Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, невски рече

Ту вест о Светој Гори је написао неки канал на Телеграму, а после су пренели неки други сајтови, 99% дезинформација.

Nije iskljuceno, zato i prenosim sa rezervom.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

5646148_h54673348jpg

"Толеранција, уздржаност и разумевање су кључ да се осигура да људи другачије верске припадности могу да живе и напредују заједно у миру. Позивамо црквене и владине званичнике да активно промовишу ове вредности ка успостављању аутокефалне Украјинске православне цркве", изјавио је амерички државни секретар Мајк Помпео.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/svet/3295232/pompeo-sad-podrzavaju-ukrajinsku-pravoslavnu-zajednicu.html

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, obi-wan рече

Naravno da itekako ima veze, kao sto je uvek imao veze sa svim pokusajima unijacenja i rasprostiranja svoje vlasti dalje na istok.

Онда ме интересује, доказа да су Америка и енглеска MI6 укључени у ове догађаје има, али који  доказ имаш да РКЦ и Ватикан потпомажу овај раскол у Украјини?

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Путем унијата, агресивног деловања унијата.

,,Разговори о аутокефалији се воде управо са овим расколничким „Црквама” и, паралелно, са државним руководством Украјине, мимо канонске Цркве и противно њеној вољи, при чему се у разговоре веома дрско уплићу унијати, стајући, као што се и подразумева, на страну расколникâ."

http://www.eparhija-backa.rs/sr/novosti/episkop-backi-irinej-beleska-o-netacnom-crkvenom-i-publicistickom-nacinu-govora-na-temu

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, farisejski.bukvojed рече

Ради се о томе да је један помесни Сабор донео одлуку да стави ван снаге један канон Васељенског значаја, канон који заједнички примењују као обавезан све помесне цркве.

Неисправан ти је резон. У овим питањима, како тврди Милаш, и то образлаже уверљиво, свака црква има право да одређује за себе. Он је предложио да СПЦ уведе ожењене епископе и да за то не треба ВасСаб. - Као што на пример у СПЦ се владике премештају са епархија, а то је канонски забрањено, а то и даље чине иако нису донели супротно правило.  

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Благовесник рече

Онда ме интересује, доказа да су Америка и енглеска MI6 укључени у ове догађаје има, али који  доказ имаш да РКЦ и Ватикан потпомажу овај раскол у Украјини?

Ватикан је против овог раскола. Ја сам из Штаба...

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Благовесник рече

Posle 10 vekova stalnog nasrtanja na pravoslavne, pokolja na raznim mestima i brojnih pokusaja unijacenja - ti pitas ovako nesto?
Ne odgovara im da se raslabi npr. RPC, i pored toga sto u Rusiji stalno jure za novim proselitima?

Zasto ostro i nedvosmisleno ne ustanu protiv ovoga sad i osude Fanarce ako su protiv ovako neceg?

пре 3 часа, farisejski.bukvojed рече

Исти доказ којим се доказује да је вода мокра.

Taman tako...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, obi-wan рече

Zasto ostro i nedvosmisleno ne ustanu protiv ovoga sad i osude Fanarce ako su protiv ovako neceg?

А шта мислиш што им је Алфејев овде већ 2 дана?

https://www.ilmessaggero.it/vaticano/metropolita_hilarion_usa_dietro_scisma_chiesa-4048818.html

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, obi-wan рече

Зашто би то радили? Да стану на страну 1? Тако би само утврдили шизму. Питали су Илариона шта ће причати са папом, он је рекао да се о томе не разглашава, јер су састанци поверљиви. И овде је у праву, јер видесмо какав скандал изби пуштањем делова из разговора Фанара и Москве.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, obi-wan рече

Obi, opusti se molim te! Pomoli se, biće bolje svima!

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Zoran Đurović рече

Зашто би то радили? Да стану на страну 1? Тако би само утврдили шизму. Питали су Илариона шта ће причати са папом, он је рекао да се о томе не разглашава, јер су састанци поверљиви. И овде је у праву, јер видесмо какав скандал изби пуштањем делова из разговора Фанара и Москве.

Da stanu na stranu??... Nema ovde oco nikakvih strana, ima Crkve i otpadnika od Crkve, nista drugo.

