Jump to content

Опроштај као казна

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 часа, MKD13 рече

Pa velikosrpska politika tog vremena je porodila mrznja hrvate prema srbima.

Makedonec, lep pozdrav iz Slovenije!

http://Starčevićanska paranoja ili prvi učitelj genocida u Evropi

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Поуке.орг инфо рече

Hoćeš da kažeš da je ustaštvo reakcija na to i time opravdavaš ustaštvo? Daj konkretne istorijske dokaze.

Jesi li čitao Pilipendu Sime Matavulja?

Овде је све јасно ко бели дан. Није чудо што брани и оправдава усташе, пошто је симпатизер и поштовалац дела терористичке организације ВМРО и њихов брат по оружју. Заједно су растурали државу. Константно прича приче без икаквих доказа. Као доказ износи велико бугарске сајтове са лажираним подацима.

@MKD13 Кад се већ хваташ приче о усташама и кад већ оправдаваш зло које су нанели, јер га сматраш реакцијом на назови српске злочине, онда се барем мало упознај са историјом.Та мржња према Србима (од стране једног дела Хрвата) која се исказала, нарочито у другом рату кроз најгора зверства, је далеко дубља, далекосежнија и потиче из ранијих времена. Нека се ти лепо правдаш краљем Александром (који ,узгред буди речено, није ни нама Србима добро донео), заборављаш пар битних ствари које су се одиграле у не тако далекој прошлости. Тога ради, имам за тебе неколико питања:

На чијој страни су били ти исти Хрвати и Бугари у првом рату?

Шта су радили цивилном становништву и једни и други након окупације Србије?

Кога су ти исти Бугари сатирали у Македонији? Да нису случајно сами себе или народ настао комунистичким плановима тек после 1945.?

Ко је ослободио те исте Хрвате од Аустро-Угарске чизме?

О каквој српској наплати дугова ти говориш?

Ја ничија злодела не оправдавам, али твоја прича да су Срби спроводили геноцид и етничко чишћење је равна фантазији и будалаштини. Зато стално понављаш једну исту причу на неколико тема. 

'' Чашу меда јошт нико не попи што је чашом жучи не загрчи,
чаша жучи иште чашу меда, смијешане најлакше се пију. ''  
Петар II Петровић Његош

Подели на овим сајтовима

Posto admini pre nego shto mi objave odgovore proveravaju shto sam napisao, pa dok mi objave komentar moze da proge i jedan dan, pisem sa drugi profil. 

Znaci vi tvrdite da je sve laz shto ja pricam o srpskim zlocinima do 41' u Makedonije. Da sajtovi odakle dajem informacije o tom su velikobugarske, pa sledstveni nisu verodostojne.

Ja samo iznosim istinu, nije mi cilj da je potvrdim ne velikobugarskim dokazima, naravno da velikosrpske dokaze su jedini verodostojni.

Meni je Bog svedok da pricam istinu i da se lazima ne koristim. Dokazi su toliko ocevidni da nema potrebe shta vise dokazivati. 

Pocev od svv.Klimenta i Nauma, Samoila, pa sve do sazdavanjem makedonske nacije. Izmegu je San-Stefano i ruse, potom Egzarhija i VMRO. Srbi su se umesali trampajuci Bosnu i Hercegovinu sa shirenjem na jugu t.j. Makedonijom, dogovorom sa Austroungarcima. Tako je pocela krvava drama u Makedoniji posle balkanskih i prvog velikog rata... Zatvaranjem bugarskih shkola i crkava na celu Mk teritoriju. Proterivanjem i ubivanjem bugarske intelegncije. Nasilno srbiziranjem ostalog stanovnistva. Hocete dokaze?! Jel ucenje sv.Jovana Krstitelja bilo s neba ili zemaljsko?..

37643369_10216247741136924_6497308297824043008_n.jpg

Kiril_Gligorov_VMORO_killed_by_serbs.JPG

Подели на овим сајтовима

Нико не говори да се у рату на свакој страни (и на српској) нису догађала спорадична злодела, зверства од стране рђе и шљама људског који исплива на површину када су тешка времена. Српског иживљавања и организованог погрома становништва Македоније, никада није било. Горе наведена слика не знам шта представља, пошто нема ни текста ни извора.

