Jump to content

О гунђању које разара свакодневни живот породице

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 157
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 4 минута, Lenka88 рече

A kad skuvate rucak onda znamo da je prava ljubav u pitanju? :-)

Najbolje je kad je motivacija za kuvanje ljubav prema hrani.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Lenka88 рече

Slazem se. Jeste da mi se retko desava da imam jaku motivaciju za kuvanje al desi se i to. :-)

Kod nas svi vole da jedu, pa svi dovoljno veliki za to i učestvuju u pripremi hrane.

Isto vidim i druge kućne poslove - živiš tu, normalno je da učestvuješ u održavanju reda i higijene. Ne mora se mistifikovati nekakvim iskazivanjem ljubavi, to su praktične i jednostavne stvari koje su prosto lakše kad se lepo raspodele.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Milica Bajic рече

Фрка је у томе што се од себе не може побећи.

Istina od sebe ne, od gundjala, da. :)  Ako smo mi sami gundjala...onda napustanje prostorije ne vazi...gundjacemo i kad se vratimo...vrlo verovatno

пре 54 минута, Milica Bajic рече

Ако ти је до неког стало, можеш и на крај света да "одеш", све ћеш понети са собом.

Samo ako hoces da sa sobom nosis teret svakodnevnice.  Licni zivot se ni na posao ne nosi, a kamoli na " kraj sveta" isto kao sto se i teret na poslu ne nosi kuci. Lepo ostavis sve tamo gde pripada. To nije tesko, kada naucis da tako funkcionises. 

пре 59 минута, Milica Bajic рече

Када већ почну препирке, гунђање и сл. мислим да баш тада треба разговарати, по сваку цену, иако није ни мало пријатно.

E, to bas tada po svaku cenu, upravo vodi u svadju i dublje nerazumevanje.  Mnogo je konstruktivnije razgovarati kada se strasti stisaju nego kada smo ostrasceni. Jer kada je covek u afektu, vodjen je jakim emocijama i moze reci i uciniti nesto zbog cega bi se kasnije kada se smiri, pokajao...ali steta je vec ucinjena. Zato bas ne treba tada razgovarati, jer tesko da se ista moze resiti, dobicemo samo viku, dreku i medjusobno optuzivanje. Kada covek nije vodjen strascu nego razumom onda se situacija resava razgovorom uz medjusobno postovanje i uvazavanje. Vidis recimo da ti meni pocnes da gundjas i da hoces bas po svaku cenu tada da sa mnom razresis neki konflikt, ja bih ti lepo okrenula ledja i otisla i ostavila te sa svim tvojim besom i tvojim strastima jer nisam ni najmanje u obavezi da te podnosim u tom stanju, pa kada se smiris i budes mogla mirno da kazes sta ti smeta, onda bismo razgovarale. To ako sam kod tebe kuci ili na poslu ili na ulici, kaficu...a da si kod mene u stanu, jednostavno bih ti rekla da napustis moju kucu pa kada budes u stanju mirno da razgovaras da se vratis, i tada bismo razgovarale...:drugarstvo:

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Lenka88 рече

A kad skuvate rucak onda znamo da je prava ljubav u pitanju? :-)

A kako zene prepoznaju pravu ljubav?

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Paradoksologija рече

Kod nas svi vole da jedu, pa svi dovoljno veliki za to i učestvuju u pripremi hrane.

Isto vidim i druge kućne poslove - živiš tu, normalno je da učestvuješ u održavanju reda i higijene. Ne mora se mistifikovati nekakvim iskazivanjem ljubavi, to su praktične i jednostavne stvari koje su prosto lakše kad se lepo raspodele.

Ma naravno, tako je i normalno. I ne treba od svega praviti racunicu.

Ovo gore sam vise napisala zbog komentara od pre da ako muskarac usisa kucu onda iskazuje paznju zeni il nesto tako je pisalo.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Adelaida рече

E, to bas tada po svaku cenu, upravo vodi u svadju i dublje nerazumevanje.  Mnogo je konstruktivnije razgovarati kada se strasti stisaju nego kada smo ostrasceni. Jer kada je covek u afektu, vodjen je jakim emocijama i moze reci i uciniti nesto zbog cega bi se kasnije kada se smiri, pokajao...ali steta je vec ucinjena. Zato bas ne treba tada razgovarati, jer tesko da se ista moze resiti, dobicemo samo viku, dreku i medjusobno optuzivanje. Kada covek nije vodjen strascu nego razumom onda se situacija resava razgovorom uz medjusobno postovanje i uvazavanje. Vidis recimo da ti meni pocnes da gundjas i da hoces bas po svaku cenu tada da sa mnom razresis neki konflikt, ja bih ti lepo okrenula ledja i otisla i ostavila te sa svim tvojim besom i tvojim strastima jer nisam ni najmanje u obavezi da te podnosim u tom stanju, pa kada se smiris i budes mogla mirno da kazes sta ti smeta, onda bismo razgovarale. To ako sam kod tebe kuci ili na poslu ili na ulici, kaficu...a da si kod mene u stanu, jednostavno bih ti rekla da napustis moju kucu pa kada budes u stanju mirno da razgovaras da se vratis, i tada bismo razgovarale...:drugarstvo:

:dobro:

Lepo od tebe je sto zelis da popricas.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Milica Bajic рече

Фрка је у томе што се од себе не може побећи.

da, to je suština...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Lenka88 рече

Najbolji lek protiv gundjanja je razgovor.

tu teoriju svi jako dobro zamo...ali isto tako znamo da je jako teško ostvariti...prosto većina muškaraca ne želi razgovor...iz raznoraznih razloga...:)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Adelaida рече

To je nesto sto je prirodno, nema tu niceg lepog.

To je dobro. Mnogi ljudi to ne mogu.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, JESSY рече

tu teoriju svi jako dobro zamo...ali isto tako znamo da je jako teško ostvariti...prosto većina muškaraca ne želi razgovor...iz raznoraznih razloga...:)

Mislim da je tu pristup mnogo bitan. Ko sto zene imaju svoje trenutke kada nisu raspolozne za razgovor, tako je i sa muskarcima. Kako ono zene vole da kazu "pronadji pravi trenutak" Isto vazi i za muskarce.

Подели на овим сајтовима

kada bi na obe strane postojala žellja za razgovorom, onda gunđannju ne bi bilo mesta...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...