Jump to content

Ухапшен Марко Ђурић у Косовској Митровици

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 15 минута, Ђорђе Р рече

Не брини, ускоро ће добар део помрети а остатак се иселити, и сви ће волети Вућића, бити чланови СНС-а, и аплаудирати његовом глумачком умећу.

I te kako brinem, ali ne zbog toga što ti navodiš.

пре 19 минута, Ђорђе Р рече

Ко не воли Вучића, не воли Србију.

Da li treba crtati? Nije poenta da li voliš ili ne voliš Vučića, Tadića, Djindjića, Koštunicu, Miloševića...

пре 23 минута, Ђорђе Р рече

Вучић и Харадинај су коалициони партнери, и ово су њихове игре.

Aha, kako da ne....Napravi paralelu. Po istom obrascu su lansirane sa zapada priče kako su se Milošević i onaj zlikovac Tudjman "dogovorili" da proteraju Srbe iz RSK. 

Sve se ponavlja....

пре 35 минута, Ђорђе Р рече

Свега овог не би било да смо осудили Русију и протерали неког дипломату. Не би било ових трзавица у коалицији Вучић-Харадинај

London je već preneo poruku Vladi Srbije.

Подели на овим сајтовима

Мој је утисак да је наша власт поптуно суманута. Зашто иритирати криминалне шиптарске "власти" слањем Марка Ђурића, кога неће пустити?

Могао је неко други да оде и да каже шта има, и овако не верујем да је то што је хтео да каже била нека судбоносна реченица.

Наше власти по старом добром радикалском обичају дижу тензију без обзира на могуће српске жртве. Суманути људи.

Не искључујем опцију да су ово режирали са шиптарским "властима".

Подели на овим сајтовима

Велики проблем је недостатак поузданих информација, ми тумарамо у магли... Подједнако је могуће да је Вучић у дилу са Харадинајем и да све раде обојица по налозима тзв. Запада, као и да није тако, да нису у дилу и да Вучић покушава да балансира и извуче шта може да би остао на власти/остао у историји/додај по жељи... Могуће је да је обична битанга жељна моћи и новца као што је могуће и да ипак није, него да жели да буде упамћен као неко ко је решио историјске проблеме народа... Могуће је и да га Запад држи, као и да је са Западом колико сматра да мора, а да се ослања на Русе, тј. покушава да се ослони... Немамо чврсте доказе ни за шта. 

А од свих ових питања, тј. од тога шта су Вучићеве крајње намере зависи у многоме оцена његове политике.

Додатно, Вучића на страну, било ко да заузме његово место не би могао да пружи решење за КиМ и за уопште спољно-политичко усмерење Србије, које би помирило народ и било одрживо. Запад не планира да мења савезништва да би нам вратио нешто од онога што смо изгубили, а Русија је далеко и економски слаба. Колико год ја не волео Вучића, није он крив јер је позиција Србије објективно незахвална и посвећивање пажње само њему превише поједностављује ситуацију.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Морам сам себе цитирати:

пре 3 часа, Ђорђе Р рече

Мене је зачудило да Марка нисмо синоћ видели са завијеном главом пред камерама, попут Шојића и Груевског. Вероватно су продуценти (режисер) серије проценили да је боље ту сцену ставити у данашњу епизоду серије.

16532983795aba16d95445a527915101_v4_big.

Извор слике Б92.

Хахахаха

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Срђан Шијакињић рече

Велики проблем је недостатак поузданих информација, ми тумарамо у магли... Подједнако је могуће да је Вучић у дилу са Харадинајем и да све раде обојица по налозима тзв. Запада, као и да није тако, да нису у дилу и да Вучић покушава да балансира и извуче шта може да би остао на власти/остао у историји/додај по жељи... Могуће је да је обична битанга жељна моћи и новца као и ипак жели да буде упамћен као неко ко је решио историјске проблеме народа... Могуће је и да га Запад држи, као и да је са Западом колико сматра да мора, а да се ослања на Русе, тј. покушава да се ослони... Немамо чврсте доказе ни за шта. 