Док чекамо твој опширан одговор, још један подсетник теби, о великим ''зверствима'' над Бугарима. 

http://www.politika.rs/scc/clanak/208138/Budi-tako-human-kao-sto-je-bila-humana-Srbija-1885-godine

https://steemkr.com/history/@crt/inspire-your-day-red-cross-history-be-humane-as-serbia-in-1885

За време рата против Бугарске у окршајима 1884. и 1885. године Србија је своје рањенике збрињавала, а Бугарска тада није имала организован војни санитет. У Европи се прикупљала помоћ и конвоји санитетског материјала су били спремни да то однесу у Бугарску, али се између испречио фронт са српском војском. Тада се догодило нешто што у историји није забележено. На захтев лекара аустријског Црвеног крста, Влада Србије је одобрила војној команди да за један дан прекине рат, отвори линију фронта и пропусти санитетски материјал који је из Беча упућен у Софију. Србија се придружила апелу из Европе и отворила своје војне магацине из којих је дала лекове, ћебад, кревете и сав материјал који је био неопходан за отварање једне болнице у Бугарској и на тај начин помогла земљи са којом је била у рату. Тај моменат се налази на слици на којој је приказана примопредаја српских поклона бугарским војницима, која се догодила код Пирота. За овај преседан у светској историји ратовања, Међународни Црвени крст у Женеви доделио је специјално признање Црвеном крсту Србије, тако да је у холу зграде ове организације постављена табла на којој је исписано: „Буди тако хуман као што је била хумана Србија 1885. године”.

14630668717236_srbija___stare_slike__.jpg

http://zvonce.spc.rs/za-nezaborav/

1.JPG

2.JPG

3.JPG

Петар II Петровић Његош

Подели на овим сајтовима

@MKD1 Забрањено је писати са два профила, тако да ће овај бити банован. Немој то више да радиш, непоштовање форумских правила може да доведе до трајног бана. Ти си тренутно на одобравању порука од администрације због низа форумских прекршаја.. Сматрај ово последњом опоменом. Ти напиши поруку и свака где ћеш, не вређајући, изнети податке ће бити одобрена.

Админ тим.

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Поуке.орг инфо рече

@MKD1 Забрањено је писати са два профила, тако да ће овај бити банован. Немој то више да радиш, непоштовање форумских правила може да доведе до трајног бана. Ти си тренутно на одобравању порука од администрације због низа форумских прекршаја.. Сматрај ово последњом опоменом. Ти напиши поруку и свака где ћеш, не вређајући, изнети податке ће бити одобрена.

Админ тим.

ok, nisam znao da ne moze, samo glupo mi je cekati da se pojavi moj odgovor ceo dan, a treba da odgovorim jos i drugima....

Jer isto vazi i za one koji vregaju mene i moj narod ili cenzura je jednostrana? Kolko se secam ja sam mozda malo preterivao samo kad sam isprovociran od oponenta, nisam video da ste njih opomenuli. Ili razlika je ta shto ja sam bugarin a ne srbin?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, MKD13 рече

ok, nisam znao da ne moze, samo glupo mi je cekati da se pojavi moj odgovor ceo dan, a treba da odgovorim jos i drugima....

Jer isto vazi i za one koji vregaju mene i moj narod ili cenzura je jednostrana? Kolko se secam ja sam mozda malo preterivao samo kad sam isprovociran od oponenta, nisam video da ste njih opomenuli. Ili razlika je ta shto ja sam bugarin a ne srbin?

Никоме није дозвољено да вређа, али да се ставља на вагу писање твоје или било чије - то је нормално.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Брада рече

Горе наведена слика не знам шта представља, пошто нема ни текста ни извора.

Кирил Глигоров Келешов. Извршио је атентат на Стојана Мишева, на основу "осуде" од стране ВМРО којој је Кирил припадао, због чега је осуђен на смрт стрељањем у Штипу 1925. године.

