Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Драгана Милошевић рече

Нама ја Патријарх Његова Светост Иринеј

СЛАВА БОГУ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, Августин рече

Нико Ти ваљда није забранио да причаш са Ђуровићем.Он је човек у тежем положају него ми.

nije on u nikakvom tezem polozaju ,,odabrao je taj posao da radi i takav Krst da nosi ,,tako da ne vidim sto je njemu teze a drugo ja ovde nisam njemu uputio ni jednu ruznu rec osim sto sam lepo rekao da je raskolnik a on je mene pritom vredjao nekoliko puta ! Sa covekom treba da se prica ljudskii i fino ko sa svakim 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Жика рече

Мислио сам да си мислила на неку Помесну Цркву.

Ne, samo što preciznije na sve naše pomesne koje su međusobno in communio.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, nikola888 рече

nije on u nikakvom tezem polozaju ,,odabrao je taj posao da radi i takav Krst da nosi ,,tako da ne vidim sto je njemu teze a drugo ja ovde nisam njemu uputio ni jednu ruznu rec osim sto sam lepo rekao da je raskolnik a on je mene pritom vredjao nekoliko puta ! Sa covekom treba da se prica ljudskii i fino ko sa svakim 

Увреда је што си рекао да је расколник. Није расколник.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

Ne, samo što preciznije na sve naše pomesne koje su međusobno in communio.

Схватам. Иначе акакијевци себе зову ИПЦ-Истинска Православна Црква.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Milan Nikolic рече

Москва се бори да Црква више ништа нема са Римом, било другим или трећим. Такав став као твој је истоветни проблем какав сада имамо са Цириградом.

То спомињање Рима у контексту Цркве сада се, а већ се показало одавно, супротставља самом појму Католичанства, то јест, самом начину постојања Цркве као саборне и многоцелосне и свесагласне.

i takva saborna crkva mora da ima prvog jer vlast mora da ima centar iz kog se vlast vrsi i Moskva je predodredjena da bude taj treci Rim a na nama je da se za to zrtvujemo da bi nasa deca zivela u boljim i sretnijim vremenima 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Жика рече

Схватам. Иначе акакијевци себе зову ИПЦ-Истинска Православна Црква.

Vrlo i izuzetno i ekstremno nisam mislila na njih :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Можеш ли ти да се завалиш и прочиташ један текст да више никада не споменеш Рим?

https://svetosavlje.org/povodom-saziva-velikog-sabora-pravoslavne-crkve/

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Paradoksologija рече

Ja ovo opet čitam kao SPC = RPC i da iz toga sledi nekakav raskol. Ja nisam u raskolu ni sa kim iz IPC, hvala lepo. Možda ne razumem baš najbolje, ispravite me i objasnite ako treba.

И ја мислим да ниси.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

Vrlo i izuzetno i ekstremno nisam mislila na njih :D

Знам, схватио сам одмах, само да ти напоменем. Неко може погрешно да разуме. Ја сам прво помислио да ИПЦ значи Истамбулска Црква.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Жика рече

И ја мислим да ниси.

Možeš li ti da mi objasniš ove postove koji kao da impliciraju da 'mi' sad treba da nismo jedno sa Carigradom i/ili čak sveštenicima pod Carigradom zbog nečeg što je rečeno iz Moskve - sa kojom takođe valjda ostajemo u zajednici? Hvala.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, nikola888 рече

procitaj saopstenje SVETOG SINODA RUSKE PRAVOSLAVNE CRKVE 

Прочитао сам. Ти си у СПЦ. И нису свештеници и верници расколници ако патријарх нешто погрешно уради.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Milan Nikolic рече

Можеш ли ти да се завалиш и прочиташ један текст да више никада не споменеш Рим?

https://svetosavlje.org/povodom-saziva-velikog-sabora-pravoslavne-crkve/

znam za ovo i ovo je lepo ali to je filosofska bajka ,,sve to jeste lepo ali je bitno ko zemljom gospodari ! ovo je za visu duhovnu sferu a covek treba da zna da je rodjen ipak pre krstenja pa da i taj rod nesto znaci ,,da treba da se bori i za ono gde je rodjen i za ono u sta je krsten ,,rod slovenski i veru Pravoslavnu dele samo Srbi i RUSI i zato su na sve nas ovoliki nasrtaji a na to ne odgovaramo kako treba 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Paradoksologija рече

Možeš li ti da mi objasniš ove postove koji kao da impliciraju da 'mi' sad treba da nismo jedno sa Carigradom i/ili čak sveštenicima pod Carigradom zbog nečeg što je rečeno iz Moskve - sa kojom takođe valjda ostajemo u zajednici? Hvala.

Ми смо у јединству и са једнима и са другима. То је њихов прекид општења тј. Московске патријаршије. Има још таквих случајева чини ми се Антиохија и Румунија или Јерусалим и Румунија не могу сад да се сетим па смо у општењу и са једним и са другима. Кад су Москва и Загранична били у расколу ми смо општили и са Московском патријаршијом и са Заграничном Црквом.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...