Kad neko laze (= krsi zakone Istine, aka kanone), onda se on podvrgava osudi za lazove; to bi ti koji si britak na jezik i tastaturu prvi trebao da znas, i stavise - prvi i da stavis pod osudu, isto kao onomad i Nikodime, ravnozemce i ostale koji na najgrublji nacin gaze po elementarnoj logici  (a nesto ne videh da si igde jasno i ostro osudio ludilo fanarskog dede & co).

Kad neko lazima otpada od Crkve i zeli da joj nanese zlo, onda se taj izoluje kao sto se i bolesno tkivo izoluje, i onda bi i Vatikan - ako je istinoljubiv - trebao odmah i ostro da osudi toga koji laze, stavivsi se tako brzo i nedvosmisleno na jedinu mogucu stranu (= Istine), a gde bi i trebao da stoji po tvojim recima.

Ja bi licno bas voleo da vidim da i oni uzmu i zavrnu usi fanarcima (u okviru svojih mogucnosti), i da tako daju sut u zadnjicu i zapadnim politakantima raznih boja - ali od tog nema nista jer su i sami vec davno i davno ogrezli u pure politiku; plus, ponavljam, i sve ono sto inace preopterecuje istoriju RMK  i PC vec citav milenijum unazad.

Naravno, svemu ovde recenom dodaj i nekolicinu nasih forumskih rmk hriscana na celu sa Zacom, koji evo vec desetinama strana unazad ocigledno i bez ostatka pokazuju na cijoj je strani (kad smo vec kod strana) Vatikan po ovom pitanju...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bernard рече

Obi, opusti se molim te! Pomoli se, biće bolje svima!

Ja sam brate opusten, tako i pricam i pitam. Nego, nezgodan je ovakav nacin price, ne vidi se lice coveka, pa mislis da taj neki besni. A nije ni blizu toga.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Milan Nikolic рече

5646148_h54673348jpg

"Толеранција, уздржаност и разумевање су кључ да се осигура да људи другачије верске припадности могу да живе и напредују заједно у миру. Позивамо црквене и владине званичнике да активно промовишу ове вредности ка успостављању аутокефалне Украјинске православне цркве", изјавио је амерички државни секретар Мајк Помпео.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/svet/3295232/pompeo-sad-podrzavaju-ukrajinsku-pravoslavnu-zajednicu.html

Америка је једина која треба да се уздржава и покаже разумевање да би људи другачијих верских припадности могли да мирно живе и напредују заједно (или једни поред других) у миру (мада може ли бити мира не Земљи? Не може, зна се шта је мир).

Где год је Америка угурала прсте пукла је свака толернација и мир. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, obi-wan рече

to bi ti koji si britak na jezik i tastaturu prvi trebao da znas, i stavise - prvi i da stavis pod osudu, isto kao onomad i Nikodime, ravnozemce i ostale koji na najgrublji nacin gaze po elementarnoj logici  (a nesto ne videh da si igde jasno i ostro osudio ludilo fanarskog dede & co).

Нисам се ја јуче рукоположио па да изгубим мантију због брзања. Херцеговци су ме пре 2-3 месеца пријавили Пт Вартоломеју, тако да сујмам да би неки владика из СПЦ одбио да призна моје рашчињење, поготово што смо и даље у еухаристијском опћењу са Васељенском. Има времена да ја кажем своју. 

Ово је тежак ударац и за екуменски дијалог, јер ако станеш на страну 1 изгубићеш 2. Проблем је што ти и Иван нпр. мислите да су одмах сотоне ушле у све нас васељенце па сми и благодат изгубили, а то ни РПЦ није рекла. Ја сам одавно рекао да је ово зло, јер ће се јавити апологете са обе стране, а такође ће пасти и оптужбе за јерес. Да није било безумља Михајла Кируларија, можда бисмо и данас били у јединству са Римом. Бог га је за то свето дело наградио тако што га је удавио у мору. Што ти мислиш зашто он није у календару, а урадио је тако свету ствар?  

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, ana čarnojević рече

Inače šta će nama papa da idemo kod njega za nešto, daleko bilo.

Христоборко! Директно радиш против последњег што се Исус на земљи молио. Памет те не смета...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...