Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 14 минута, Ведран* рече

Суздржано Саопштење је "позивамо да се прекине насиље над верујућима и светињама" без да именујеш насилнике. Али није суздржано када кажеш ово исто са додатком "са које год стране да је (насиље)". То вређа нашу интелигенцију, и јесте безобразно према жртвама, којима се овим само задаје још једна рана. 

Под условом да не придајемо превише значаја тачном избору речи, то можемо приписати антируској пропаганди, која је и те како узела корена и међу Грцима. Ми ситуацију у Украјину јасно видимо као насиље једне стране над другом. Могуће је да је бар неки од четворице предстојатеља ствари виде другачије, што не значи да се ишта мање противе ономе што ради Фанар. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 21 минута, Хаеул рече

Шта знам.. Ја сам саопштење протумачио као суздржано, на начин на који су то била и сва друга, па чак и руска. Нисам стекао утисак да се иза њега крије било шта непожељно, али у природи је судржаних саопштења да остављају доста простора за тумачење, и ово није изузетак. 

Да, извештај је више отворен ка тумачењу да је незакоње ово што се спроводи од Укра. Извештај су направили Грци, а они знају шта су рекли једни другима. Нису као Ава који каже брутално ствари. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Да, извештај је више отворен ка тумачењу да је незакоње ово што се спроводи од Укра. Извештај су направили Грци, а они знају шта су рекли једни другима. Нису као Ава који каже брутално ствари. 

Реално, да Њихове Светости и Његово Високопреосвећенство немају проблем с оним што Вартоломеј ради, већ би признали фанарјотско чудовиште, и до овог састанка не би ни дошло. 

Узгред, Ви, господине, дугујете нам већ у неколико наврата помињану Максилизу. Латите се Фотошопа!

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Хаеул рече

Реално, да Њихове Светости и Његово Високопреосвећенство немају проблем с оним што Вартоломеј ради, већ би признали фанарјотско чудовиште, и до овог састанка не би ни дошло. 

Узгред, Ви, господине, дугујете нам већ у неколико наврата помињану Максилизу. Латите се Фотошопа!

Честитао сам му већ славу, ако на то мислиш, са овим православним мотивационим постером. А уприличићу му одговор и на интервју. Човек не мирује...

LhglMnw.jpg

Подели на овим сајтовима

Била је превише утицајна: Вашингтон подстакао напад на РПЦ у Украјини

Авантуру са давањем аутокефалности украјинској цркви покренуо је Вашингтон, који сада покушава да примора помесне цркве да признају нову структуру, изјавио је у интервјуу телевизији „Звезда“ шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

1119402957.jpg

„Имајући у виду да је Руска православна црква имала водећу улогу у православном свету, авантуру у коју је ушао патријарх Вартоломеј давањем аутокефалности Украјинској православној цркви, која себе назива Православном црквом Украјине — ми већ имамо довољно чињеница које то потврђују — подржао је и инспирисао Вашингтон“, нагласио је Лавров.

Он наводи да Вашингтон сада, путем демарша, активно ради са другим православним црквама које су одбиле да подрже самовољну одлуку васељенског патријарха, терајући их да на неки начин признају то што се десило.

https://rs.sputniknews.com/rusija/201904211119531219-Ukrajina-lavrov-Rusija-RPC/

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Porošenko izgubio izbore, komičar novi predsednik Ukrajine

Izaći ću iz predsedničkog kabineta... - istakao je.

https://www.telegraf.rs/vesti/svet/3053806-porosenko-izgubio-izbore-komicar-novi-predsednik-ukrajine

Нека понесе и "Томос" са собом да не привлачи неку негативну енергију на новог председника... :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Vladan :::. рече

Porošenko izgubio izbore, komičar novi predsednik Ukrajine

Izaći ću iz predsedničkog kabineta... - istakao je.

https://www.telegraf.rs/vesti/svet/3053806-porosenko-izgubio-izbore-komicar-novi-predsednik-ukrajine

Нека понесе и "Томос" са собом да не привлачи неку негативну енергију на новог председника... :smeh1:

То ђубре је и претходни круг излажирао, јер није прошла Тимошенкова. Сада га је одрадио комедијаш, како и јесте цела ова ситуација. Веома симболично. 

Подели на овим сајтовима

Ја још ономад Порошенка назвах Потрошенко... 

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Golub рече

Нажалост, у свему овоме, Украјина је највећи "потрошенко". Јер, ако је Порошенко пропао политички - и није баш, јер је освојио четвртину гласова у другом кругу, што није мало - своје време на власти је дебело уновчио. Украјина, у међувремену, наставља да пропада.

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Golub рече

Jеси. Свака част на аналитичности!  

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Zoran Đurović рече

То ђубре је и претходни круг излажирао, јер није прошла Тимошенкова. Сада га је одрадио комедијаш, како и јесте цела ова ситуација. Веома симболично. 

Ovaj glumac , koji je pobedio na izborima, mi je poznat iz mnogih ruskih filmova koje sam gledao. Nije onsamo komicar nego dobro glumi u svim ulogama. Ocekujem da ce napraviti mnogo pametnih stvari. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Golub рече

Да с' ти жив и здрав... на овој теми га тако зовемо још од јесенас мислим... :mahmah:

Подели на овим сајтовима

Митрополит кијевски Онуфрије честитао избор В. А. Зеленског за председника Украјине

23. Април 2019

Првојерарх Украјинске Православне Цркве Онуфрије честитао је Владимиру Александровичу Зеленском на победи на председничким изборима у Украјини, саопштило је Одељење за информисање и верску просвету УПЦ 22. априла 2019. године.

„У име пунине Украјинске Православне Цркве и у своје лично име срдачно Вам честитам на избору за председника Украјине”, каже се у  поруци.

„Ваша сигурна победа на изборима је доказ великог поверења украјинског друштва у Вас“, рекао је Његово Блаженство. „То је такође знак да се приоритети развоја земље које сте истакли подударају с надама и тежњама наших људи који желе нашој отаџбини јединство, мир и напредак.“

Предстојатељ Украјинске Православне Цркве такође је изразио уверење да ће новоизабрани председник државе „деловати као гарант поштовања државних власти Устава, дефинисаног Основним законом о начелу немешања државе у послове Цркве, као и права и слобода верника свих вероисповести.“

„Можете рачунати на безусловну подршку Украјинске Православне Цркве у свим стварима које ће доприносити успостављању и развијању духовних и моралних вредности украјинског друштва,“ додао је Његово Блаженство. "Бог Вас благословио на Вашем новом и одговорном начину служења Украјини и њеном народу!" - пожелио је Блажењејши митрополит Онуфрије  В.А. Зеленском.

Извор: Московска Патријаршија (са руског Инфо служба СПЦ)

http://www.spc.rs/sr/mitropolit_kijevski_onufrije_chestitao_izbor_v_zelenskog_za_predsednika_ukrajine

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Управо сам поставио један мој текст овде:

Оригинал се налази овде:

https://sozercanje.wordpress.com/2019/04/23/запажања-о-томосу-аутокефалији-фанар/

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...