Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 8 минута, Ivan Marković рече

Да не буде неспоразума, ја чисто сумњам да ће се "старокалендарци" вратити у Цркву. Као и паписти, протестанти и све остале отпале групе. 

Видим да си реалиста ко и ја што се тиче старокалендараца. Што се тиче католика, сјединићемо се поново. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 12 минута, Ivan Marković рече

Руси. 

И Руси и цариграђани су екуменисти, као и СПЦ. И сви преговарају са Петровим наследником. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

И Руси и цариграђани су екуменисти, као и СПЦ. И сви преговарају са Петровим наследником. 

Шта причаш приче. Који црни Петров наследник? Ако преговарају, нису нити ће бити у јединству са "папом" док се не одрекне јереси. Додуше, ово вероватно не важи за помахниталог новојављеног цариградског Артемија. Али то није наш проблем. 

Подели на овим сајтовима

Пратим све ово од почетка и нисам се укључио у дискусију . Пошто се спомињала Света Гора да испричам неке ствари са моје посете од пре месец дана . Био сам са тројицом грчких другара на Светој Гори ,2 из Немачке 1 из Америке . Обишли смо леп број Манастира и Скитова(сви грцки осим Пантелејмона) и у буквално сваком манастиру су моји грцки другари упозорени од стране грцких монаха да се пазе ста им свештенство прича у њиховим парохијама у дијаспори(Цариградски Патријаршија) и да владају разне струје тренутно у ВП . Ја као Србин сам био као увек на СГ лепо прихваћен и углавном су ме монаси питали за ситуацију на КиМ . У Пантелејмону се осетио притисак али тад још нису биле донеше одлуке од стране ВП и ваљда су се монаси надали другим исходима. Ето моје скромно виђење како грцки светогорци гледају на “своју” ВП тренутно .

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

Видим да си реалиста ко и ја што се тиче старокалендараца. Што се тиче католика, сјединићемо се поново. 

Не можемо да се сјединимо са католицима осим ако нисмо шизофрени. Ми смо католици. А ако мислиш на папистичку јерес, то можда, али ако престану да буду јерес. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ivan Marković рече

Не можемо да се сјединимо са католицима осим ако нисмо шизофрени. Ми смо католици. А ако мислиш на папистичку јерес, то можда, али ако престану да буду јерес. 

Католици нису јеретици. РПЦ је званично забранила да се ословљавају као јеретици. Шта ћемо сад? 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Католици нису јеретици. РПЦ је званично забранила да се ословљавају као јеретици. Шта ћемо сад? 

Није забранила. Немој да лажеш. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, farisejski.bukvojed рече

Ma prestace, a Primas Srpski i Patrijarh Bokokotorski i celih Brda ce vezu odrzavati izmedju Bara i San Marina ljubicastim super-brzim gliserom koji ce se zvati Filioque.

Продужи да лупаш. Нико те не зарезује више пошто си се обрукао за сва времена. Глупости које си пласирао су свима пред очима. Ако могу да ти дочарам, неко ти каже да си коњина, а ти то цитираш и кажеш да ти је рекао како ти супер стоји фриз кад се чешљаш на десно.:)) 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

Mozda, radi uspesnosti pregovora, ne treba sad jedne druge da nerviramo :ljut:, (slicno kao sto je sv.Marko lepo poceo sabor sa pomirujucom besedom koja pozova na mir i jedinstvo i kasnije tokom razgovora predocio koji su problemi i razlike izmedju nas hriscana).

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Mozda, radi uspesnosti pregovora, ne treba sad jedne druge da nerviramo :ljut:, (slicno kao sto je sv.Marko lepo poceo sabor sa pomirujucom besedom koja pozova na mir i jedinstvo i kasnije tokom razgovora predocio koji su problemi i razlike izmedju nas hriscana).

Потпуно небитно. Реч "јеретик" за католике је забрањена у РПЦ. Мотивација је небитна. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

, неко ти каже да си коњина, а ти то цитираш и кажеш да ти је рекао како ти супер стоји фриз кад се чешљаш на десно.:)) 

Не препознајете  Дон Кихота :smeh1:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...