БанеЛ Написано Март 27, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Март 27, 2018 @Срђан Шијакињић Срђане, својим писањем си од мене заслужио један велики наклон. "Tamo daleko", Срђан Шијакињић and ana čarnojević је реаговао/ла на ово 2 1 Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога. (Мт.6, 34) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 2 минута, ana čarnojević рече ali mi ovako vise odgovara nego da se potpisuje stolica u UN i slicno. laknulo mi je za kratko. Ал то има своју цену, најпре економску. А видећемо шта ће предузети против нас. Сасвим је могуће да неким санкцијама погоде ИТ сектор, и ако се ИТ сектор исели, економски нема шансе да преживимо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 34 минута, ana čarnojević рече srdjane da li si mozda imao utisak da je AV na konferenciji za stampu bio iskreno iznerviran? i da je govorio istinu kada je besno i rezignirano pricao o banditima sa dugim cevima, lazovima i njihovim pomagacima iz inostranstva? Ја сам научио да својим утисцима о људима не верујем превише... Немам ја илузије да Вучић није могао да претпостави, или да зна, шта ће да се деси јуче. Нити имам илузије да емотивно проживљава што су малтретирали Ђурића и оне несрећне Србе... Поента је како сам рекао да ми немамо довољно информација и доказа о томе шта су Вучићеве праве намере и жеље. Па све и да знамо шта је крајња његова тежња, опет немамо довољно информација да бисмо проценили да ли кораци које предузима јесу најбоље могуће решење или нису. Без тих делова слагалице, можемо само да се чешкамо по главама и молимо Богу. Јасно је да смо се поставили тако да им фактички признајемо много више од "суштинске аутономије" (или шта год нам је црвена линија) кроз преговоре, административне прелазе итд. итд. Али шта је алтернатива? Замрзавање конфликта како неки предлажу и чекање неких бољих времена (која можда никад неће доћи)? Шта би била цена одустанка од преговора и Споразума из Брисела - да ли би то био прекид пута ка ЕУ, да ли ти биле неке санкције, или можда бисмо трпели економски притисак... Да ли су људи спреми да плате ту цену... Али са друге стране, да ли нам дље попуштање, гарантује све наведенео: ЕУ, виши стандард, економски развој, или је то само шарена лажа. Даље, шта значи за Србе на Србији повлачење на позиције резолуције 1244 и престанак комуникације са људима које гонимо због ратних злочина... Има ли Србија начин да их заштити. Ако тај начин подразумева рат на КиМ, да ли смо 1) у могућности да ратом заштитимо Србе на КиМ, 2) да ли смо спремни да платимо цену међунардног притиска, 3) да ли можемо да се економски развијемо и подигнемо стандард уз нови рат на КиМ? Све су то испреплетана питања, а све креће од једноставне дилеме да ли уопште преговарати са терористима и правити уступке или "замрзнути конфликт". Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 21 минута, ana čarnojević рече да, и могу да нас избаце са фудбалског првенства у Русији, јадни ми. Нисам сигуран да узимаш у обзир колико наша економија зависи од тог Запада... Просто речено колико се плата сваког првог исплаћује из западних извора. У најбољем случају, ако би те славине биле заврнуте, требало би неко време и доста умећа да се структурира економија тако да не зависимо од Запада. У горем и реалнијем, живели бисмо још горе, а пуно људи већ живи баш, баш лоше. Тако да је то озбиљан фактор када се разматра било шта. "Tamo daleko", Ђорђе Р and ana čarnojević је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 6 минута, Срђан Шијакињић рече Све су то испреплетана питања, а све креће од једноставне дилеме да ли уопште преговарати са терористима и правити уступке или "замрзнути конфликт". Кључно питање је шта је наш циљ у преговорима, шта ми желимо? Шта значи то "компромисно" решење, које помиње Вучић? Они добију столицу у УН, а шта ми добијемо? Људима мора да буде јасно, да до Бриселског споразума смо ми имали суверенитет над севером КиМ. Постојало је српско школство, српско здраство, српске пензије, српске саобраћајне таблице, српски судови. Вучић се тога одрекао зарад Заједнице српских општина, коју није добио. Наравно да нама одговара "замрзнути конфликт". Ал дал то можемо да изаберемо? Мислим да не можемо, да то није у понуди. Тј. цена тог избора може да буде веома скупа, јер улазимо у озбиљан сукоб са Западом. