Jump to content

Доксологија форумашима и поздрав

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 163
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 3 минута, Vladan :::. рече

Ахааааа..... Значи морам да одгледам трилогију да бих сирома укапирао шта се дешава... Јер ја немам никакве птице да ми то кажу... ;) 

P.S.
Да не буде забуне ја сам и даље у мом трећем избору... :) 

Ne da odgledas trilogiju, nego prve dve trilogije, trecu cu da ti oprostim...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Поуке.орг инфо рече

Да.. у чему је проблем? 

U "privilegiji".

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Управо сада, obi-wan рече

Ne da odgledas trilogiju, nego prve dve trilogije, trecu cu da ti oprostim...

Шта? Има 9 кругова пакла?? Уф... кукао ми видео-рекордер... што нисам гледао на време... шта ћу сад...

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, obi-wan рече

...

4b366f6b18b8971198ddfd28b901bc26863ea7c5

Увек ми је ова изјава била забавна, јер ако је тачна, логички ( pV ~ p)  следи да је сам Оби sith :smeh1:

Go team sith! :i6d1r8:

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, RYLAH рече

Као што сам рекао, немам појма о чему се ради ... ... због нечије (сигурно ненамерне) грешке

Риле, ја разумем да ниси ту и да није лако бити админ, и да разумеш бивше колеге, ок, али молим те ако већ немаш појма о чему се ради немој да будеш сигуран да је било ненамерно било грешка.

Мислим, грешка, и то не једна, и то велика, јесте, али не у брзини модерирања него у управљању дискусијом тј. у ставу.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Поуке.орг инфо рече

Да.. у чему је проблем? 

пре 20 минута, obi-wan рече

U "privilegiji".

Да, и то, али и обрнуто:  ако Поуке.орг форсира нешто рецимо, неку тему, став... ко њега онда шутне у одобравање или бан или на месец?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

@Ведран*

Ево моје 4601. поруке. И ја сам се бавила мишљу да после јубиларне 4600. поруке ставим запету или тачку, али сад кад си ме поменуо и растужио..

Само да ти кажем да би ми било веома жао да не пишеш више овде. Иако нисмо директно разговарали (јер никада нисам имала шта паметно да кажем на те теме, нити шта смислено да питам) било је задовољство читати двојац Ведран & Зоран. 

За разлику од мојих бескорисних порука, од тебе се увек имало шта паметно чути. Све и да ништа од теологије нисам запамтила, макар сам видела како један васпитан, одмерен и добра човек, хришћанин, треба да комуницира с другима.

Надам се да ћу те и даље овде виђати. Мука ми је од негативне селекције у Цркви, у држави, у медијима.. Од кога мислите да ми жутокљунци ишта научимо ако ви, паметни заћутите? :)

У сваком случају, хвала ти на времену и труду. Свако добро од Господа.*

*Заиста то мислим. Није фејк смиреније, преподобно благогољаније, краснописаније.. и тако то. Ја то 'нако из душе. :stadaradim:

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Вукашин Ковачевић рече

Увек ми је ова изјава била забавна, јер ако је тачна, логички ( pV ~ p)  следи да је сам Оби sith :smeh1:

Go team sith! :i6d1r8:

Isto tako kazu i za Hrista - "ko nije sa mnom, protiv mene je" i "koji ne sabira sa mnom - rasipa", medjutim, radi se upravo o potpunom i dubokom razumevanju konteksta cele price, ne o pukoj logickoj akrobaciji (koja je, opet, redovna karakteristika protestantskih grupa i grupica, kao i kod nas raznih raskolnika u PC).

U ovom slucaju, Sith-ovi su poznati po tome da po tom principu iskljucivog apsoluta ide bas sve i bas uvek kod njih, bez izuzetka, dok je dzedaj to ovde upotrebio samo kao opis, odnosno znak prepoznavanja, u pokusaju da Anakina jos jednom okrene nazad na pravi put.

U slucaju Jevandjelja i Hrista, On na drugom mestu kaze jos (apostolima) i "ko nije protiv vas, sa vama je", tako zaokruzujuci onu prvu misao. Kad ih obe stavimo u kontekst njihove celokupne price, onda vidimo da On u stvari zeli da svima pruzi najvecu mogucu sirinu u svedocenju vere ("sa vama je"), pri cemu nam stavlja do znanja da to treba da se odvija samo kroz jednu i istinitu Crkvu i nikako drukcije ("protiv vas je").

