Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 8 минута, Trifke рече

Pa i vreme je da popijes casu melak odgledas crtani i malo odmoris kao i sva druga deca. :))

Balt, Baltazar 
Balt, Baltazar 
Balt, Baltazar, Baltazar 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 11 минута, Снежана рече

neka te srce (da ne kažem, dušo:smeh1:), znamo se 

Evo Snježana, šta bi ti rekla nekom ko te uvjerava da je Izjaslav Jaroslavič prvi Kijevski a tim istovremeno i Ruski kralj, inače odani katolik koji je obecao papi Ukrajinu vratiti pod okrilje Svete Rimske Crkve i učiniti je lenom svetog Petra i koji je svog sina slao u Rim papi na blagoslov nije bio katolik već  "pravoslavni svetitelj" (što naravno nije istina). I kakve sad veze ovoliko mega laganje i pokušaj da mu ser stane u kraj ima  sa nekakvim motivima? Ovo nisam napisao ja, ovaj članak već ruski istoričari. Prestanite izvrtat istoriju - to je glavno pa ćemo lako o motivima!

Как Русь планировали сделать «леном св. Петра»

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Zayron рече

Moje pravo lice i uvijek to pravo lice je da ću uvijek svakom ko laže kao da štampa iz tiskarne i bjesomučno iskrivljava istorijske fakte odgovoriti istinom a ti možeš onda da si misliš o mojim motivima što god ti volja jer istorijska istina je jedna stvar a sa mojim ni ne znam čijim motivima to nema nikakve veze, vaš je problem što istinu ne priznajete, ne podnosite kad vam se kaže i nastojite je te na svaki način preokrenutui i obesmisliti, mila Snježana, toliko o mojim motivima. U sljedećim postovima se vratim na Vedranove bjesomučne istorijske laži, izmišljotine i bajke o Ukrajini jer s tim još nismo završšili, tamo je izvalio nekoliko istorijskih besmislica koje je potrebno uvesti na pravu mjeru. :D 

Da li ovo tvoje pricanje praznih prica ima veze sa frustracijama sto te nisu primili medju Jesuite? Ako ima onda to zaista mnogo toga objasnjava ali azumem i Jesuite jer nemoze bas svako to da bude. Ziv ti nama i dobar bio! 

• Хахаха 1

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Zayron рече

Evo Snježana, šta bi ti rekla nekom ko te uvjerava da je Izjaslav Jaroslavič prvi Kijevski a tim istovremeno i Ruski kralj, inače odani katolik koji je obecao papi Ukrajinu vratiti pod okrilje Svete Rimske Crkve i učiniti je lenom svetog Petra i koji je svog sina slao u Rim papi na blagoslov nije bio katolik već  "pravoslavni svetitelj" (što naravno nije istina). I kakve sad veze ovoliko mega laganje i pokušaj da mu ser stane u kraj ima  sa nekakvim motivima?

Как Русь планировали сделать «леном св. Петра»

Пуцаш по шавовима јер се не одричеш злодуха!

И само ће ти горе бивати.

Манифестујеш погоршање свога стања јер ти не умеш ни да прочиташ за кога сам рекао да је канонизован. Па сикћеш у празно. 

:babuska:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Trifke рече

Da li ovo tvoje pricanje praznih prica ima veze sa frustracijama sto te nisu primili medju Jesuite? Ako ima onda to zaista mnogo toga objasnjava ali azumem i Jesuite jer nemoze bas svako to da bude. Ziv ti nama i dobar bio! 

Pogledaj šta sam napisao Snježani iznad iznad i prestani nagadjati i spekulovati o mojim motivima i jezuitima, nikad u životu nisam imao ništa s njima do činjenja.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ведран* рече

Манифестујеш погоршање свога стања јер ти не умеш ни да прочиташ за кога сам рекао да је канонизован. Па сикћеш у празно. 

