Jump to content

Свештеник др Угрин Поповић: Ко је достојан?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 31 минута, Broken рече

Mislim da nije uslov. Ali tu opet dolazimo do onog, ako nisi venčan u crkvi i to ti je nebitno, zašto onda hoćeš da se dete krsti ? Tu mislim na malu decu.

Kad su stariji u pitanju, npr. srednjoškolci i stariji, tu tek ne može da bude prepreka. Dete iskreno poveruje i želi da se krsti, roditelji nezainteresovani i ti ćeš sad da mu braniš krštenje jer ovi nisu venčani.

Mislila sam na starije generacije roditelja koji nisu vencani u Crkvi a jesu krsteni. U porodici mi je bio slucaj da je svestenik trazio da se prvo roditelji vencaju pa da krste dete. I pristali svi i ispalo super. Pa me onako zanimalo jel to pravilo il svestenik jednistavno osetio da bi ovi mogli da pristanu pa iskoristio priliku da ih venca.

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...
  • Одговори 33
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Свештеник искусно учинио оно што му је посао, да приводи људе Богу. Није правило.

Mislila sam na starije generacije roditelja koji nisu vencani u Crkvi a jesu krsteni. U porodici mi je bio slucaj da je svestenik trazio da se prvo roditelji vencaju pa da krste dete. I pristali svi i ispalo super. Pa me onako zanimalo jel to pravilo il svestenik jednistavno osetio da bi ovi mogli da pristanu pa iskoristio priliku da ih venca.

Послато са XT1635-02 користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

On 26.12.2018. at 21:53, JESSY рече

sta da radimo kada vlastima odgovara da im je narod neprosvecen...onda se lakse moze sa njima...

Није то баш тако једноставно. Народ је просвећен, али по Доситејевом обрасцу и француских просветитеља. Отуда и овакви коментари, који се тичу само фрагмената, а не и цјеловитог текста. (Свака врана своме јату лети.)

Ако ниси достојан, а нико од нас није, ништа то не значи, сви су позвани да се Христом удостоје Бога. Христос нас је учинио и чини достојним тога.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Cremonese рече

Свештеник искусно учинио оно што му је посао, да приводи људе Богу. Није правило.

Послато са XT1635-02 користећи Pouke.org мобилну апликацију

Како их је привео Богу? Тако што их је венчао у цркви? Не бих рекао да венчање у цркви има икакве везе са привођењем Богу. Поготово као услов за крштење детета.

Све што се у цркви ради под притиском није добро. Поготово венчање, које се поприлично наплаћује. Цео овај случај ружно звучи, иако не мора да значи да је било шта ту било ружно. Можда је свештеник само предложио венчање, а не тражио (захтевао) да би им крстио дете.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...