Ana B. Написано Октобар 18, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2018 Управо сада, Vegeta рече Niko normalan se ne ženi da bi bilo kome dokazao da je sposoban za to. naravno samo iz ljubavi, ja sam za to Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 18, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2018 пре 24 минута, Lady Godiva рече Хуанито, извини ако је сувише лично.. али колико сам ја схватила ти си хришћанин. Како си то помирио у себи да верујеш у Богочовека Исуса, али ниси "црквен"? Нисам ништа ни мирио нити је ишта завађено. Имам некакву личну веру и то је то. Не покушавам да то оправдавам и развијам приче и философије. Знам да ће црквени рећи да то не мож тако, ал то је оно “кадија те тужи, кадија ти суди”. То сам ја, такав какав сам. Коме се не свиђа, не мора да се дружи са мном. Постао сам прилично уморан од живљења туђих живота и борбе против туђих грехова за које ме убеђују да су лоши по мене ако су лоши по њих. Paradoksologija, -Владимир- and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 18, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2018 1 hour ago, Сања Т. рече @obi-wan Sad mi zao sto sam te ovako rano pozvala. Sve si objasnio i cao Mogla je tema da bude i malo veca. Vidis kakva razlicita razmisljanja su sve izasla na videlo? To da ti bude nauk za u buduce! Sanja Т. and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Октобар 18, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2018 @Juanito, хвала на одговору. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Агница Написано Октобар 18, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2018 пре 1 сат, БанеЛ рече Широк је пут који води у пропаст. Нису ништа бољи они који иду уским путем., само они виде своје зло и признају га, и моле Господа да их спаси, а онда Спаситељ спасава.. Све је Његово, не можемо ми без Њега ништа добро.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Alegzandar Написано Октобар 18, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2018 Strahovi, strahovi, strahovi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Октобар 18, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2018 пре 5 часа, obi-wan рече Inace, zaboravili ste da pozovete @Јанко, @Vladan :::., @Васијан... Хвала Оби за таг. Не могу сада да прочитам ових 7 страница али ако неко већ није рекао ево још један аспект (нарочито што се тиче привлачног и пријатног зла): Зло нам је привлачно јер имамо слабо памћење. То кажу оци а нажалост и моје лично искуство... Milica Bajic, Sanja Т., obi-wan and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Октобар 18, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 18, 2018 пре 3 часа, Juanito рече То сам ја, такав какав сам. Коме се не свиђа, не мора да се дружи са мном. Добро је, не причаш са Ужичанима...полако бре шта си запео. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Октобар 18, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 18, 2018 Jovan 3:1 Bijaše pak čovjek među farisejima, po imenu Nikodim, knez Jevrejski.Jovan 3:2 Ovaj dođe k Isusu noću i reče mu: Ravi! znamo da si ti učitelj od Boga došao; jer niko ne može čudesa ovijeh činiti koja ti činiš ako nije Bog s njim.Jovan 3:3 Odgovori Isus i reče mu: zaista, zaista ti kažem: ako se ko nanovo ne rodi, ne može vidjeti carstva Božijega.Jovan 3:4 Reče Nikodim njemu: kako se može čovjek roditi kad je star? eda li može po drugi put ući u utrobu matere svoje i roditi se?Jovan 3:5 Odgovori Isus: zaista, zaista ti kažem: ako se ko ne rodi vodom i Duhom, ne može ući u carstvo Božije.Jovan 3:6 Što je rođeno od tijela, tijelo je; a što je rođeno od Duha, duh je.Jovan 3:7 Ne čudi se što ti rekoh: valja vam se nanovo roditi.Jovan 3:8 Duh diše gdje hoće, i glas njegov čuješ, a ne znaš otkuda dolazi i kuda ide; tako je svaki čovjek koji je rođen od Duha.Jovan 3:9 Odgovori Nikodim i reče mu: kako može to biti?Jovan 3:10 Isus odgovori i reče mu: ti si učitelj Izrailjev, i to li ne znaš?Jovan 3:11 Zaista, zaista ti kažem da mi govorimo što znamo, i svjedočimo što vidjesmo, i svjedočanstva našega ne primate.Jovan 3:12 Kad vam kazah zemaljsko pa ne vjerujete, kako ćete vjerovati ako vam kažem nebesko?Jovan 3:13 I niko se ne pope na nebo osim koji siđe s neba, sin čovječij koji je na nebu.Jovan 3:14 I kao što Mojsije podiže zmiju u pustinji, tako treba sin čovječij da se podigne,Jovan 3:15 Da nijedan koji ga vjeruje ne pogine, nego da ima život vječni:Jovan 3:16 Jer Bogu tako omilje svijet da je i sina svojega jedinorodnoga dao, da nijedan koji ga vjeruje ne pogine, nego da ima život vječni. Milica Bajic and Smaragdni kamičak је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Агница Написано Октобар 19, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 19, 2018 " Постоји та нека тајна веза или гријеховна мистика или љубав према гријеху. Човјек је биће које може да се уподоби Богу, изузетно потенцијално биће, може да се уподоби Богу, попут светитеља, а може да се уподоби и демону. Ту се води велика борба у срцу. Кад говоримо о забавама и о духу овога свијета, то је јасна иницијатива кнеза овога свијета кроз све видове забаве., он гледа да ухвати фреквенцију срца, да заведе вољу, да преокрене кормило ума и да нас држи под својом влашћу. И још нешто, нема ни једнога да се наситио на његовој паши, јер он не може да насити никога јер је сушта празнина" о. Рафаило Бољевић Alegzandar, dulitl5, Milica Bajic and 4 осталих је реаговао/ла на ово 5 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 27, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2018 Lakše je nagovoriti ljude na zlo i na mržnju nego na dobro i ljubav. Zlo je privlačno i bliže je ljudskoj prorodi. Za dobro i ljubav treba izrasti, treba se pomučiti. Zlo nosimo u sebi kao izvornu strast, a može postati pogubno ako se predstavi kao jedino dobri. Meša Selimović Sanja Т. and Ana B. је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Исток Написано Октобар 27, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2018 On 18.10.2018. at 18:27, Lady Godiva рече Како си то помирио у себи да верујеш у Богочовека Исуса, али ниси "црквен"? Што, па и ја верујем ал нисам "црквен"... И сатана верује... Lady Godiva and Поет је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Октобар 28, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2018 пре 18 минута, Vegeta рече Ali barem ne blagoglagolja ko prepodobni. Blagoglagolja i on po sektama Sanja Т., Alegzandar and Natasa. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Октобар 28, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2018 Pretenziozno je reci da je zlo privlacno. cemu generalziacija? Kao prvo sam termin "zlo" nije apsolutan, nesto sto je pre 200 godina bilo skroz ok danas je zlo, i obratno. Ali bez obira na to, nije svako "zlo" privlacno. Zapravo vecina nije. Na primer, da li vam je privlacno da ubijate ili silujete ljude? Meni nije... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Alegzandar Написано Октобар 28, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2018 пре 50 минута, Vegeta рече Ne, on ih istroluje da počnu da blagoglagoljaju, da bi im se smejao. To sam i ja radio. A to i Satana radi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука