Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 минута, Justin Waters рече

Definitivno. Samo mislim da kad dve strane imaju fundamentalni kredo isti, da se određene razlike u učenju svakako mogu tolerisati dugo i da ne moraju biti povod za raskol. U tim slučajevima politika svakako odigra ulogu hepo kocke koja potpali stvari i onda sve ostalo bukne. Za slučajeve poput Arijanstva i sl. svakako nema priče da se treba odmah sasjeći u korijenu. 

То није политика јер да је политикас онда би демократски преговарали користили дипломатска средства и слично.Ово је канонско насиље уз подршку НАТО пакта.Ово није политика ово је злочин.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 14 минута, Milan Nikolic рече

Политички аналитичар Радомир Анђелковић је баш пре неки дан објашњавао политику грађења идентитета на антиидентитету.

Има тога много. У Хрватској, на жалост, имамо ситуацију где по некој мојој одокативној процени 30-40% Хрвата гради свој идентитет искључиво на антисрпству. 

А од уласка Хр у ЕУ и сам државни врх све више спонзорише такво грађење идентитета. Чак је у неким аспектима (не у свим) и одмах након рата стање било боље. Треба само погледати оне младе људе који у трансу певају о клању Срба на Томсоновим концертима. То су "деца" која су рођена после рата, и која су у миру, замрзили Србе којих у Хрватској скоро уопште више нема. А како је то могуће?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

МИ КОЈИ СМО ЦРКВЕНО СВЕСНИ ТРЕБА ДА ОБЈАШЉАВАМО СВИМА И ДА ПРИЧАМО И СА ВЕРНИМА И СА СВЕШТЕНИЦИМА ЈЕР НЕ ЗНАМО КАКВА ИСКУШЕЊА МОГУ ДА ДОЂУ.ЕВО БОРБА ЗА ВЕРУ ЈЕ ОТВОРЕНО ПРОТИВ ЦРКВЕ НЕ ВАЉА ИМ НИКО.ДАКЛЕ НЕ ЗНАЈУЋИ СА КОЈЕ СТРАНЕ НАПАД МОЖЕ ДОЋИ ТРЕБАМО БИТИ НА СВА ИСКУШЕЊА И БИТИ ВЕРНИ ДО КРАЈА. 

Подели на овим сајтовима

Борбаши су муве зунзаре.

Ено пре неки дан у  свом болесном заносу прогласише да је читање молебна екуменизам.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Августин рече

То није политика јер да је политикас онда би демократски преговарали користили дипломатска средства и слично.Ово је канонско насиље уз подршку НАТО пакта.Ово није политика ово је злочин.

Ma to se kolokvijalno kaže politika. Tu su dakako razni interesi u pitanju, koji svakako nemaju veze sa borbom za vjeru. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ведран* рече

Борбаши су муве зунзаре.

Ено пре неки дан у  свом болесном заносу прогласише да је читање молебна екуменизам.

Они нису самостални у свом деловању.Нападају и блате све православне Цркве.Немојмо бити наивни.Све те муве раде свој антицрквени и антисрпски посао.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ведран* рече

Борбаши су муве зунзаре.

Borbaši su vjerovatno dočekali svojih 5 minuta. Uvijek im je Carigrad bio asocijacija na apostasiju zbog ekumenizma, kad evo sad dobili su ovu situaciju kao poručeno da se utvrde u svom glibu još više. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Borbaši su vjerovatno dočekali svojih 5 minuta. Uvijek im je Carigrad bio asocijacija na apostasiju zbog ekumenizma, kad evo sad dobili su ovu situaciju kao poručeno da se utvrde u svom glibu još više. 

Па зар не видиш колико нападају Русе.

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Ведран* рече

Тешки поремећај. Њему је главно у свему да је нешто против Русије, па чак и Црква. Цео идентитет Украјинског народа жели да изгради на антирусизму, а то је све један исти народ историјске Рус. 

Ko da ih neki hrvat ovaj čitaj vatikan učio?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Justin Waters рече

Али има ту и занимљивости.

Они врло мало сада критикују Фанар.

Занимљиво?

А знате на кога су се окомили? На Москву.

Занимљиво? 

Њима смета молебан за нову годину московског патријарха. И то је страшан екуменизам тра, ла, ла. А тај молебан се деценијама чита. Али баш сад се нашао на тапету. А чита се и у руској заграничној Цркви још далеко пре сједињења са Моспат-ом. Каквог екуменизма је било у заграничној Цркви, под Виталијем на пример? 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

A sledeću autokefalnost će da uruči makednocima,pa milogorcima...i onda će pravoslavci da se isposvađaju najgore i onda će da dođe antihrist iz rima,sav ponizan,pun ljubavi i razumevanja kao novi stari temelj crkvenog jedinsvta i ovi hipi pink pravoslavci ima svi da kleknu i da mu ljube skute,živi bili pa videli.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ведран* рече

Занимљиво?

Занимљиво? 

Њима смета молебан за нову годину московског патријарха. И то је страшан екуменизам тра, ла, ла. А тај молебан се деценијама чита. Али баш сад се нашао на тапету. А чита се и у руској заграничној Цркви још далеко пре сједињења са Моспат-ом. Каквог екуменизма је било у заграничној Цркви, под Виталијем на пример? 

Они највише нападају МОСПАТ без икаквог разлога.Они су подржавали и Артемија и увек раде против Цркве.По њимАа Црква као да не постоји.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Ведран* рече

Занимљиво?

Занимљиво? 

Stvarno?? :scratch_head:

Ne pratim sajt borbe za neveru...tako da nisam upoznat šta rade. 

Подели на овим сајтовима

Ја мислим да ни они нису свесни своје несвести. Другим речима, није им јасно за које и какве интересе њихово деловање бива коришћено. 

А уз то су прилично тупи. И болују од сличне бољке као несрећни Никодим и Артемити и онај несрећни монах-немонах Антоније "литијски". 

Сећате се како су Артемити безумно у трансу певали "града Ниша да га нема, ако папи дочек спрема". Они би спалили цео град са стотинама хиљада људи због неког тамо папе. А Никодим и његова сањалица, управо су усањали неки торнадо како разара Београд и на крају кажу: "Не може Србији да сване док Београду не смркне". Какво демонско безумље!

А Антоније и његови мрачњаци су намерно носили иконе и друге светиње да буду потопљене са ваљевском Грачаницом, и онда снимали како иконе пливају у води ради медијског ефекта. Чисто демонски наум. 

Нека их Бог све уразуми.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Stvarno?? :scratch_head:

Ne pratim sajt borbe za neveru...tako da nisam upoznat šta rade. 

Јесте. А сад пре, дан два, опет су оплели по Москви због неког документа у коме се каже да исповест и причешће нису условно повезани. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...