Jump to content

Опроштај као казна

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 26.6.2018. at 18:59, Bernard рече

Zar nisu ljevičari i ateisti dali komandu za bombardovanje Dubrovnika? I ko se je izvinio? Ljevičar i Ateista? 

Izvinio se onaj kome je vise dano i ko je imao srca da da primjer Hristove pouke o mirenju.

@Вилер Текс Nazalost, brat Kopitar je na nekom katolickom forumu postavio film Dianina deca, o Diani Budisavljevic, i on mu je uklonjen, kao antikatolička! propaganda. To govori dosta o stanju svijesti puka i crkve. :(

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Дијана. рече

Izvinio se onaj kome je vise dano i ko je imao srca da da primjer Hristove pouke o mirenju.

@Вилер Текс Nazalost, brat Kopitar je na nekom katolickom forumu postavio film Dianina deca, o Diani Budisavljevic, i on mu je uklonjen, kao antikatolička! propaganda. To govori dosta o stanju svijesti puka i crkve. :(

@kopitar Хвала.

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

On 26.6.2018. at 19:26, MKD13 рече

Isto vazi i za tebe. I ti si srbski nacionalista, mnogo veci nego shto je to Isusovo magare. 

Ja neopravdam nicije stradanje, pogotovo ako se radi o civilima, ustase su se ogresili. 

Ja sam spreman u ime mojih predaka zatraziti od vas oprostaj za zlo ako smo vam ucinili. 

VT trazi od hrvata (nepotrebno je to traziti posebno od Isusovo magare zbog fudbalske reprezentacije Hrvatske) da priznaju zlocine, pokaju i izvine. Sto smatram da je u redu i nikome se ne ponovilo.

Drugo je shto i ja od srbe sam to pozelkivao za makedonske bugare koji su stradali od srbe pomegu dva svetska rata.

VT i ti koji ste jako emocinalni kad se radi o srpskom stradanju, negirate i nimalo se ne kajete za zlo koje su vase predke ucinili vrz neduzno civilno stanovnistvo u Makedoniji. Kao da mene to ne boli? Sad pravite se englezi, kao da se nisto nije desilo. Sram treba da bude vama!!!

Moj sarkazam je u tom smeru, a u nikom slucaju na zlo koje vam se desilo. Jedno svetootacko pravilo glasi da ne trazimo od blizhnjeg ono shto ni sami nismo uradili. U suprotno to je cisto farisejstvo.

Ајде не петљај се тамо ђе ти није мјесто. Лажеш кад причаш  да су Срби сатирали Македнонце итд. Лепо сам ти кад си се појавио на форуму рекао да ти нико не брани да се зовеш како хоћеш и да припадаш народу коме хоћеш, само је проблем у жељи да се направи Црква, преко колена. Причаш овде великобугарску пропаганду. 

Лепо прочитај шта сам написао пре него што лупиш овакву глупост.

Подели на овим сајтовима

On 26.6.2018. at 19:26, MKD13 рече

Isto vazi i za tebe. I ti si srbski nacionalista, mnogo veci nego shto je to Isusovo magare. 

Ja neopravdam nicije stradanje, pogotovo ako se radi o civilima, ustase su se ogresili. 

Ja sam spreman u ime mojih predaka zatraziti od vas oprostaj za zlo ako smo vam ucinili. 

VT trazi od hrvata (nepotrebno je to traziti posebno od Isusovo magare zbog fudbalske reprezentacije Hrvatske) da priznaju zlocine, pokaju i izvine. Sto smatram da je u redu i nikome se ne ponovilo.

Drugo je shto i ja od srbe sam to pozelkivao za makedonske bugare koji su stradali od srbe pomegu dva svetska rata.

VT i ti koji ste jako emocinalni kad se radi o srpskom stradanju, negirate i nimalo se ne kajete za zlo koje su vase predke ucinili vrz neduzno civilno stanovnistvo u Makedoniji. Kao da mene to ne boli? Sad pravite se englezi, kao da se nisto nije desilo. Sram treba da bude vama!!!

Moj sarkazam je u tom smeru, a u nikom slucaju na zlo koje vam se desilo. Jedno svetootacko pravilo glasi da ne trazimo od blizhnjeg ono shto ni sami nismo uradili. U suprotno to je cisto farisejstvo.

Ајде не петљај се тамо ђе ти није мјесто. Лаже кад причаш  да су Срби сатирали Македнонце итд. Лепо сам ти кад си се појавио на форуму рекао да ти нико не брани да се зовеш како хоћеш и да припадаш народу коме хоћеш, само је проблем у жељи да се направи Црква, преко колена. Причаш овде великобугарску пропаганду. 

