Jump to content

Јеромонах Петар и монах Теофило из туманске обитељи по благослову игумана редовно свирају гитаре

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 15 минута, Августин рече

И ја мислим да је тако али да се од тога прави нека идеологија и уметност смешно је.Нико није против тога да свирају и певају.Али мало је чудно.Шта би им рекао рециомо старац Јосиф исихаста или неки светогорац.

Нису заказали концерт негде,него мало узели гитаре и певају.Сетимо се рок обраде духовних песама у издању Светигоре,у чему је учествовао и садашњи епископ Јован Ћулибрк,као уредник Светигоре.Песме изнад Истока и Запада су музички пројекат Драга Сенића (својевремено у групи QRVE) и Горана Марића (некада у Бјесовима) на којем се прожимају православни текстови са рок музиком. На албуму су учешће узели бројни познати музичари Србије: Јасмина Митрушић (ех-Луна, Ла Страда), Светлана Спајић, Партибрејкерс, 357, Револт, Дарквуд Даб и други. Аутор стихова је св. Владика Николај Велимировић.

Не знам колико је то стекло популарност,али ето било је и таквих покушаја.

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

Uf, što je loš zvuk. Šteta.

Inače, u spotu za Wasting Love ima da se dvoje , muškarac i žena, valjaju u krevetu...dodiruju se svojim uspaljenim i oznojanim telesima...a nisu u crkvenom braku...niti nameravaju da budu a oko članova benda gore adske vatre. Samo da se zna...da ne kažete posle nismo znali.

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Августин рече

И ја мислим да је тако али да се од тога прави нека идеологија и уметност смешно је.Нико није против тога да свирају и певају.Али мало је чудно.Шта би им рекао рециомо старац Јосиф исихаста или неки светогорац.

Takodje, mislim, da je veliko pitanje, sta bi veliki starci koji su ziveli i na Svetoj Gori i sirom sveta, rekli, o praksi sviranja i bavljenja rok pesmama i to od strane , samih monaha.

U sustini, neka svako radi, kako misli da treba , po savesti i navikama,  ali, ipak, neku sustinu i ideal i cilj monastva i monaha ( koji tim idealima zive ),  ne trebaju da se zaborave i prenebregnu.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Августин рече

Схватам, али просечном розе хришћанину се овакве лајт ствари свиђају. Он не воли да слуша нпр. приче о греху и моралу, него оно што му чешка увце.

То су углавном критичари Арсенија и Рафаила, јеже се на њихове беседе, а од оваквих монашких ''свирки'' праве сензацију.

Зато кажем, нека их, нек се мало радују и трипују да је то оно што монаштву треба. :) 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, todor рече

Схватам, али просечном розе хришћанину се овакве лајт ствари свиђају. Он не воли да слуша нпр. приче о греху и моралу, него оно што му чешка увце.

То су углавном критичари Арсенија и Рафаила, јеже се на њихове беседе, а од оваквих монашких ''свирки'' праве сензацију.

Зато кажем, нека их, нек се мало радују и трипују да је то оно што монаштву треба. :) 

Па кад ће да одрасту.Са 90 година.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, todor рече

А ми којима се овакве лајт ствери свиђају, а волимо и да слушамо о греху и моралу, ми смо розе хришћани црне боје?

Чешкам увце :scratch_head:

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, АлександраВ рече

А ми којима се овакве лајт ствери свиђају, а волимо и да слушамо о греху и моралу, ми смо розе хришћани црне боје?

Чешкам увце :scratch_head:

Ви се још тражите.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, todor рече

То су углавном критичари Арсенија и Рафаила

пре 3 минута, todor рече

Ви се још тражите.

Волим Рафаила а волим и Архимандрита Рафаила (Карелина) .

О гордом човеку
.... Уколико такав човек и верује у Бога, онда он жели да се у вери постави као учитељ и пророк, да веру искористи за доминацију над људима и за то да буде центар њихове пажње. Ту се догађа оно што, нажалост, понекад можемо видети и у православним храмовима. Људи поучавају друге кад то нико од њих не тражи, и то у ономе што ни сами не знају, нити пак разумеју. Дешава се да поступају и горе од тога, то јест да неупућеност и грешке некога ко је тек почео да долази у цркву користе за показивање своје ревности у вери и као могућност да задовоље своју страст властољубља и сујете тако што ће некажњено некога вређати.

Архимандрит Рафаил (Карелин)

Подели на овим сајтовима

Морам признати да ја до овог снимка нити сам чуо нити знао за ову групу. Нисам уопште у хеви метал фазону. Али након прочитаног текста песме очигледно ми је да су речи веома отворене и подложне за једну монашку интерпретацију. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, АлександраВ рече

Волим Рафаила а волим и Архимандрита Рафаила (Карелина) .

О гордом човеку
.... Уколико такав човек и верује у Бога, онда он жели да се у вери постави као учитељ и пророк, да веру искористи за доминацију над људима и за то да буде центар њихове пажње. Ту се догађа оно што, нажалост, понекад можемо видети и у православним храмовима. Људи поучавају друге кад то нико од њих не тражи, и то у ономе што ни сами не знају, нити пак разумеју. Дешава се да поступају и горе од тога, то јест да неупућеност и грешке некога ко је тек почео да долази у цркву користе за показивање своје ревности у вери и као могућност да задовоље своју страст властољубља и сујете тако што ће некажњено некога вређати.

Архимандрит Рафаил (Карелин)

Зашто си онда толико горда па разобличаваш јавно моју гордост, те ме тако вређаш јер знаш да ћеш проћи некажњено. :-(((

И још нешто да те научим, колико год гордо то да звучи: Неслагање са нечијим мишљењем и критика истог нису еквивалент гордости.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, todor рече

Тодоре јеси ли ти чуо или прочитао шта се овде пева?

Управо о овоме што ти препоручујеш (о греху и моралу), а не о чешкању ушију. 

Испаде да причаш (критикујеш) "напамет" :)

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, todor рече

Неслагање са нечијим мишљењем и критика истог нису еквивалент гордости.

Неслагање са нечијим мишљењем није разлог за етикету "розе хришћанина".

Гледамо један диван снимак и на другој страни улетимо у етикетирање "пинк православаца". Зашто?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ведран* рече

Тодоре јеси ли ти чуо или прочитао шта се овде пева?

Управо о овоме што ти препоручујеш (о греху и моралу), а не о чешкању ушију. 

Испаде да причаш (критикујеш) "напамет" :)

Песма је депресивна да нема даље.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...