Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, nikola888 рече

ja nisam lupio ni jednu jedinu rec nego samo pisem sustu istinu ,,ona je mozda gorka i treba da se umota ko svilena bombona ali je takva 

Како Ти који си толико ревностан смеш да се одричеш свог патријарха Иринеја.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

1 hour ago, Августин рече

Свака част царе коначно да неко овде каже да се полази од доказивих појмова и здравог разума.ИЛи на крају од историјски реланих дешавања.

Ја не знам на шта овде циљате вас двојица. Није ми баш јасно, али ок. Ако се тиче петљања око тзв "унутрашњег живота" Св Тројице наспрам откривене Истине, и сличних ствари, онда сам сагласан.

Кроз многе теме овде сам о томе трубио безброј пута. И Милану сам пар пута замерао за сличне ствари. И на оној теми о Стварању, када неки, да простите, из дупета, извлаче неку своју те(в)ологију. Никаква философија не може да попуњава неке измишљене празнине из домостроја нашег спасења.

Сака таква теологија је пут у пропаст.

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Paradoksologija рече

Mislila sam da 'nisi' znači 'nisi razumela', zato sam te smarala da mi objasniš. Tek posle sam shvatila da sintaksa može značiti samo 'nisi u raskolu', ali mi je ipak drago što sam ti tražila objašnjenje :)

Ниси у расколу. На то сам мислио.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ведран* рече

Ја не знам на шта овде циљате вас двојица. Није ми баш јасно, али ок. Ако се тиче петљања око тзв "унутрашњег живота" Св Тројице наспрам откривене Истине, и сличних ствари, онда сам сагласан.

Кроз многе теме овде сам о томе трубио безброј пута. И Милану сам пар пута замерао за сличне ствари. И на оној теми о Стварању, када неки, да простите, из дупета, извлаче неку своју те(в)ологију. Никаква философија не може да попуњава неке измишљене празнине из домостроја нашег спасења.

Сака таква теологија је пут у пропаст.

То јесте тачно али не може се бавити теологијом бет филозофске културе.Онда су то приче из народа.Објасни ми зашто сматраш да Зизиулас није номиналиста.кад је већ толико смешно.Можда ти помогне како је св.Бернард осудио Абелара или Лајбниц Спинозу.Уосталом у суштини је Варлаам Калабријски осуђен због екстремног аристетлизма што се иначе у филозофији зове номинализам.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, nikola888 рече

nije on u nikakvom tezem polozaju ,,odabrao je taj posao da radi i takav Krst da nosi ,,tako da ne vidim sto je njemu teze a drugo ja ovde nisam njemu uputio ni jednu ruznu rec osim sto sam lepo rekao da je raskolnik a on je mene pritom vredjao nekoliko puta ! Sa covekom treba da se prica ljudskii i fino ko sa svakim 

Нема шта да се прича са тобом. Ти си само простачина и будалетина, јер неће бити да је Москва нови незаблудиви Рим. За мене је валидан став СПЦ, а ти ако си у СПЦ, јер очигледно муљавиш па се не изјашњаваш само си ово што сам ти рекао. Такође, Цг није друге ПЦ прогласила расколничкима. Зато ти лупеташ за све паре. Ни лична мржња према мени те не оправдава да тако лупаш. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Августин рече

Не знам да ли то озбиљно мислиш или се ругаш и шта значи оно смејање мом текстићу али код нас је био све и свја пре двадесет година више није волео бих да ми одговориш.Пошто овде многи пишу са неких несагледивих висина.

И Ведран критикује Зизјуласа.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Августин рече

Не знам да ли то озбиљно мислиш или се ругаш и шта значи оно смејање мом текстићу али код нас је био све и свја пре двадесет година више није волео бих да ми одговориш.Пошто овде многи пишу са неких несагледивих висина.

Не ругам се. Ја кад се ругам то буде јасно. :D 

И то "ругање" буде у служби разобличавања лоших аргумената. Ништа подобно овоме нема у мом смешку на твој текст. 