А од свих ових питања, тј. од тога шта су Вучићеве крајње намере зависи у многоме оцена његове политике.

Додатно, Вучића на страну, било ко да заузме његово место не би могао да пружи решење за КиМ и за уопште спољно-политичко усмерење Србије, које би помирило народ и било одрживо. Запад не планира да мења савезништва да би нам вратио нешто од онога што смо изгубили, а Русија је далеко и економски слаба. Колико год ја не волео Вучића, није он крив јер је позиција Србије објективно незахвална и посвећивање пажње само њему превише поједностављује ситуацију.

Мени је ова игранка поприлично јасна. Вучић је доведен на власт како би признао КиМ, и потрошио је своје време, дугови су дошли на наплату. Овим покушава да купи време пред својим западним туторима.

Сви потези које мора да предузме су крајње непопуларни, и стварно је потребна магија да после њих остане на власти. Јер поред признања и давања столице у УН, потребно је и да поквари своје добре односе са Путином. А овде народ више воли Путина него било кога.

Решење нашег проблема је улазак у Европску федерацију (ЕУ) у истом пакету са КиМ, где ћемо се и формално одрећи суверенитета. Тада ћемо сви бити у истој држави, ЕУ, сви срби, и најзад ћемо живети у Великој Србији, само за другим именом, ЕУ. Што се тиче суверенитета, сада га имамо само на папиру, и са њим можемо само да се сликамо, као и што је на папиру КиМ у саставу Србије.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Ђорђе Р рече

Мени је ова игранка поприлично јасна. Вучић је доведен на власт како би признао КиМ, и потрошио је своје време, дугови су дошли на наплату. Овим покушава да купи време пред својим западним туторима.

Сви потези које мора да предузме су крајње непопуларни, и стварно је потребна магија да после њих остане на власти. Јер поред признања и давања столице у УН, потребно је и да поквари своје добре односе са Путином. А овде народ више воли Путина него било кога.

Решење нашег проблема је улазак у Европску федерацију (ЕУ) у истом пакету са КиМ, где ћемо се и формално одрећи суверенитета. Тада ћемо сви бити у истој држави, ЕУ, сви срби, и најзад ћемо живети у Великој Србији, само за другим именом, ЕУ. Што се тиче суверенитета, сада га имамо само на папиру, и са њим можемо само да се сликамо, као и што је на папиру КиМ у саставу Србије.

Ако су планови заиста били такви, мени се чини да су у овом тренутку и блиској будућности и даље неизводљиви... Мало је контрадикторно то, али без обзира колико људима КиМ не значили толико да би за њих ратовали или трпели санкције и сл., ипак ми делује невероватно да би признање могло да прође, са столицом у УН и свиме што иде уз то. Једноставно, народ ће се инстиктивно побунити против понижавања и пораза. Верујем да су тога сви свесни и нико неће да учини политичко самоубиство, нити дипломатија функционише тако да ће ико то од некога очекивати. 

Са друге стране, ако Запад ипак буде очекивао од Вучића да на тај начин "реши" питање КиМ, не видим како га може скинути са власти у догледно време - ако то одбије. Слободана су, после три рата, велике беде, санкција, јаке опозиције, огорчених млађих људи, краха читавог једног система једва скинули. Ситуација је сада много стабилнија, опозиција не постоји, а Вучић би био изузетно глуп човек (што није) ако не би извукао лекције из Милошевићевог примера.

Према томе, нити је реално да ми тек тако признамо Косово, нити је реално да Вучића Запад сруши са власти због одбијања да то учини.

Шта је решење, немам појма... Чини ми се да решење подразумева дубоко преиспитивање концепта "нациионалних интереса", "државних интереса", "будућности", "савезника", "непријатеља"... Шта је крајњи циљ и црвена линија интереса Срба, ко је уопште позван о томе да одлучује. 