Svaka mudrost ima svoje okruzenje, iscupana iz njega ne samo da ne vredi nista, nego moze da bude i shvacena skroz naopako. :)

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Vladan :::. рече

Па чекај... је л васкрсао тај Акакин? Шта је било на крају? :) 

Necu da ti kazem, ima da gledas filmove!

Подели на овим сајтовима

Лепо рекох да су чекали да Иван оде на одмор па да рокну Поуке... Однео ђаво шалу, дошао Артемије по своје...

Ја, у својству папског доктора, морам да кажем да је понашање Администрације било срамно и да Ведран апсолутно није заслужио ово малтретирање. Неко је изгубио компас, а то није наш Кенгур. Испало је да ми је интуиција била исправна кад сам у побрисаном коментару инсинуирао да се дјечарац води каријеризмом. Болесно је, братијо, да ви прикривате грех. Да се мали не би брукао пред светом, ви сте били побрисали и његов пост као и мој коментар у коме сам показао где је пропливао у краул стилу. Али изгледа да дјечарац не сме да испадне глуп. Па испао је глуп, али сте га помогли да се не покаје него да настави са бесмисленим оправдањима: Нисам ја него жена коју си ми ти дао! - Нисам ја него ме змија превари... 

Дечко је искомплексиран, рече да ће покупити пинкле, ви сада рекосте како можете и Поуке да закључате... Урокљиви Максим вас клео! Да нам је Туњави Николај рекао како смо злочиначко удружење које се скупило да сломи кичму једном клинцу, то бих могао да замислим. Али да то неко из администрације (вади вас само што нисте ватиканска па можете да се изговарате провинцијализмом) пласира на Ведранов, мој или Обијев рачун (и још неколицине), то је већ кафкијански сценарио. И то због чега? Што смо инсистирали да се уклоне сви трагови срамне и душепогубне тврдње да се жењени причешћују у Византији 3 пута годишње! И то дјечарац није урадио. Остало је на многим сајтовима. И онда ће нам доћи и рећи: Ја сам прочитао да се жењени причешћују само 3 пута годишње, какве су ово новотарије? 

Малога је срамота, пошто је он велики теолог, а администрација Поука му то сведочи, да зове или пише сајту манастира св. Сисоја да промени текст. Ви сте направили штету. Нађите линкове и свима пошаљите да се то избаци. Јер дјечарац је свудаприсутан медијски. И сад вам сметају "злонамерне" Ведранове или моје примедбе? 

Ја сам свој суд о дјечарцу дао, а ако му га нисте проследили, то је да мора да иде код неког психотерапеута. Ви се зајебавате са људима и користите их као топовско месо. Ако се дјечарац не буде лечио, неће бити од користи ни себи ни Цркви. Не потцењујте моју дугогодишњу службу исповедника. 1988 сам рекао за Артемија да је зло за Цркву; пре неколико година сам указао на Никодима. Нисам неко ко лупета или се пост фестум прави паметан. А колико је све ово озбиљан случај говори чињеница да сте узели да разјурите квалитетне људе са Поука. Дјечарац не може ни ремење на сандалама Ведрану да завеже. И ви мртви ладни кажете да Ведран може да иде! Мали нема никакве спекулативне способности, све што ради је препакивање пакета у магази. Дао сам вам само неколико нота на његово препричавање Мирковића испод кога се безочно потписао као аутор! 

Верујте ми, ја сам дубоко разочаран, јер ако Поуке пропадну, онда нема ниједног православног форума у СПЦ. Сећам се када сам пре неку годину писао једном нашем бискупу: Треба да постоји досадан сајт као што је Патријаршијски, али и један занимљив, где се дискутује, а то су Поуке. - Све радите да ме демантујете. Узмите лепо и извините се Ведрану. Јер сте се огрешили о човека. Ја бих вас, као поп, сада одлучио од причешћа све док се не покајете.    

Подели на овим сајтовима

@Zoran Đurović Жао нам је што иде, надамо се повратку, извињења нема јер је сам иницирао бан. Нека дође слободно, један дан бана је прошао и идемо даље.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Поуке.орг инфо рече

@Zoran Đurović Жао нам је што иде, надамо се повратку, извињења нема јер је сађ иницирао бан. Нека дође слободно, једам дан бана је прошао и идемо даље 

А коју епитимију је попио дјечарац што нам је свима загорчао живот и завео неуке? 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...