Jump to content

Зоран Ђуровић: Ко о чему, Ава о молитви...

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Августин рече

Узми св.Јована Кронштатског.Па колико знам св.Исак није ни иконе признавао.Једино крст помиње.Сад сам читао књигу Илариона Алфејева о њему.

Нигде нисам нашао код Исака да говори против икона али могуће је да ми је промакло.

Ево тај део, нема много али нема ни потребе да се филозофира што се мене тиче.

20181212_004007.thumb.jpg.3c1b01bb66b902ac136b6572c136b2bb.jpg

Подели на овим сајтовима

Управо сада, kopitar рече

Što ti misliš o tim objavama sv Faustine ja nisam to čitao. Nekako je čudan taj odnos sa Isusom , previše sentimentalan.

Да Ти кажем:Али ја њу волим син ми је био у Кракову и купио је у самостану у којем је она сахрањена делић њене одеће.Запакован.Оно што ви кажете секундарне мошти или како већ.Јесте сентиментално али она воли стварно воли Исуса и ко сам ја да судим.О Богу се ту ради,а Бог тражи љубав.Она је била чиста и проста душа са три разреда школе.Мислим да је она у реду.И да је све у реду уосталом у њеним објавама нема ништа безобразно или тако нешто.Мени је члепо кад читам њене дневнике.Бог тражи нашу љубав.Па какв би то Бог био када би дозволио да ђаво отима наше молитве њему.Па занш да је св.Терезу Авилску инквизиција држала у затвору јер је имала виђења нестворене светлости што је на истоку веома пожељно док нису негде нашли да то постоји.Не бој се молитве.Ко је велик као Бог наш.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Августин рече

Нема нема то је баш страх од молитве а у ствари лењост за молитву.Прва је овде изашла Књига тог Игњатија што је избор из дела и све о прелести(грчки плани) што је самообмана и онда су се примили на то.Рецимо ја читам дневнике св.Фаустине Ковалске(1903-1938) овде да то читају мислили би да је тотално луда или св.Терезу од дјетета Исуса малу свету Терезу.То је нажалост страшно.

Zanimljiva je ta različitost istočne i zapadne duhovnosti..ova M. Tereza je nešto posebno to je neka vrsta ludila za Isusom to ko istočni jurodivnici.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Vladan :::. рече

Биће у Линди нека акција па ко стигне први решио проблем... :)) 

Не могу да нађем исечак само са Линдом па шаљем овако. 

Одгледати 2-3мин. после 18ог мин.

:))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Vladan :::. рече

Нигде нисам нашао код Исака да говори против икона али могуће је да ми је промакло.

Ево тај део, нема много али нема ни потребе да се филозофира што се мене тиче.

20181212_004007.thumb.jpg.3c1b01bb66b902ac136b6572c136b2bb.jpg

Не говори он против икона али јесте био чланнесторијанске цркве и Алфејев помиње крст кад пише о њему нигде икона.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ведран* рече

Не могу да нађем исечак само са Линдом па шаљем овако. 

Одгледати 2-3мин. после 18ог мин.

:))

E kad si tu već , jel se ti bojiš mašte dok moliš?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, kopitar рече

E kad si tu već , jel se ti bojiš mašte dok moliš?

Не бојим се маште. Али не маштам док се молим. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ведран* рече

Pa kako se koncentrišeš da Ti je centar svesti u srcu a ne u glavi bez imaginacije naprimer.Ne moraju to biti slike.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Августин рече

Не говори он против икона али јесте био чланнесторијанске цркве и Алфејев помиње крст кад пише о њему нигде икона.

ОК, хајде онда ја ћу се молити Исаку а ти Кронштатском па да видимо ко ће пре до нестворене светлости.

Само да знаш ја ћу у кандило да ставим керозин... :) 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Августин рече

Да Ти кажем:Али ја њу волим син ми је био у Кракову и купио је у самостану у којем је она сахрањена делић њене одеће.Запакован.Оно што ви кажете секундарне мошти или како већ.Јесте сентиментално али она воли стварно воли Исуса и ко сам ја да судим.О Богу се ту ради,а Бог тражи љубав.Она је била чиста и проста душа са три разреда школе.Мислим да је она у реду.И да је све у реду уосталом у њеним објавама нема ништа безобразно или тако нешто.Мени је члепо кад читам њене дневнике.Бог тражи нашу љубав.Па какв би то Бог био када би дозволио да ђаво отима наше молитве њему.Па занш да је св.Терезу Авилску инквизиција држала у затвору јер је имала виђења нестворене светлости што је на истоку веома пожељно док нису негде нашли да то постоји.Не бој се молитве.Ко је велик као Бог наш.

Viđenje nestvorene svjetlosti je specifično samo za Istok nema toga na zapadu.

To je ono kad dugo vremena moliš Isusovu molitvu i onda se dogodi nešto.

Ovdje je jedan forumaš govorio o tome da je vidio svjetlost ali se on meni ne čini baš normalan.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, kopitar рече

Viđenje nestvorene svjetlosti je specifično samo za Istok nema toga na zapadu.

To je ono kad dugo vremena moliš Isusovu molitvu i onda se dogodi nešto.

Ovdje je jedan forumaš govorio o tome da je vidio svjetlost ali se on meni ne čini baš normalan.

Nije to ograničeno geografski.A šta je onda viddela Tereza Avilska.Ne mora svetlost biti od Isusove molitve.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Vladan :::. рече

ОК, хајде онда ја ћу се молити Исаку а ти Кронштатском па да видимо ко ће пре до нестворене светлости.

Само да знаш ја ћу у кандило да ставим керозин... :) 

Ми се не молимо свецима јер би то било идолопоклонство него од њих тражимо да се за нас моле Богу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ведран* рече

Pa naravno , ali ako dođe..

Dobro pa i čitanje sv. Pisma je vrsta molitve jel i onda tjeraš maštu ili je koristiš.

Sjetio se neke sevdalinke: 

Vihor ružu po polju tjeraaaaaše..

Vedran maštu iz glave tjeraaaaaše.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...