркви прети укидањем веронауке) и сличног. То је питање очувања наших основних националних идеја.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...