Jump to content

Препоручена порука

пре 2 часа, Задње Време рече

Св. Ап павле нас учи да је сила греха закон, Па каже: ја греха не познах док закон не рече не зажели. 

Nisam siguran, onako po sećanju mislim da je apostol rekao, da nisam imao Hrista ne bi ni znao šta je greh.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 48
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Господ је на примеру грешнице и фарисеја јасно указао да грех није на нивоу дела већ је указао да је грех ствар нашег Суда, Као судимо о свему што се око нас дешава као и како судимо о животу. Ми можемо да видимо да наше мисли када погречно судимо доводе до појаве лоших осећања, гнев, бес, љутња, патња, јад, туга. По тим осећањима можемо да знамо кад и да ли грешимо у суду. Можда нама изгледа да ми исправно судимо, то је због тога што живимо у заблуди, искривљеној Истини. Ми нерадо признајемо да смо у заблуди,Али ако неко има воље да истражује шта је истина нека му његова осећања буду путоказ на том путу. Суд који је дошао од истине никада не доноси лоша осећања, То је моје мерило кад приспитујем своју истину.

Подели на овим сајтовима

Pa nastavljam iz Pisma, po sećanju; Zakonom se niko ne može opravdati, svo opravdanje naše je vera u Hristu Isusu Sinu Božjem, koji ispuni zakon žrtvom svojom i Vaskrsenjem svojim.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Nisam siguran, onako po sećanju mislim da je apostol rekao, da nisam imao Hrista ne bi ni znao šta je greh.

Ево ти линк погледај

Имаш овде на сајту претраживаш библије, само ти треба ћирилична тастатура.унесеш појам и избаци ти све резултате где се појављује.

Овај линк те води до посланице Римљанима где Павле то објашњава

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Задње Време рече

Ево ти линк погледај

Имаш овде на сајту претраживаш библије, само ти треба ћирилична тастатура.унесеш појам и избаци ти све резултате где се појављује.

Овај линк те води до посланице Римљанима где Павле то објашњава

Kao što rekoh, zakon te vodi u smrt, ne možemo se zakonom opravdati jer smo svi grešni,naše opravdanje je vera u Isusa Hrista koji ispuni zakon. On nam je ostavio dve najvažnije zapovesti, da se verom opravdamo i to ljubi Boga svoga i nemoj imati drugih Bogova a druga je slična, ljubi bližnjeg svoga kao samog sebe.

Time nas je Hristos oslobodio greha koji ubija, već nam je dao milost svoju u opravdanje pred svakim grehom imenom Njegovim radi.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa nastavljam iz Pisma, po sećanju; Zakonom se niko ne može opravdati, svo opravdanje naše je vera u Hristu Isusu Sinu Božjem, koji ispuni zakon žrtvom svojom i Vaskrsenjem svojim.

Јесте у Христу је спасење, али не како неки уче , видео сам код католика то, Помоле се Богу за народ , онда почну да блебећу и то називају силаском Св, Духа, и спасен си, Спасење је процес где ми кроз послушност Христу, кроз ,чињење добра, праштање милост, изграђујемо своју личност и од нечовека  постајемо човек,

Павле у једном тренутку каже да он још не мисли да је достигао. Није то као што неки мисле, ја верујем и спасен сам. Потребна је вера која чини дела а не само вера, Вера без дела лаж, превара и лажно спасење. А видим интернет је пун тих учитеља који проповедају инстант спасење.

Ако неко мисли да је спасен треба да зна неке одговоре,

Од чега си спасен.

Био си роб сад си слободан.

Чему или коме си робовао?

Ако неко не зна одговоре на ова питања која сам себи треба да постави,тада нека засигурно зна да није ни спасен. Што аутоматски повлачи да није истински верник него вара себе

Само да додам: Може човек да дозна од чега се спасава верник, али нек се упита јесам ли ја спасен од тога

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Задње Време рече

Чему или коме си робовао?

Ако неко не зна одговоре на ова питања која сам себи треба да постави,тада нека засигурно зна да није ни спасен. Што аутоматски повлачи да није истински верник него вара себе

Robovao si grehu koji te je usmrtio, poslao u ad, sve do jednog. Hristos razara ad i od nas robova pravi sinove božje.

Hristos je oslobodio svekolikog čoveka od robovanja smrti, jer iako je čovek imao starozavetni zakon, bez Hrista se nalazio u Adu.

Čoveka samo vera može spasiti a dobra dela su Božja rabota- Seti se kad staneš na molitvu i kažeš sve ono rdjavo što danas učinih Bože moj od sebe učinih, a ono dobro što učinih, to su dela Tvoja Gospode i Bože moj.

Koja su dela dobra tvoja moj braco?

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Robovao si grehu koji te je usmrtio, poslao u ad, sve do jednog. Hristos razara ad i od nas robova pravi sinove božje.

Hristos je oslobodio svekolikog čoveka od robovanja smrti, jer iako je čovek imao starozavetni zakon, bez Hrista se nalazio u Adu.

Čoveka samo vera može spasiti a dobra dela su Božja rabota- Seti se kad staneš na molitvu i kažeš sve ono rdjavo što danas učinih Bože moj od sebe učinih, a ono dobro što učinih, to su dela Tvoja Gospode i Bože moj.

Видим да сам остао недоречен.

Сви знамо да робујемо греху. Али мене је Христос спасио од неких мојих греха и ја више њих не чиним, Наше тело и ум раде по навици, и кроз навику грех се укорени у нама, чупање тог дрвета је тешко и без Божије помоћи то не иде. На то сам мислио: да човек који је спасен тачно зна од чега је спасен. Искусио је то усвом животу. Спасен човек мора да има искуство спасења, нешто на чему ће бити захвалан Богу. Нешто конкретно

Цитат

Није хришћански да се хвалимо својим добрим делима, онда мењамо славу коју би смо добили од Бога за славу коју ћемо добити од људи. А то баш и није паметна инвестиција

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Milica Bajic рече

Волела бих да поделимо конкретна искуства, на који начин се ви свакодневно борите против греха, борите ли се уопште, тј. да ли сте свесни борбе? 