С обзиром да за ово преиспитивање очигледно није способна ни наша политичка и интелектуална елита, част изузецима, верујем да ће све и даље да се решава на неком површном нивоу уз доста флоскула које заправо ништа не значе и око чије суштине се ни не размишља... "Бољи живот", "дуг према прецима", "српске светиње", "виши стандард", "евро интеграције", "срце Србије"... Све те идеје круже у неком облаку изнад наших глава, а нико не зна шта то у стварности значи...

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

"Tu su"

:dobro::ok:

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Срђан Шијакињић рече

Ситуација је сада много стабилнија, опозиција не постоји, а Вучић би био изузетно глуп човек (што није) ако не би извукао лекције из Милошевићевог примера.

Са овим се не слажем. Вучићева позиција је надувана, а никако стабилна, ако му запад окрене леђа, још брже ће му "народ" окренути леђа.

Вучић је измишљени лик, карикатура, "прелетачевић". Верујем да се "народу" смучио, и да сви једва чекају да му виде леђа. Ал не могу против њега, кад иза њега стоје и Меркелова и Путин, и наравно и најбитније, паре су код Вучића. Ал пара неће бити кад Запад заврне славину, и то је његов крај.

Не знам дал је Вучић научио лекцију, ал "народ" сигурно јесте. Тј. овај народ који је за њега, који се продаје за џак брашна. Чим се појави следећи купац гласова, стаће у ред да гласају за њега.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, NadaILjubav рече

To sto se sinoc desilo je strasno...Uzas zivi...Zalim sto nemamo neku silu, jer ocigledno sa budalama covek ne moze lepo. Djuricu zelim brz oporavak. 

Treba poželeti brz oporavak pretučenom Srbinu Blagoju Zuviću, koji je napadnut pre sedam dana . Ne treba zaboraviti ni hapšenje srpskog povratnika Milorada Zajića. I sve se to odigravalo u vreme pregovora u Briselu. Šta je uradio Euleks po tom pitanju prebijanja? Budno posmatrao i odobravao.

Ne treba zaboraviti ni američkog izaslanika Ves Mičela, koji je potvrdio da Amerika podržava formiranje vojske Kosova.

Sila koja krši sve zakone, dogovore, radi šta god hoće, ali svaka sila ima svoj kraj.

Подели на овим сајтовима

Pozdrav drugari, nije me odavno bilo, iskreno došao sam samo da pročitam šta imate da kažete na sve ovo, al naiđoh na dokument dogovoren u Briselu pa rekoh da prosledim. Inače kao što je AV rekao Priština je imala prigov (koji po dogovoru ima pravo da ima) na dolazak Đurića, a prema dokumentu ne postoje jasne instrukcije šta se u tom slučaju radi, da li Priština ima ili nema pravo da spreči njegov dolazak. Naša interpretaciaj je da prigovor ne moramo da ispoštujemo njihova je bila da moramo.

DZSBGsuXkAAIQkA.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, ana čarnojević рече

srdjane da li si mozda imao utisak da je AV na konferenciji za stampu bio iskreno iznerviran? i da je govorio istinu kada je besno i rezignirano pricao o banditima sa dugim cevima, lazovima i njihovim pomagacima iz inostranstva?

А са тим бандитима преговара, тим бандитима је предао север КиМ, и успоставио "границу", царину са делом своје територије. Да не кажем да је са тим бандитима до данас седео у влади своје покрајине.

Дал смо сви ми глупи, да сад мислимо, како ето он до јуче није видео да друга страна у преговорима ништа не имплементира од оног што је договорено. Тек се пре неколико дана се сетио да та фамозна Заједница није формирана, а да је гранични прелаз формиран на Јарињу, и да срби дају легитимитет влади КиМ.

Да ли присуствујемо још једном "преумљењу" Александра Вучића, који се враћа на своје позиције из деведесетих?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...