Jump to content

Зоран Ђуровић: О причешћу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 29 минута, Adelaida рече

Verovatno mu ne manjka nicega...

On je, po mom skromnom " gresnom " misljenju, fenomenalan stand up komicar. 

Imas li ti duhovnika?

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 358
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Иронично је написано.

Не разумем зашто се он напада, када човек има одличне текстове и књиге. Можда има неке ставове који нису баш пријатни свима, јер нисмо сви исти. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Alegzandar рече

To da je fenomenalan stand up komicar..

Odgledaj bilo koji njegov klip na jutjubu...

To sto je neko pripadnik crkvenog klira, svestenik, monah, iguman ili neki drugi cin, i to sto je jutjub zvezda ne znaci po difoltu  da treba da mu aminujem. Mnogo toga se moze kriti ispod odela tj mantije...uostalom u svakom zitu ima kukolja, tako ih ima i u crkvi. Svi smo mi ljudi. I ljudi imaju razlicite motive za prilazenje crkvi...tako u monastvu mozemo naci one koji nemaju gde pa ajde u manastir, mozemo naci biznismene, mozemo naci razna spadala, mozemo naci homoseksualce, mozemo naci citave porodice...a mozemo naci i zaista produhovljene ljude, ako imamo dar rasudjivanja

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, ГрешниСлуга рече

Иронично је написано.

Nisam ironicna ni najmanje. To mislim zato jer sam imala priliku da ga gledam na jutjubu, slusam live a i cujem of the record...

Svako moje misljenje o bilo cemu ili o bilo kome, koje donesem, nastalo je nakon opita o necemu ili nekome. Ne donosim zakljucke bez predhodne provere ili iskustva. I kazem uvek, to je samo moje misljenje...sto nista ne mora da znaci. Za mene je on to, za tebe nije...i to je ok. Ni moje ni tvoje misljenje nece promeniti ono sto on zaista jeste, a to zna samo Gospod Bog...mi ne...mada smo slobodni da razmisljamo :)

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Liga Džentlmena рече

Imas li ti duhovnika?

Imala sam jednog. Sam Bog nas je sacuvao...

Nije duhovnik sve sto se duhovnikom zove...;)

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Adelaida рече

Imala sam jednog. Sam Bog nas je sacuvao...

Nije duhovnik sve sto se duhovnikom zove...;)

Duhovnik je onaj ciju rec razumes. 

Pa valjalo bi da nadje nekoga. ?

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Плаво Небо рече

Јесу сексуални односи пре брака блуд?

Odgovoriću ti kad mi definišeš blud prema S.Pismu. Pri tom ti skrećem pažnju da se možeš koristiti samo N.Zavetom. 

пре 12 часа, Плаво Небо рече

А шта си ти, бранитељ Зорана Ђуровића, мислим, његових ставова? Ја бранитељ вере нисам.

Ava je izvor sa koga se možeš okrepiti ako ti fali snage i inspiracije da živiš hrišćanski. Ne branim njega, nego njegov odnos prema vjeri i riječ koju propovjeda, što bi valjda trebalo po osnovi da bude kod većine sveštenih lica, ali eto kako je situacija obratna pa sam "prisiljen" da ga možda i previše hvalim što nije dobro poknekad, i on je samo čovjek. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ali, realno, da li je normalno da jedan svestenik javno napise kako su zene objekti (nije stavio smajli) i da iznosi one latinske citate. Mislim, ako njegova zena nije upucena, mi nismo mutavi i znamo sta to znaci. :D Ok je biti duhovit i slobodouman, ali gde je granica?

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Adelaida рече

Neka nadje...ja mu ne branim 

Изгледа је изоставио једно слово, па је добило другачији смисао.

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Anika рече

Изгледа је изоставио једно слово, па је добило другачији смисао.

tipican primer koji se moze veoma siroko primeniti...to je ona razlika izmedju duhovnika koji imaju dar Duha Svetoga i sarlatana...kvazi duhovnika...izostaviti jedno slovo...ko bi reko da se sasvim moze promeniti smisao a? 

пре 4 часа, Liga Džentlmena рече

Duhovnik je onaj ciju rec razumes. 

Ne, to je duhovni ucitelj. Duhovni ucitelj moze biti parohijski svestenik, dete, roditelj, baba, pradeda, kasirka u prodavnici...bilo ko ko svojim recima doprinese da se u necijem mozgu upali lampica i nesto ti bude jasno...

Duhovnik je ozbiljnija prica...level up...duhovnik osim sto ti dopre do mozga, dotice ti i dusu...zato se tako i zove duhovnik. I pravi duhovnici ne rastu na drvecu, ne pronalaze se lako, i nemaju svi svestenici i dar duhovnistva...neki mogu biti ispovednici ali ne i duhovni ucitelji niti duhovnici, neki mogu biti i ispovednici i duhovni ucitelji ali ne i duhovnici...a retki mogu biti sva tri.

Ali ne znam ti ja nista o tome... nisam skolovala...od vremena pa do sad :smeh2:

пре 3 часа, Anika рече

da li je normalno da jedan svestenik javno napise kako su zene objekti (nije stavio smajli) i da iznosi one latinske citate.

Ok je biti duhovit i slobodouman, ali gde je granica?

Prvi put na ovoj temi procitah sta Zoran pise, nisam pratila njegove teme ranije...ne sablaznjavam se uopste...sta vise postujem bas tu njegovu slobodu da pise javno....jer mnogo je bolje javno izreci nego tajno...on je mala maca kakvih sve ima i kakve sam imala prilike da upoznam...ovako sa njim znas na cemu si. 

Granice su tu samo da bismo ih prevazilazili, jer jedino tako mozemo da rastemo, ucimo i razvijamo se. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Anika рече

Ali, realno, da li je normalno da jedan svestenik javno napise kako su zene objekti

Да ли си толико лишена светлости ума па да не капираш иронију? Иронија и сарказам су књижевне фигуре. За интелигентне не треба стављати ни знаке наводника, ни смајлије. 

Износио сам већ сјајно место из св. Григорија Богослова (Св. је скраћеница за свети), који вели да потчињеност жене мужу у Библији је ствар не истине него последица тога што су мушкарци писали Писма (Писмо је други назив за Библију). - Ја пак да сам ово написао, приковали би ме на крст и изнели као доказ моје хуле на Библију и све што је свето. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, ana čarnojević рече

Sticajem okolnosti i zbog drugarice bila sam nedavno kod jednog "cuvenog duhovnika" sa youtuba. Neka je Bog u pomoci i njemu i njegovoj "duhovnoj sirocadi". JEDVA sam cekala da izadjem napolje...

Ljudi ne umeju da nagaze po sebi i svom srcu pa se tripuju na neke duhovne razgovore i davanje love za podna grejanja po manastirima. Tuga.

Ја кад говорим против ових "дуовника" оће да ме запале... 

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Adelaida рече

Prvi put na ovoj temi procitah sta Zoran pise

Види одговор Аники. Теби је за опростити ако си ме побркала са ликовима као што су Мирољуб Петровић... Откуцај моје име и презиме, наћи ћеш ме на Википедији и тамо има корисних линкова. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...