Подели на овим сајтовима

Vili Brant, nekadašnji kancelar Zapadne Nemačke

Najviši domet iskrenog izvinjenja u istoriji ostaje vezan za ime Vilija Branta, bivšeg kancelara Zapadne Nemačke. Godine 1971, kada je bio u zvaničnoj poseti Poljskoj, Brant je kleknuo pred spomenik Poljacima palim u Drugom svetskom ratu kao žrtve nacizma. Taj način izvinjavanja u ime sopstvenog naroda za počinjene zločine postao je na neki način standard u svetu. Ovim gestom Nemačka je časno priznala svoju krivicu i krenula da postaje istinito demokratska zemlja. Gest bivšeg kancelara Zapadne Nemačke imao je pozitivan odjek u celom svetu i mnogima je danas parametar kada se u međudržavnim odnosima govori o izvinjenju. 

U izvinjenju je jako bitno da li je to izvinjenje iskreno.Na primeru Nemačke može se reći da je to bio pokušaj iskrenog izvinjenja.Međutim,Nemačka je nakon II svetskog rata veoma brzo se oporavila i spada u zemlje u Evropi,a i šire,sa najvećim standardom.Nemačka je otvorila vrata mnogima u vreme ekonomskog razvoja,i to je u redu,naravno tu je bila obostrana korist,ali oni kojima je nanesena velika šteta u tom ratu decenijama ne mogu da se oporave.Tako da pored ovavog načina izvinjenja,potrebno je onima koji su stradali zbog nečije nepromišljenosti,pružiti izvinjenje i u formi finansijske podrške za njihov oporavak.

tl2k9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTnpRN01EQV8vZGVlMDk5YjBhN2VmZTlkYmY3NGY4OTY3MDIyMjgyZDguanBnkZMCzQJCAIGhMAE

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Нифада рече

Vili Brant, nekadašnji kancelar Zapadne Nemačke

Najviši domet iskrenog izvinjenja u istoriji ostaje vezan za ime Vilija Branta, bivšeg kancelara Zapadne Nemačke. Godine 1971, kada je bio u zvaničnoj poseti Poljskoj, Brant je kleknuo pred spomenik Poljacima palim u Drugom svetskom ratu kao žrtve nacizma. Taj način izvinjavanja u ime sopstvenog naroda za počinjene zločine postao je na neki način standard u svetu. Ovim gestom Nemačka je časno priznala svoju krivicu i krenula da postaje istinito demokratska zemlja. Gest bivšeg kancelara Zapadne Nemačke imao je pozitivan odjek u celom svetu i mnogima je danas parametar kada se u međudržavnim odnosima govori o izvinjenju. 

U izvinjenju je jako bitno da li je to izvinjenje iskreno.Na primeru Nemačke može se reći da je to bio pokušaj iskrenog izvinjenja.Međutim,Nemačka je nakon II svetskog rata veoma brzo se oporavila i spada u zemlje u Evropi,a i šire,sa najvećim standardom.Nemačka je otvorila vrata mnogima u vreme ekonomskog razvoja,i to je u redu,naravno tu je bila obostrana korist,ali oni kojima je nanesena velika šteta u tom ratu decenijama ne mogu da se oporave.Tako da pored ovavog načina izvinjenja,potrebno je onima koji su stradali zbog nečije nepromišljenosti,pružiti izvinjenje i u formi finansijske podrške za njihov oporavak.

tl2k9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTnpRN01EQV8vZGVlMDk5YjBhN2VmZTlkYmY3NGY4OTY3MDIyMjgyZDguanBnkZMCzQJCAIGhMAE

Много су популарније теме о мушо-женсим односима,и др.разбибрига теме,као што су маце,него ова.Опроштај као највећа казна је лепо постављена тема,само она мора бити разматрана са више аспеката.

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
On 9.7.2018. at 20:28, Вилер Текс рече

Ајде не петљај се тамо ђе ти није мјесто. Лаже кад причаш  да су Срби сатирали Македнонце итд. Лепо сам ти кад си се појавио на форуму рекао да ти нико не брани да се зовеш како хоћеш и да припадаш народу коме хоћеш, само је проблем у жељи да се направи Црква, преко колена. Причаш овде великобугарску пропаганду. 

Ti nekad neces razumeti mrznju ustasa na srbe dok ne izvadis roze naocare da su srbi bili samo nevina zrtva. Pa velikosrpska politika tog vremena je porodila mrznja hrvate prema srbima. Jel ti je poznato da Pavelic je dva puta u kraljevinu osugen na smrt u Beogradu, jednom zbog deklaracije koja je potpisana zajedno sa makedonskim bugarima o stvaranje nezavisnih drzava Hrvatska i Makedonije, i drugi put posle atentata na kralja Aleksandra 1934g? 