Подели на овим сајтовима

Оно што су Бугари урадили током два светска рата на југу Србије је благо речено ужасно. Терор бугарске војске посебно после Топличког устанка 1917, као и наставак свега тога у подјастребачким селима током 2. светског рата знају сви становници овог дела Србије. 

http://www.rts.rs/page/stories/ci/Velikirat/story/2213/srbija-u-ratu/2265387/veliki-rat-zivot-pod-bugarskom-okupacijom.html

http://www.novostitop.com/prokuplje/bugarski-zlocini-u-gornjoj-toplici-1917/

http://www.zlocininadsrbima.com/Bugarski.aspx

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, АлександраВ рече

Кирил Глигоров Келешов. Извршио је атентат на Стојана Мишева, на основу "осуде" од стране ВМРО којој је Кирил припадао, због чега је осуђен на смрт стрељањем у Штипу 1925. године.

И овај човек то пореди са злочинима усташа који су уствари злочини против православља.?!

Ово што МКД13 пише је заиста тешка пропаганда и једна обична шовинистичка прича која не приличи хришћанину.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, MKD13 рече

Ја сам ти рекао да си слепац и несрећник, не зато што си Бугарин него зато што причаш једну шовинистичку лаж. Пљујеш по српским жртвама, који су свеправославни светитељи. Ускоро славимо Свете Новомученике Пребиловачке и не дам ти да оправдаваш њихово страдање. 

Да свако ко прича такве будалаштине је у суштину несрећник. Зло ти не желим нити те мрзим али ти не дам да пљујеш. Шта ти није јасно?

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Вилер Текс рече

Ускоро славимо Свете Новомученике Пребиловачке и не дам ти да оправдаваш њихово страдање. 

Нема датума у календарској години који није "попуњен" страдањем српског детета, жене, човека, стараца и старица. Нема никаквог оправдања за те страхоте. 

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Вилер Текс рече

И овај човек то пореди са злочинима усташа који су уствари злочини против православља.?!

Ово што МКД13 пише је заиста тешка пропаганда и једна обична шовинистичка прича која не приличи хришћанину.

Ja kao hriscanin duboko se klanjam onima koji nisu se odrekli pravoslavne vere i posradali od ustase i smatram njih za Hristove mucenike. 

Ali isto ja sam svestan da srbi su u mnogome krivi i uzrocnici svoje bede. Kad bi mirno dali hrvatima da se odele i osnuju svoju drzavu, ja sam siguran da onakve zrtve ne bi bilo i da danas u Dalmaciji bilo bi i srba i Pravoslavlje. 

Isto kao shto sam svestan da hrvati u mnogome mrze pravoslavlje radi srba, a ne samo pravoslavlje kao takvo. Hrvata i bugare uvek su u prisne odnose ijako su razne vere. Cak poznajem pravoslavne hrvate koji radi Hrista su ostavile papstvo i pored sve presli u pravoslavlje, oni se bas neugodno usecaju u srbskom drustvo, jer uvek su napadani kosveno ili direktno od srba pravoslavace, pa lakse disu kad su u hramove pravoslavnih bugara ili rumuna. I misija megu hrvata sigurno netreba biti prepuscena srbima, ako zelimo shiriti pravoslavlje megu hrvatima. To cisto iz misijonarskih razloga, mada sam svestam shta vi srbi mislite o tome.

Josh Pravoslavlje je danas nominalno i u Srbiji i posvuda, ljudi po tradiciji su krsteni ali uopste nevode hriscanski zivot. I sad docu srpski nacionalisti u  buducem ratu i ubiju mene zato shto sam bugaras. Jl ja postajem automatski svetac mucenik zato shto sam po veri pravoslavan??? Niko meni nije trazio da se odreknem ni vere ni Hrista a sam poginou zbog svoje otagbine i ubecenja. ( ne pisem ovo za srbske novomucenike u Hrvatskoj, vec o nekim drugim stvarima, tacnije kako crkva postaje orugje u nacionalistickim cijlevima). Bas se pitam shto Hristos  misli o sve ovome.