Ljudi nemojte zvaću Avu....:))

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Ведран* рече

disleksija

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Ведран* рече

Ok, tu si u prravu, pogrešno sam razumio to što si napisao, imao sam dojam da si tvrdio za obojicu da su kanonizovani u RPC jer si tamo napisao "I taj sin mu je sveti u PC" a to nije bilo u smislu nabrajanja već akcentovanja. Sin mu je zaista kanonizovan u RPC ali istim ključem kao i sveti Vaclav češki što mogu lako dokazati jer su spadali u isti krug prve, najranije hrišćanske nobilite, pobožnog slovenskog plemstva koje vežu istorijske suvislosti od svetog Adalberta/Vojtjeha pa dalje, lične i bračne veze (tada se raskol još nije manifestovao u potpunosti, to je bio onaj kratki prelazni period iz kojeg potom imamo dosta zajedničkih svetitelja u svim slovenskim krajinama ili ovakvih kao Jaropolk, inače Rusi su imali običaj kao o Srbi sve vladare koje su to mogli kanonizovati, njegovog oca nisu mogli jer je bilo previše jasno ko je on (bigotni katolik) a Jaropolk je bio manje napadan i više neutralan i pogodniji kanonizacije, to takodjer ulazi u onaj već vidjeni sistem reinterpretacije katoličke istorije na pravoslavnu). To i sami oni priznaju jer se vade da se ne zna tačno kojeg sina je Izjaslav slao papi na blagoslov i poklonjenje itd. I to vam mogu pokazati, sad mi je sve još u založkama, kako sam jučer preturao po internetu tražeći izvore.

http://saints.ru/ya/5-Yaropolk-Izyaslavovich.html

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, kopitar рече

Ljudi nemojte zvaću Avu....:))

Ti mislis da zato sto je Zoran naklonjen vama i zato sto voli da se prekine raskol da to nas nesto obavezuje ili da je to nesto bitno. To su njegovi stavovi i moze da ih ima koliko hoce. Sto se mene tice kada je Rimokatolicizam u pitanju drzim se one koju rece otac Justin: Prvi je pad Sotonin, drugi Adamov a treci Papin. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Zayron рече

Pogledaj šta sam napisao Snježani iznad iznad i prestani nagadjati i spekulovati o mojim motivima i jezuitima, nikad u životu nisam imao ništa s njima do činjenja.

Neka si ti priznao! :))

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

За оне који се сналазе с грчким ево писма владике Иринеја бачког

irenen_backi.pdf

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zayron рече

(tada se raskol još nije manifestovao u potpunosti, 

А шта ти ја сво време причам? 

Управо ово.

Зато трабуњања о томе да су они били римокатолици и Лавра римокатоличка и све што дише и мирише римокатоличко јесте само то, трабуњање.

Тада још римокстолици нису поштено ни постојали као посебни, јер се раскол тек десио. Били смо једна Црква још по много чему. Разлаз је текао постепено. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ведран* рече

За оне који се сналазе с грчким ево писма владике Иринеја бачког

irenen_backi.pdf

Evo kako mi je google preveo: Схмеиввма Схмеиввма Пери; ајнакрибоу ' "ејкклхсиастикоу' каи; пери, ајнакрибоу '" ејкклхсиастикоу' каи; дхмосиографикоу 'ловгоу ејпи; тоу 'кевмато "дхмосиографикоу' ловгоу ејпи; ТОУ 'кевмато" тх "" Оујкранива "тх" "Оујкранива" Какхмеринв' "гивнетаи ајнтилхптовн, о {ти поллавки" Какхмеринв ' "гивнетаи ајнтилхптовн, о {ти поллавки" гивнетаи ајнтилхптовн, о { Ти поллавки "ми н оиЈ ејкклхсиастикои; А [Ндре", e [т Каи; Н оиЈ ејкклхсиастикои; оиЈ ми еуј; а [ндре ", е [ти каи; оиЈ еујпаивдеутои паивдеутои паивдеутои иЈераврцаи каи; кеоловгои, ката, кановна де; оиЈ иЈераврцаи каи; кеоловгои, ката, кановна де; оиЈ дхмосиогравфои, товсон оиЈ" кувракен ", о {сине каи; оиЈ , o {син Каи; оиЈ "хЈмевтерои", ајнаферовменои ЕИЈ "у; ЕЈН Оујкранива /, ајнаферовменои ЕИЈ "да, ејн Оујкранива / ејкклхсиастико; н провблхма, оЈмилоу'н каи; гравфоун, о {ти ејкклхсиастико, н провблхма, оЈмилоу'н каи; гравфоун, о {ти милоу'н каи; гравфоун, о {ти то; Оијкоуменико, н Патриарцеи'он Квнстантиноуповлев "то; Оијкоуменико н Патриарцеи'он Квнстантиноуповлев "провкеитаи ч [, спрат Д [ллоу!", Де н провкеитаи НА; паравсцх /

:(

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Trifke рече

Оујкранива

Украина

пре 1 минут, Trifke рече

Оијкоуменико

Васељенски

Итд. 12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Језичаво магаре ће нам превести. :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...