Mislis da hrvati nisu znali shto radite vi po Makedoniji, kako nasilno pravite srbe od makedonskih bugara? Nije ovo velikobugarska propaganda vec samo Istina. A lazi su velikosrpska izmishljotina. 

Hrvati su bili svesni da isto to shto radite po Makedoniji uradili bi i u Hrvatskoj kad bi mogli. Otud i mrznja na srbe. Niste vi bili bezazleni golubi, za nijansu ste bili neznjiji nego ustasa. Naravno o vasem zlu vi cutite. al onda o kojoj iskrenosti pricate?

Zato i sve zlo vas snaslo , to su kletve  i prolita krv makedonskih bugara 1912-1941g. 

To shto su bugari vama skrivili, jeste odgovor na vasa nedela po Makedoniji.

E sad istina boli. 

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, Поуке.орг инфо рече

@MKD13 

Ево, мало за тебе и твоје другаре ује

To su zverstva ustasa u NDH nad srbima. 

A shta je bilo do stvaranje NDH? Ko je vrsio zverstva u kraljevstvo SHS? Shta su srbi radili po Makedoniji do 41'?

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, MKD13 рече

Ko je vrsio zverstva u kraljevstvo SHS? Shta su srbi radili po Makedoniji do 41'?

Hoćeš da kažeš da je ustaštvo reakcija na to i time opravdavaš ustaštvo? Daj konkretne istorijske dokaze.

Jesi li čitao Pilipendu Sime Matavulja?

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, MKD13 рече

To su zverstva ustasa u NDH nad srbima. 

A shta je bilo do stvaranje NDH? Ko je vrsio zverstva u kraljevstvo SHS? Shta su srbi radili po Makedoniji do 41'?

Да ли си свестан несрећо једна да оправдаваш зликовце који су убијали праволсавне хиршћане који су сада светитељи?

Да ли си свестан да оправдаваш диоклецијане, нероне и пилате двадесетог века?

И да ли си свестан да лажеш и пљујеш на Србе овде месецима и да ти се то толерише. Да ли си свестан да би те Хрвати толерисали пола секунде?

Која си ти несрећа. Бог ти памети дао.

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Поуке.орг инфо рече

Hoćeš da kažeš da je ustaštvo reakcija na to i time opravdavaš ustaštvo? Daj konkretne istorijske dokaze.

Jesi li čitao Pilipendu Sime Matavulja?

Ovako. Zlocine nad civilima nemoze i ne sme se opravdavati nikim  nicem.

Al mogu tvrdit da razloge hrvatskog fanatizma u mnogome je proizvod velikosrpske politike u to vreme.

Pobornici hrvatske drzavnosti su itekako gonjeni i potiskavani u SHS. Primer Makedonije, to na koji nacin ste se resili bugarskog elementa, hrvatima je bio pred ocima. Saradnja megu VMRO i ustase je jako tesna u to doba, i svirepost i krvave metode koji je srpski rezim provodio u Makedoniji itekako je uticao na ustaski fanatizam potom. Hrvati nisu hteli da im se desi i njima Makedonija. Sve je to uticalo da oni jednom zauvjek rese Hrvatsko pitanje na takav grozan nacin.

Rezultati su genocid srba u NDH i gubljenje hrvata zauvjek za pravoslavlje. 

Smatram da za vase nasilne metode u Makedonije, gonjenje krv i suza nevinog makedono-bugarskog stanovnistva, Bog je dopustio stradanje srba u NDH. Isto to vazi za grke za maloazijsku katastrofu.

Jos uvek ni vi ni grci ne preuzimate odgovornost za zlocine u Makedoniji, naprotiv smatrate da ste bili u pravo. Ja smatram da zbog takve pozicije i vi grci stradate i do dan danas. Nepravrda za makedonske bugare koji ste ucinili moze da se utisha samo sa cistosrdacnog pokajanja. U suprotno plac stradanje i prolita nevina krv vapice do Nebo, i  biti vama nepokajani greh i breme. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, MKD13 рече

Pa velikosrpska politika tog vremena je porodila mrznja hrvate prema srbima. J

Са усташама и њиховим другарима нема шта да причам. 

Длака са главе Хрватима није фалила у Краљевини али џаба то слепцу причати.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, MKD13 рече

Mislis da hrvati nisu znali shto radite vi po Makedoniji, kako nasilno pravite srbe od makedonskih bugara?

Ово је све луђе од луђег. Значи зли Срби који угњетавају народ по Македонији- бране усташе, борци за слободу , који су се "мало занели" па поклали милион Срба али то је све јер су трпели прогон у Краљевини Југославији.

Срам те било! 

Уосталом ајде не одговарја мени, јер сам ето мало нервознији.

@Поуке.орг инфо ти је рекао да изнезеш доказе. Слушамо.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...