Jump to content

Raskol se zahuktava

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, kopitar рече

Što ti imaš protiv mladenca...:))

ништа, то  не слушам, али проблем је што његово учествовање на овом форуму има сасим другачији мотив и то не добронамеран, али полако већ је он своје право лице показивао овде, показаће га опет.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 22 минута, Trifke рече

Zeka u crvenom tralalalala!  :cheesy3: Nego danas odlsusah komentare na radiju Backe eparhije i cuh jako zanimljive stvari. Poziv Vaseljenskom patrijarhu da preda prvenstvo Rusiji i da ce onda dobiti pomoc od njih i da ne naseda na pritiske zapada. Pa onda kako je nas crkveni ministar inostranih poslova u kontaktu sa svim stranama i kako vrlo aktivno ucestvuje u mirenju brace. 

А ја чух свашта занимљиво од мог фејворит митрополита у РПЦ :))

• Свиђа ми се 1

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Снежана рече

ништа, то  не слушам, али проблем је што његово учествовање на овом форуму има сасим другачији мотив и то не добронамеран, али полако већ је он своје право лице показивао овде, показаће га опет.

Čistima je sve čisto..molimoli

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Снежана рече

па можеш, али га водите вашој кући па нека вам објашњава

Ma ne volim ti ja folklor..:D

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, kopitar рече

Jesam al' me neki zli đžin spopal:)) da te mučim ...

Nizivih se nisam boja dok su bili za uzasa a kamoli... (sam nastavi a mozes i da procitas. Ovo je iz pesme Djure Jaksica Tri hajduka) ;)

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ведран* рече

А ја чух свашта занимљиво од мог фејворит митрополита у РПЦ :))

Pa hajde podeli sa gresnimm neznlicama Ruskog jezika. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Isusovo magare рече

Nemoj da zovem Zajrona da nam objasni..

Nego što misliš ima li ovaj Vratolomej kakve darove??

I zanima me zašto on tamo sjedi sàm u toj Turskoj..ako je glavni??!

Pa ima ih svaki hriscanin a sto nebi i on. ;) 

Glavni kome? A sedi tamo zato sto je tamo njegova eparhija ili biskupija. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, kopitar рече

Zar to nije od čika J. Zmajčeka.

Moguce vise se ne secam davno sam bio u 4tom razredu OS.  Evo sada proverih i ti si u pravu. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Isusovo magare рече

Ma ne volim ti ja folklor..:D

само језике воли ...12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Trifke рече

Pa ima ih svaki hriscanin a sto nebi i on. ;) 

Glavni kome? A sedi tamo zato sto je tamo njegova eparhija ili biskupija. 

Kao prvi među jednakima, Carigradska patrijaršija i njegov patrijarh imaju osobiti položaj u pravoslavlju. Kao prvi po časti među pravoslavnim episkopima (primus inter pares), carigradski patrijarh Bartolomej I. predsjeda osobno ili putem izaslanika svakim saborom pravoslavnih crkvenih poglavara, te ima ulogu glasnogovornika pravoslavlja, posebice u ekumenskim susretima s drugim kršćanskim crkvama. Osim što je duhovni vođa oko 300 milijuna pravoslavnih kršćana u cijelom svijetu, on je i izravni poglavar pravoslavnih episkopija u Sjevernoj i Južnoj Americi, zapadnoj Europi, Australiji i Novom Zelandu, Hong Kongu, jugoistočnoj Aziji, Koreji i dijelovima današnje Grčke.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Trifke рече

Pa hajde podeli sa gresnimm neznlicama Ruskog jezika. 

Говори о спец операцији са два егзарха уместо једног што је обично (због рукополагања), али и о потешкоћама које ће их снаћи тамо.

У једну од тих потешкоћа се и ја надам, а зове се Денисенко.

Да га Бог управи, сачува у добром здрављу и сили, да ствар разбуца начисто,  рцем вси од всеја души и од всего помишљенија нашего рцем. :pop:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...