Jump to content

Не пожели ништа туђе...

Оцени ову тему

Препоручена порука

"Ако дирнеш у чивутски врт

клетву ћеш носити ко сребрн звончић

бићеш жедан крај бунара

и сиромах с пуно пара

све ћеш дијаманте дати за смешни циркончић,

ко у туђ врт уђе

црн лебац меси у црном плеху

ех, не пожели ништа туђе

сви смртни греси у том су греху..."

Ђ.Б.

Наш оби са овим Ђолетовим стиховима ме синоћ инспирисао да отворим  тему. Да ли гајите склоност ка залажењу у туђе вртове, да ли је увек трава зеленија у комшијином дворишту, залазите ли у себе, нађете ли понекад у себи зрнце зависти или пак жеље да посегнете за туђим. Да ли сте понекад љути на Бога, јер мислите да заслужујете више, боље, лепше...

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Vegeta рече

Krađa mi nikada nije pala na pamet, ali poželim da imam nešto kao to tuđe i onda ga sam stvorim/zaradim.

Лепо, али да ли ти се десило да ти се свидела нпр. другарова девојка, да си помислио, ах, како је супругичаста са бући бући обрашчићима, вришти сопраном када се изнервира...шта ли тражи са њим... шта у том случају када није ствар у питању?

• Хахаха 1

А.М.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Снежана рече

"Ако дирнеш у чивутски врт

клетву ћеш носити ко сребрн звончић

бићеш жедан крај бунара

и сиромах с пуно пара

све ћеш дијаманте дати за смешни циркончић,

ко у туђ врт уђе

црн лебац меси у црном плеху

ех, не пожели ништа туђе

сви смртни греси у том су греху..."

Ђ.Б.

Наш оби са овим Ђолетовим стиховима ме синоћ инспирисао да отворим  тему. Да ли гајите склоност ка залажењу у туђе вртове, да ли је увек трава зеленија у комшијином дворишту, залазите ли у себе, нађете ли понекад у себи зрнце зависти или пак жеље да посегнете за туђим. Да ли сте понекад љути на Бога, јер мислите да заслужујете више, боље, лепше...

Ne kaže se uzalud oteto prokleto...

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Ana B. рече

Ne kaže se uzalud oteto prokleto...

каже се, али да ли су људи свесни тога, и ако су свесни мислим да олако прелазе или затуре негде ову мудрост, јер... ипак заслужују боље и више, па колико само знаш случајева да се браћа, комшије, родбина суде, мрзе, крве око међе, око метра земље (а то је само један од примера)...изгибоше, као да им баш тај један метар недостаје да буду апсолутно срећни.

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Снежана рече

каже се, али да ли су људи свесни тога, и ако су свесни мислим да олако прелазе или затуре негде ову мудрост, јер... ипак заслужују боље и више, па колико само знаш случајева да се браћа, комшије, родбина суде, мрзе, крве око међе, око метра земље (а то је само један од примера)...изгибоше, као да им баш тај један метар недостаје да буду апсолутно срећни.

Eh šta beše mudrost pred Bogom ;) 

Подели на овим сајтовима

Некад кад видим срећне људе, помислим да је њима живот лепши. Запитам се шта није у реду са мном па нисам као они. Пожелим да имам њихов ментални и емотивни склоп. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Снежана рече

Лепо, али да ли ти се десило да ти се свидела нпр. другарова девојка, да си помислио

Десило ми се,(остало је на томе) и тај ко каже да није помислио да погледа у "туђе двориште " тај не говори истину. Не постоји особа којој то није пало на ум, макар у неком тренутку у животу како са мушке тако и са женске стране. Ствар је у само контроли

Човек планира Бог одлучује

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Lady Godiva рече

Некад кад видим срећне људе, помислим да је њима живот лепши. Запитам се шта није у реду са мном па нисам као они. Пожелим да имам њихов ментални и емотивни склоп.

али опет, када би Бог свима бацио главе низ брдо, сако би потрчао за својом :)

Дешавало се и мени, међутм када упознаш те, на очиглед срећне људе, увидиш да или нису баш толико срећни, или да то није твоја срећа, и да та и таква срећа и не би баш толико усрећила.

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Снежана рече

Дешавало се и мени, међутм када упознаш те, на очиглед срећне људе, увидиш да или нису баш толико срећни, или да то није твоја срећа, и да та и таква срећа и не би баш толико усрећила.

Е ово подебљано. Мене ништа од тога не чини срећном, све ми је то шупље, бесмилено. Зато пожелим да сам као они, да ми те ствари значе.. да знам шта је моја срећа.

Сећам се ове сцене кад сам била први разред основне, гледала сам децу на одмору како безбрижно трче, играју се, смеју. Ја сам стајала по страни, посматрала их и чудила се како тако не мисле ни о чему, о будућности, животу, смрти... била сам љубоморна јер нисам имала ту детињу наивност, лакоћу. Тако је некако и данас у мојој глави.. не умем да објасним, али ето помислим да је трава зеленија па то пожелим. :)

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Lady Godiva рече

Е ово подебљано. Мене ништа од тога не чини срећном, све ми је то шупље, бесмилено. Зато пожелим да сам као они, да ми те ствари значе.. да знам шта је моја срећа.

Сећам се ове сцене кад сам била први разред основне, гледала сам децу на одмору како безбрижно трче, играју се, смеју. Ја сам стајала по страни, посматрала их и чудила се како тако не мисле ни о чему, о будућности, животу, смрти... била сам љубоморна јер нисам имала ту детињу наивност, лакоћу. Тако је некако и данас у мојој глави.. не умем да објасним, али ето помислим да је трава зеленија па то пожелим. :)

Пронађох се ту негде. 

И зато је мени ужасно тешко да живим у Холандији. Или у Данској, Шведској небитно. Јер тамо су сви срећни. Срећа је друштвени императив. Ако ниси срећан у тим рајевима, нешто с тобом догурно није у реду. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Lady Godiva рече

Da li si možda odrastala bez jednog roditelja? Meni kad je otac umro umro je i deo mene, nisam više bila ista osoba, to je bila osoba koju sam obožavala, a imala sam samo devet godina. Odjednom neka ozbiljnost, sve drugačije...

Подели на овим сајтовима

Боли ме што некад не могу да суделујем у радости ближњих.

Стварно испаднем идиот, јер се тад појачава туга, можда себичлук.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Juanito рече

Пронађох се ту негде. 

И зато је мени ужасно тешко да живим у Холандији. Или у Данској, Шведској небитно. Јер тамо су сви срећни. Срећа је друштвени императив. Ако ниси срећан у тим рајевима, нешто с тобом догурно није у реду. 

Ne znam neko je rekao, neki stranac ne mogu da se setim neka javna ličnost da nije video tužniji narod kad je bio u Srbiji... Ko nam je kriv, puno nam je dato, al smo i dalje zatupeli...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Пронађох се ту негде. 

Знам. Мислим да смо ту баш слични. Можда је добра животна лекција, да човек ојача. Sink or swim.. надам се ово друго.

@Ana B., да.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Снежана рече

ах

Valjda hah 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...