Ajde Hrvati su papisti, Albanci su muslimani, al Bugari? Pa da bugari su ili shizamatici ili su nacisti. Al koji bugar je ubio srbina zbog pravoslavne vjere? ili obrnuto? Dokle cemo da stignemo?

Znaci ne mogu se soglasiti da hrvatske zlocine su zlocine protiv pravoslavlja a ne prvenstveno protiv srba. I prestavljati to tako je iskrivljavanjenje istine. Ako hrvati mrze pravoslavlje to je zato shto su srbi pravoslavci a ne obrnuto. I krivica tome i tekako lezi na srbima. 

Ja i sam ne volim velikosrbske idologije (postujem srbske rodoljube), al smatram da je pravoslavna vjera jedina prava. Po vama ispada da svi koji su protiv velikosrbske ideologije su protiv Hrista i pravoslavlje. Po meni takva razmishlanja nemaju veze sa hriscanstvom.

Ja sve iskreno, shto mislim napisah. I ja nista protiv srbe nemam, dok srbe stoje na svoje, i ne posegu na moje, onda moramo se braniti. Makedonija!

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, АлександраВ рече

Хвала ти сестро на објашњењу. Готово сам био сигуран да је неко од његових ''невинашаца'' о којима меље по стоти пут.

@MKD13Вешто си избегавао да нам откријеш свој идентитет, представљајући се као становник Македоније, Македонац, а не као Бугарин из Македоније. Кад већ причаш о Бугарима, могао си изабрати неког честитог човека, људску величину да нам о њој испричаш, не само о терористима и олошу.

Док о томе не чујемо, ево још мало јунаштва славне бугарске војске која се реванширала Србима за пређашња ''бројна злодела''.

https://srbin.info/2015/12/09/odbor-za-ubijanje-srba-o-bugarskom-masakru-nad-srpskim-narodom/

Након слома српске армије, наступио је период стравичног страдања јужне Србије у којем је име Сурдулица добило свој синоним у речи Костурница: Сурдулица – српска костурница.

Заузети крајеви Србије од стране бугарске интелектуалне елите нису сматрани освојеним областима. Бугари су њих третирали као ослобођене крајеве или, као што рекох, бугарске „западне“ покрајине. При томе је власт у Софији била убеђена да је Србија као држава 1915. године заувек избрисана, и да у „ослобођеним“ крајевима уопште нема Срба, већ да се ради о „старим Бугарима“ које је српска власт асимиловала и над којима је спроведена србизација. Због тога је према схватањима бугарске Врховне команде режимом чврсте руке у новим крајевима требало неутрализивати и уништити све што подсећа на Србију; Моравској области наметнути чист бугарски карактер и претворити је у Моравску Бугарску. Са тим циљем у окупираним крајевима била је забрањена употреба српског језика и самог имена Србин, а они који су се супростављали процесу бугаризације свирепо су били ликвидирани. Сурдулица је најбољи пример како су пролазили становници јужне Србије који су одбили да прихвате нови наметнути национални идентитет.

Мала варош на југу Србије, смештена на путу између Врања и Косова са једне стране и Софије са друге, с јесени 1915. године постаје кланица српског народа. Одмах по успостављању контроле над овом облашћу, окупаторске власти започињу масовну ликвидацију српског живља. Под изговором да заробљенике спроводе у интернацију, на путу ка Софији, по сурдуличким дубодолинама и масуричким пољима вршено је убијање Срба. Прве жртве групних ликвидација били су свештеници, монаси, учитељи, адвокати, занатлије и угледни домаћини. Идеја окупаторске политике била је проста. Она је претпостављала да би ликвидацијом образованих и учених људи српски народ остао обезглављен, што би касније поспешило и олакшало процес десрбизације на терену. Показало се, ипак, да су претпоставке бугарских окупационих власти биле потпуно погрешне. Терором, мучењем и физичком тортуром над угледним и ученим Србима, окупатор је изазвао још већи револт код свих слојева становништва.

