Jump to content

ЗОРАН ЂУРОВИЋ: ХЕРЦЕГОВАЧКИ КЛАН

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Ведран* рече

Ја се са овим не слажем. Теоретски али и искуствено, јер лично знам неколико случајева. :)))

Тебе и мене? 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 170
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Вели Благоје, Зоран уцењивао, Зоран неморалан, Зоран ово, Зоран оно, и таман сам се понадао да ћу да прочитам шта је то тражио поп Зоран, кад оно ништа?

Да није стан у Напуљу или Риму или у близини кастела Гандолфо? Или вилу на Сицилији? Или у Холивуду? Исплату неколико иљада евра на рачун одштете у протеклих 8 година незапослености на факултету? Ставрофорски чин? Признање папе и латина? Шта је тражио?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Не разумем зашто је администрација сајта објавила текст Благоја Пантелића.Зато што има оних који другачије мисле.То образложење не пије воду јер могу и овде да се јаве као што су се тамо јављали.

Подели на овим сајтовима

Oce Zorane,

ako vam nije problem da mi odgovorite (pojasnite) :

1) Rekli ste da ep.Maxim, Perisic, Andrej i dr nemaju naucne kvalifikacije. A kakve su ti naucne kvalifikacije, pa ajde recite mi gde je Florovski studirao Patrologiju (nigdje), gde je Stilijan Papadopulos studirao Patrologiju (Atina i Jeil), a Jeil isto ko i Atina nema neki posebni institut za Patrologiju. 

2) Puno pravoslavnih teologa iz grcke, rumunije, russia su studirali na Augustinianum pa nigde ne predaju, to jest nisu nista uradili na naucnom planu

3) Studirao sam bogoslovlje u Grckoj i na Zapadu ( Nemacka) i niko nikada nije rekao da je Augustinianum nesto Wow, a predavali su mi profesori koji su pocansi doktori na tom Institutu

???

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ana čarnojević рече

@Zoran Đurović 

o. Zorane, znate sta, evo ja ovako anonimna sa svojim nikom ipak imam potrebu da kazem da je Vas odgovor tom Blagoju odgovor coveka koji ima integritet. njegov post sadrzi kvalifikacije koje nisu vredne ni citanja ni komentara.  kad covek procita njegov post nekako se isprlja, pa se onda ocisti kad procita vas odgovor.

nemojte se sekirati zbog takvih ljudi.

Хвала ти на овоме. Ја сам конкретна особа, а како немам отклон спрам себе, односно да се самомрзим, јер поседујем здраво самољубље, о коме је говорио Максим Исповедник, а њега помињем испред Исуса јер се ови ватају за новије и опипљивије, зато што Ис вели: Воли другог као самог себе. Не више. Ја не верујем овима којима се речи не могу проверити Писмом. Можда сам старомодан. Али ја се стално молим за људе који су вани. Као и за оне који су унутра. Нисам се само молио, него и насликао Мојсија који вели Господу да га не узме на небо, ако не погледа његове израелце... Молитва је срце са којим се простиремо пред Господом и којим покривамо грехе других. 

Не волимо ми људе више него што их Бог воли. Написао сам једном: Само светац може волети човека. То је тешка реченица. Као Исусова да се воле непријатељи.    

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, A.Luz рече

3) Studirao sam bogoslovlje u Grckoj i na Zapadu ( Nemacka) i niko nikada nije rekao da je Augustinianum nesto Wow

Бот, ти нигде ниси студирао. Овде си се појавио само да би нешто рекао. Тако раде и артемити. Ефемерна си појава. Да имаш научне акредитације, представио би се именом. Пљување по Августинијануму ти је пишање уз ветар. Смешан си.   

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, A.Luz рече

Oce Zorane,

ako vam nije problem da mi odgovorite (pojasnite) :

1) Rekli ste da ep.Maxim, Perisic, Andrej i dr nemaju naucne kvalifikacije. A kakve su ti naucne kvalifikacije, pa ajde recite mi gde je Florovski studirao Patrologiju (nigdje), gde je Stilijan Papadopulos studirao Patrologiju (Atina i Jeil), a Jeil isto ko i Atina nema neki posebni institut za Patrologiju. 

2) Puno pravoslavnih teologa iz grcke, rumunije, russia su studirali na Augustinianum pa nigde ne predaju, to jest nisu nista uradili na naucnom planu

3) Studirao sam bogoslovlje u Grckoj i na Zapadu ( Nemacka) i niko nikada nije rekao da je Augustinianum nesto Wow, a predavali su mi profesori koji su pocansi doktori na tom Institutu

???

Флоровски није ни предавао патрологију него историју.Он нема озбиљне научне радове.Све су то компедијуми и општа места.А што ти не знаш српски којег си милета.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Августин рече

Флоровски није ни предавао патрологију него историју.Он нема озбиљне научне радове.Све су то компедијуми и општа места.

На већини места се патрологија предаје у склопу историје. 

Врло су ретки факултети где се патрологија предаје као тзв. "патристичко богословље". 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

То је тачно али се то онда зове Историја хришћанске књижевности или Историја светоотачке књижевности а не Историја Византије.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Августин рече

То је тачно али се то онда зове Историја хришћанске књижевности или Историја светоотачке књижевности а не Историја Византије.

Где се зове "Историја Византије"?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Моја поента је била да чак и кад је Патристика посебан предмет са тим називом (Патристика, Патрологија) у већини случајева концепција предмета је историјска а не богословска. И сама његова категоризација на факултетима је таква да га сврставају у историјске предмете. Ретки су факултети који се баве отачким богословљем у правом смислу те речи.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Августин рече

Нигде се патрологија не зове Историја Византије, а Флоровски је то предавао.

Аха разумем.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Чекај  мало. Сад сам погледао животопис Флоровског. Где је он предавао предмет "Историја Византије"?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...