Не учитавај превише у моје реакције. Ја се лако засмејем. Код тебе ми је било смешно оно "Зизи преписивао", а код мене у глави се јавила као наставак мисао "ма, није ваљда!" и то ми је смешно. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, nikola888 рече

Sveti sinod Ruske Pravoslavne Crkve je celu carigradsku patrijarsiju izopstio kao raskolnicku i zabranio svaku zajednicku molitvu a kamoli pricesce sa njenim kliriicima i mirjanima ! ako mi pristajemo na zajednistvo sa carigradom onda smo isti sa onima koji moju krsnu Slavu Svetog Georgija Pobedonosca ikonizuju kako probada ruskog dvoglavog orla na kome je sam Sveti Georgije !!!

Види се сав твој глупачки резон. Ти су за Акакија, немој да губиш време у СПЦ.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Жика рече

И Ведран критикује Зизјуласа.

Само не смем много јер сам га јако мало читао. :D

Не што нисам хтео, него што нисам могао. Пробао више пута. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Нема шта да се прича са тобом. Ти си само простачина и будалетина, јер неће бити да је Москва нови незаблудиви Рим. За мене је валидан став СПЦ, а ти ако си у СПЦ, јер очигледно муљавиш па се не изјашњаваш само си ово што сам ти рекао. Такође, Цг није друге ПЦ прогласила расколничкима. Зато ти лупеташ за све паре. Ни лична мржња према мени те не оправдава да тако лупаш. 

aman covece kakva licna mrznja prema tebi ,,ja pricam protiv vartolomeja a ti se pronalazis u tome jer ti je on poslodavac ! drugo CP nije druge proglasila raskolnickim iz razloga da bi imala siri front protv Moskve i da bi lakse mogla da upravalja pocepanim slovenima 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, nikola888 рече

aman covece kakva licna mrznja prema tebi ,,ja pricam protiv vartolomeja a ti se pronalazis u tome jer ti je on poslodavac ! drugo CP nije druge proglasila raskolnickim iz razloga da bi imala siri front protv Moskve i da bi lakse mogla da upravalja pocepanim slovenima 

Ево како Никола размишља кад каже послодавац за патријарха. Научи прво основе па се онда бави дубљим темама.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Види се сав твој глупачки резон. Ти су за Акакија, немој да губиш време у СПЦ.

batali akakija ,,ja sektas nisam , ja sam pravoslavni Hriscanin, SRBIN ,sloven ,to sto moja SPC mulja sa raskolnickom Cp ne znaci da cu da idem u sektu nego lepo ,moje ne priznajem ,veran sam Patrijarhu Moskovskom pa cemo da vidimo il ce nasi da se odreknu carigrada il cemo da trazimo da nam Patrijarh Kiril posalje Svestenike da ovde sluzbuju 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ведран* рече

Само не смем много јер сам га јако мало читао. :D

Не што нисам хтео, него што нисам могао. Пробао више пута. 

Ја сам га имао тј. његове књиге и текстове за литературу из више предмета.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жика рече

Ево како Никола размишља кад каже послодавац за патријарха. Научи прво основе па се онда бави дубљим темама.

ja ovde pricam prosto jer nema potrebe da sad pricamo o cinovima u Crkvi pa ni u raskolnickoj cp

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, nikola888 рече

batali akakija ,,ja sektas nisam , ja sam pravoslavni Hriscanin, SRBIN ,sloven ,to sto moja SPC mulja sa raskolnickom Cp ne znaci da cu da idem u sektu nego lepo ,moje ne priznajem ,veran sam Patrijarhu Moskovskom pa cemo da vidimo il ce nasi da se odreknu carigrada il cemo da trazimo da nam Patrijarh Kiril posalje Svestenike da ovde sluzbuju 

Шта СПЦ муља са цариградом.Па осудили смо их.Па ми смо први на реду следећи кога ће они хтети да разбуцају.Па зар мислиш дас атога наши епископи нису свесни.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...