у ствари, строго гледано, ствари треба уз божију помоћ сећи у корену јер када већ дође до борбе већина губи...

ми би у ствари требало да паднемо пред господом и он да нас одбрани, сами против демона па и против самих себе имамо слабе шансе, да би се победила природа потребна је помоћ оног који је изнад природе

ми рецимо можемо до неке мере да избегавамо ситуације, околности, мисли и слично за које искуством знамо да нас рањавају и уз то да се молимо... па полако..

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Задње Време рече

Није хришћански да се хвалимо својим добрим делима, онда мењамо славу коју би смо добили од Бога за славу коју ћемо добити од људи. А то баш и није паметна инвестиција

пре 48 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ja nemam dobrih dela od svoje snage.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Vladan :::. рече

у ствари, строго гледано, ствари треба уз божију помоћ сећи у корену јер када већ дође до борбе већина губи...

Баш сам на тако нешто и мислила... Када се деси ситуација коју препознајемо ( осетимо) као нешто лоше, колико год да делује примамљиво, треба је сећи док још није узело маха. Наравно уз име Господње, јер је немогуће другачије.

Е ту је борба... Не знам за вас, али мени се раније често дешавало да, иако имам (пред)осећај у вези нечега, ипак наставим истим путем, по инерцији или не знам зашто. 

У ствари, знам зашто. Много је лакше препустити се него одупрети. Ту човек треба да буди сам себе, опомиње. Да призива име Господње у свакој ситуацији. Мени то помаже, засад......

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Vladan :::. рече

ми би у ствари требало да паднемо пред господом и он да нас одбрани, сами против демона па и против самих себе имамо слабе шансе, да би се победила природа потребна је помоћ оног који је изнад природе

ми рецимо можемо до неке мере да избегавамо ситуације, околности, мисли и слично за које искуством знамо да нас рањавају и уз то да се молимо... па полако..

Када желимо да променимо неко своје понашање, неку навику, то без Божије помоћи не иде. Јер навике су начин како Дух Божији ради у нама. Бог отац је поставио закон да је наша воља неприкосновена (ако умемо да је изразимо). И Дух који је у нама, који покреће наше тело, никада неће преступити нашу јасно изражену вољу. 

И да би дух знао да ми нешто желимо да променимо у начину како он координира наше понашање то ми свесно морамо да уложимо напор да пошажемо духу шта ми то желимо. То би се могло упоредити са вожњом аутомобила.Када почнемо да возимо не иде све глатко, морамо да уложимо велики умни напор да би возили.

Али после неког времена све пређе у рутину и ми после умом можемо да будемо на крај свемира,дух ће без проблема управљат возилом, само му требају очи да види куда иде а ми као ум му нисмо потребни. Ћена кад почиње да хекла то не иде нимало лако и мора да пази шта ради докне обучи свој дух, а после може и да разводи аброве док хеклаgirl_smiley Тако је и са стварањем новог начина понашања, мишљења, навике. У почетку све иде тешко али после приметимо да више и не морамо да пазимо; дух је већ уврстио нови начин опхођења у наше понашање, А чинило нам се да никада нећемо успети. Сами не би ни успели али уз Божију помоћ успевамо

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Задње Време рече

Јер навике су начин како Дух Божији ради у нама. Бог отац је поставио закон да је наша воља неприкосновена (ако умемо да је изразимо). И Дух који је у нама, који покреће наше тело, никада неће преступити нашу јасно изражену вољу. 

И да би дух знао да ми нешто желимо да променимо у начину како он координира наше понашање то ми свесно морамо да уложимо напор да пошажемо духу шта ми то желимо. То би се могло упоредити са вожњом аутомобила.Када почнемо да возимо не иде све глатко, морамо да уложимо велики умни напор да би возили. Али после неког времена све пређе у рутину и ми после умом можемо да будемо на крај свемира,дух ће без проблема управљат возилом, само му требају очи да види куда иде а ми као ум му нисмо потребни.

лупеташ а близу си и да хулиш, мани се говора о духу и Духу, и читај опет јако пажљиво римљанима 7 од 14 до краја

имај у виду да људи не греше само због навика као и да има навика које људима могу да сметају али нису грешне

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ana čarnojević рече

Vladane da li možeš ovo malo da proširiš i objasniš...pls

неко ко иначе није лопов у смислу да од тога "живи" и слично налети на неки новац негде падне у искушење и узме новац... или особа која није стално у прељуби ни мислима ни делима дође у неку ситуацију и падне...

неко рецимо има навику да добру књигу или чланак ишчита у једном даху и то му смета за неке свакодневне ствари али није само по себи грех или неко има навику да стално пере и лицка ауто иако је то непотребно а опет није неки специјалан грех...

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, ana čarnojević рече

da. sve može postati strast. 

И то су те наше свакодневне борбе, неке веће, неке мање. Питање је само колико смо свесни искушења.

Нпр. Дођеш у нову средину где се одређено понашање ( није ни тако страшно, али није баш ни Богоугодно) сматра прихватљивим, нормалним. Негде мораш и да попустиш у свом прилагођавању, не желиш ни да некога ортодоксно преплашиш, јелте? Али негде мораш и да подвучеш црту преко које се не може. Мораш да знаш границу преко које губиш своју личност. 

Дакле да у том свом, понекад неопходном попуштању ништа не схватиш олако јер се врло лако и нешто што делује најнаивније, претвори у страст.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...