Jump to content

О гунђању које разара свакодневни живот породице

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 часа, Liga Džentlmena рече

Поштовани читаоци, ако имамо на уму речи св. Јована Лествичника: ''Ако жена изгуби уздржаност, целомудреност и скромност дароване јој од Бога - неће се спасти ни једна жива душа'',

Apsolutno se slazem sa ovim. 0703_read Jos bih dodala i strpljenje.

Od mene se stvarno ne bi spasli...:ani_biggrin: 

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 157
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 часа, Сања Т. рече

ponekad se bas ne slažem sa ovakvim tekstovima

:dobro:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Inace uopste ne gundjam, ne vidim smisao u tome. Takodje gundjanje i ne tolerisem...uopste. Resavam takve situacije na drugi nacin. Umesto da trosim energiju na besmislene rasprave, vecne zalopojke, okrenem se i odem, bez reci...samo odem . Cuvam svoj unutrasnji mir. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Adelaida рече

okrenem se i odem, bez reci...samo odem

gde...? :)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Adelaida рече

Gde hocu...

izađeš iz stana, sa radnog mesta...itd...?

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Da, naravno. Zasto da ne izadjem? Sta treba da slusam nekoga da mi gundja nad glavom? Lepo brate, okrenem se i odem. Uglavnom ostavim gundjalo u pola recenice....nisam u obavezi da slusam tudje gundjanje niti da me zraci neko svojom negativnoscu...kada taj neko ko bi da mi gundja pokaze volju za civilizovanim razgovorom onda lepo sednem pa razgovaramo. 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, JESSY рече

izađeš iz stana, sa radnog mesta...itd...?

To je veoma efikasna tehnika. U pocetku ljudi ostanu zateceni, cude se i ono sto je bitno " ostanu bez reci "  Kada se vratim uglavnom nemaju nista da mi kazu jer su u soku od iznenadjenja. Onda pokusaju ponovo kroz neko vreme, ja uradim opet isto, okrenem se i odem....posle nekog vremena nauce da razgovaraju umesto da gundjaju. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Adelaida рече

To je veoma efikasna tehnika

verujem,ali nije baš lako izvodljiva...inače bih je vrlo rado primenila...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, JESSY рече

ali nije baš lako izvodljiva.

To zavisi sve...na poslu ako ti neko gundja ti se samo okreni od te osobe i idi drugim poslom, radi nesto drugo, ne znam sta radis i gde, ali verovatno mozes da napustis makar prostoriju ako ne mozes da izadjes napolje, kuci isto, ako ne mozes napolje iz kuce iz nekih razloga, napustis prostoriju. Bez reci.  Mada je bolje da izadjes napolje...

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, JESSY рече

verujem,ali nije baš lako izvodljiva...inače bih je vrlo rado primenila...

Фрка је у томе што се од себе не може побећи.

Ако ти је до неког стало, можеш и на крај света да "одеш", све ћеш понети са собом.

Када већ почну препирке, гунђање и сл. мислим да баш тада треба разговарати, по сваку цену, иако није ни мало пријатно.

Окренути се око себе, запитати - да ли је незадовољство због којег гунђамо заиста довољно јако да бисмо сами себи кварили свакодневницу? 

Не сме то гунђање да из конструктивног разговора пређе у навику, танка је граница....

Да могу, само бих то брисала из својих успомена. Тако непотребне флеке у сећању...

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Adelaida рече

samo odem

Gunđanje ne valja, ali je vapaj u pomoć, na pogrešan način. Ako se sedne i razgovara i rešava problem, preživeće se i gunđanje...ako je besciljno, onda nek' gunđalo ide bestraga.

Često se žene optužuju za zvocanje koje ubija u pojam, ali ja ne znam NIJEDNU ženu koja nije prvo pokušala na normalan način da saopšti šta je muči. E sad to što muški ne čuju i ne shvataju ozbiljno, onda nastaje problem-zvoc zvoc gunđ gunđ...onda beže samo da ne slušaju kad je žena pred nervnim slomom. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Сања Т. рече

ponekad se bas ne slažem sa ovakvim tekstovima. 

Ma tekst je totalni promašaj :smeh1:. Tipičan muž koji se odrodio i boli da uvo za porodicu, al eto, ona ga oterala jer je nezadovoljna. E baš sam srećna što je ceo teret odgoja dece i kuće na meni dok se ti zajebavaš po kafanama :smeh1:. Sve te čekam umilna pijanog u pola noći...ceo dan te čekam za neki seks dok smrdiš na cigare i alkohol :smeh1:.

Šalu na stranu, nemam ništa protiv da ljudi izađu sa društvom bez supružnika da se iskuliraju, čak mislim i da je korisno...ali kao i sve u životu da se zna mera. Ajde u tekstu da obrnemo situaciju-da ona svaki dan ide po kafanama i zeza se sa drugaricama, a on da čuva decu, pa izbio bi skandal. Baš bi on išao da se moli za porodicu, skratio jezik...idi begaj :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

Najbolji lek protiv gundjanja je razgovor. Kad ljudi iznesu sve karte na sto bez dlake na jeziku, onda nema potrebe za gundjanjem.

I ne smatram da je tu kriva samo zena il muskarac...oboje dele krivicu. Cija strana vise zavisi od slucaja do slucaja.

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Liga Džentlmena рече

Muskarac kad usisava i pere sudove on svojoj dragoj na taj nacin pruza paznju, dajs joj do znanja da mu je draga da pazi na nju.

Ajd ne budali sa tim pričama, donesi neke pare, lako ćemo za sudove i usisavanje :)).

# @Neša_ :smeh1:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...