Бугарски-злочин-у-Сурдулици.jpg

https://www.vidovdan.org/istorija/surdulica-klanica/

Петар II Петровић Његош

Подели на овим сајтовима

On 29.7.2018. at 11:40, MKD13 рече

Ja kao hriscanin duboko se klanjam onima koji nisu se odrekli pravoslavne vere i posradali od ustase i smatram njih za Hristove mucenike. 

Ali isto ja sam svestan da srbi su u mnogome krivi i uzrocnici svoje bede. Kad bi mirno dali hrvatima da se odele i osnuju svoju drzavu, ja sam siguran da onakve zrtve ne bi bilo i da danas u Dalmaciji bilo bi i srba i Pravoslavlje. 

Isto kao shto sam svestan da hrvati u mnogome mrze pravoslavlje radi srba, a ne samo pravoslavlje kao takvo. Hrvata i bugare uvek su u prisne odnose ijako su razne vere. Cak poznajem pravoslavne hrvate koji radi Hrista su ostavile papstvo i pored sve presli u pravoslavlje, oni se bas neugodno usecaju u srbskom drustvo, jer uvek su napadani kosveno ili direktno od srba pravoslavace, pa lakse disu kad su u hramove pravoslavnih bugara ili rumuna. I misija megu hrvata sigurno netreba biti prepuscena srbima, ako zelimo shiriti pravoslavlje megu hrvatima. To cisto iz misijonarskih razloga, mada sam svestam shta vi srbi mislite o tome.

Josh Pravoslavlje je danas nominalno i u Srbiji i posvuda, ljudi po tradiciji su krsteni ali uopste nevode hriscanski zivot. I sad docu srpski nacionalisti u  buducem ratu i ubiju mene zato shto sam bugaras. Jl ja postajem automatski svetac mucenik zato shto sam po veri pravoslavan??? Niko meni nije trazio da se odreknem ni vere ni Hrista a sam poginou zbog svoje otagbine i ubecenja. ( ne pisem ovo za srbske novomucenike u Hrvatskoj, vec o nekim drugim stvarima, tacnije kako crkva postaje orugje u nacionalistickim cijlevima). Bas se pitam shto Hristos  misli o sve ovome.

Ajde Hrvati su papisti, Albanci su muslimani, al Bugari? Pa da bugari su ili shizamatici ili su nacisti. Al koji bugar je ubio srbina zbog pravoslavne vjere? ili obrnuto? Dokle cemo da stignemo?

Znaci ne mogu se soglasiti da hrvatske zlocine su zlocine protiv pravoslavlja a ne prvenstveno protiv srba. I prestavljati to tako je iskrivljavanjenje istine. Ako hrvati mrze pravoslavlje to je zato shto su srbi pravoslavci a ne obrnuto. I krivica tome i tekako lezi na srbima. 

Ja i sam ne volim velikosrbske idologije (postujem srbske rodoljube), al smatram da je pravoslavna vjera jedina prava. Po vama ispada da svi koji su protiv velikosrbske ideologije su protiv Hrista i pravoslavlje. Po meni takva razmishlanja nemaju veze sa hriscanstvom.

Ja sve iskreno, shto mislim napisah. I ja nista protiv srbe nemam, dok srbe stoje na svoje, i ne posegu na moje, onda moramo se braniti. Makedonija!

Појма ти немаш момче. Хрвати желе етнички чисту Хрватку без Срба.

Мрзе православље зато што су се некада давно покатоличили.

Прочитај приповетку Симе Матавуља Пилипенда.

А видиш ја знам Хрвата православца кога нико није криво погледао. Да људима је чудно да неки Хрват буде православац, али ради се о нецрквеним људима или онима који су Цркви али им што шта још није јасно. Којој Цркви припадају ти православци Хрвати које ти знаш?

Бугари су се понели тако ниско према Србима а зашто питај њих тј вас.

Није тако, а и да је тако значи док је злочин против Срба првенствено, онда ајде и није сташно.

Кој бре великоспрска политика? Дај олади са усташким изразима.

А за тебе су Срби добри на своме док је Србија од Београда до Ниша? Ако је тако ти си за мене усташа и шиптар.

И ја сам искрен.

Нек је и теби и мени Свети Илија у помоћи.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...