Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, невски рече

То већ не бих знао да ли је неко конкретан коме је директно помоћ дата извршио убиство, рат је сигурно да јесте.

Па онда зашто спинујеш (рекао би Иван), а ја можда зашто блејиш :))

Види. Он је дао помоћ за рехабилитацију војника човече. Па и ти војници су нечија деца, очеви, мужеви. То су мобилисани људи. Шта су они криви што су рањени или што су их лудаци одвели у рат против сопственог народа? 

Стварно ми је гадно да објашњавам, али баш ти је неумесан пример. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 4 минута, Bokisd рече

Pa, zna Zayron da je p.Kiril nasa mala pametnica, ali, problem je u razlicitim interpretacijama, tamo kad pije kaficu sa papom :pivo:, onda je Kiril super lik,....sad, kod pitanja Ukrajinske crkve, hm, pa nije bas kul lik,..

...mozda kad bi ponovo popio kaficu sa papom u Kijevu, opet bi bio extra lik,... :))

Па најбоље би било да папа подржи Кирила онда би Зајрон слао само фсб, кремаљске и свјатаја рус линкове. Ми би могли само да у миру гледамо. 12:smeha: 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Bokisd рече

Pa, zna Zayron da je p.Kiril nasa mala pametnica, ali, problem je u razlicitim interpretacijama, tamo kad pije kaficu sa papom :pivo:, onda je Kiril super lik,....sad, kod pitanja Ukrajinske crkve, hm, pa nije bas kul lik,..

...mozda kad bi ponovo popio kaficu sa papom u Kijevu, opet bi bio extra lik,... :))

Nije problem ni u jednom ponaosob već u njihovim medjusobnim (ne)odnosima, nije lijepo kad se pastir svadjaju, to je onda loš primjer ovečkama.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ведран* рече

Па најбоље би било да папа подржи Кирила онда би Зајрон слао само фсб, кремаљске и свјатаја рус линкове. Ми би могли само да у миру гледамо. 12:smeha: 

... mozda bi i Putin postao i veliki Ruski car i najbolji drzavnik na celi' svet,... :D

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ведран* рече

Па онда зашто спинујеш (рекао би Иван), а ја можда зашто блејиш :))

Види. Он је дао помоћ за рехабилитацију војника човече. Па и ти војници су нечија деца, очеви, мужеви. То су мобилисани људи. Шта су они криви што су рањени или што су их лудаци одвели у рат против сопственог народа? 

Стварно ми је гадно да објашњавам, али баш ти је неумесан пример. 

Не знам шта је овде блејање. У обичном животу када неко изврши убиство одговоран је и онај који му је то омугућио. Не онај који је директно пуцао, а онај који је возио кола, или му купио пиштољ, обезбедио преноћиште.То се зове саучесништво.

На пример за Степинца на постоји ниједан доказ да је конкретно учествовао у геноциду у НДХ, али он је у њему помагао и саучествовао. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zayron рече

nije lijepo kad se pastir svadjaju, to je onda loš primjer ovečkama.

Е! А знаш ли шта овце раде кад се пастири свађају? :))

Блеје 12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, невски рече

Не знам шта је овде блејање. У обичном животу када неко изврши убиство одговоран је и онај који му је то омугућио. Не онај који је директно пуцао, а онај који је возио кола, или му купио пиштољ, обезбедио преноћиште.То се зове саучесништво.

На пример за Степинца на постоји ниједан доказ да је конкретно учествовао у геноциду у НДХ, али он је у њему помагао и саучествовао. 

Хоћеш да кажеш да је и Онуфрије саучесник у злочину и убиству?

Изгледао си нормалан у старту, али ако ово мислиш онда ниси нормалан. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ведран* рече

Хоћеш да кажеш да је и Онуфрије саучесник у злочину и убиству?

Изгледао си нормалан у старту, али ако ово мислиш онда ниси нормалан. 

Ја само преносим шта мисле верници и шта мисли један део руског клира. Само указујем да у Цркви постоје несугласице око тих питања.

Всеволод Чаплин дели то мишљење можда он није нормалан, можда јесте.Није на мени да судим.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ведран* рече

Е! А знаш ли шта овце раде кад се пастири свађају? :))

Блеје 12:smeha:

а знаш шта је још горе,  што многи нису свесни да нису пастири, него чобани  :smeh1:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, невски рече

Ја само преносим шта мисле верници и шта мисли један део руског клира. Само указујем да у Цркви постоје несугласице око тих питања.

Једно је преносити разумне ствари и о њима разговарати. А сасвим друго је преносити ноторне лудости као што је ова, па онда то користити као аргумент којим се илуструје "неслагање", "несугласице" у Цркви. Они који мисле да је Онуфрије злочинац зато што је дао помоћ да се рехабилитују рањеници, било чији, јесу ноторни лудаци на истој равни лудости са онима који су те војнике и увели у братоубилачки рат. 

А ти ако "само преносиш" онда, молим те, пробери какве ћеш аргументе пренети. Немој "блејања" да ти буду аргументи. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Ево један пример из историје Русије.

Догодио се грађански рат, сличан овоме што гледамо сада. Са једне стране безбожници непријатељи Цркве и са друге стране они који су се за Цркву борили.У сличној ситуацији патријарх Тихон иако је знао да су велике шансе да ће ревнитељи Цркве изгубити и да ће морати да заврши у изгнаству упркос личним привилегијама које је могао да добије од Лењина и комуниста, да буде нека "икебана" без верника, са одређеним почастима. Он је изабрао пут страдања и на крају завршио у изгнанству.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, невски рече

Всеволод Чаплин дели то мишљење можда он није нормалан, можда јесте.Није на мени да судим.

Dobro, ali, to proglasavati za neko 'blagosiljanje', nije bas u redu.

Inace, pitanje je kako bi oni postupali da su na  mestu m.Onufrija, toliko je komplikovana crkvena i drzavna situacija, da je potrebno sve uciniti da se stvari malo smire i spreci veliko krvoprolice.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Dobro, ali, to proglasavati za neko 'blagosiljanje', nije bas u redu.

Inace, pitanje je kako bi oni postupali da su na  mestu m.Onufrija, toliko je komplikovana crkvena i drzavna situacija, da je potrebno sve uciniti da se stvari malo smire i spreci veliko krvoprolice.

У свакој украјинској касарни постоји свештенство који се управо тиме бави.Постоји свештеник УПЦ МП, УПЦ КП и Унијатски.

Ево једне ситуације када свештенику УПЦ МП не дају приступ војној академији.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, невски рече

У свакој украјинској касарни постоји свештенство који се управо тиме бави.Постоји свештеник УПЦ МП, УПЦ КП и Унијатски.

Ево једне ситуације када свештенику УПЦ МП не дају приступ војној академији.

Pa, da, o tome pricamo, mora da postoji neki suzivot i saradnja ( druga je stvar, sto oni ne zele da postuju neku normalnost )

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...