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 Управо сада, ana čarnojević рече naravno. nisam ja neko sa kim treba diskutovati. svi moji stavovi pocinju i zavrsavaju sa...bolje biti mrtav lav nego ziv pas. diskusije i argumenti i platice su za one koji nesto ocekuju od zivota. ajv sin it ol. Ово ми је заиста симпатично. Нажалост (или на срећу) већина људи нешто очекује од живота... Како год, ово је лепа илустрација како је много тешко да се 7 и кусур милиона људи сложи шта им је заједнички интерес... ana čarnojević је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 2 минута, Ђорђе Р рече Кључно питање је шта је наш циљ у преговорима, шта ми желимо? Шта значи то "компромисно" решење, које помиње Вучић? Сумњам да то ико жив зна. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 1 минут, Срђан Шијакињић рече Сумњам да то ико жив зна. Ма потпуно замајавање, мазање очију српској јавности. Као она изјава да ћемо одлучно реаговати и процесуирати "отмичаре" Ђурићеве. Ми не можемо да процесуирамо исту екипу за много озбиљније злочине које су чинили, попут убистава старих и деце. Човек је такав манипулатор, лажов, да је заслужио да га на ланцу проведу по Приштини, и да му тамо јавно ударе 50 батина по голој гузици. Православни Србин је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 32 минута, Срђан Шијакињић рече Поента је како сам рекао да ми немамо довољно информација и доказа о томе шта су Вучићеве праве намере и жеље. Брате, Вучић је у овој нашој "политици" од почетка 90-тих. Има информација и доказа колико оћеш. Милан Ракић and Danijela је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 36 минута, Срђан Шијакињић рече Али са друге стране, да ли нам дље попуштање, гарантује све наведенео: ЕУ, виши стандард, економски развој, или је то само шарена лажа. Не гарантује нам, ал би имали шансу да се нормално развијамо и да уђемо у мирнију фазу, да се не боримо за туђе интересе ("руске", "америчке"), него да гледамо себе. Треба да реално сагледамо своје могућности, а то је смо у колонијалном положају према Западу, поготово што се тиче спољне политике, и да морамо да пратимо америку. Ако једна Немачка, не може да гледа своје интересе, да води спољну политику која је у њеном интересу, него мора да сагне главу пред америма, ко смо ми да идемо против амера? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 Ja mislim da su ovo odradili u dogovoru, cisto da ispadne kako se Srbija kao bori za interese ljudi na sjeveru i za KiM, a ovi kao odgovoraju da nema zezanja sa njima. U stvari mislim da oni pokusavaju zavrsiti sa ovim pregovorima ali na najbezbolniji nacin za SNS, kako ne bi izgubili mnogo glasaca, a potpisali kapitulaciju na najsuptilniji nacin. Вилер Текс, Grizzly Adams, GeniusAtWork and 3 осталих је реаговао/ла на ово 3 2 1 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 1 сат, Odahviing рече Pozdrav drugari, nije me odavno bilo, iskreno došao sam samo da pročitam šta imate da kažete na sve ovo, al naiđoh na dokument dogovoren u Briselu pa rekoh da prosledim. Inače kao što je AV rekao Priština je imala prigov (koji po dogovoru ima pravo da ima) na dolazak Đurića, a prema dokumentu ne postoje jasne instrukcije šta se u tom slučaju radi, da li Priština ima ili nema pravo da spreči njegov dolazak. Naša interpretaciaj je da prigovor ne moramo da ispoštujemo njihova je bila da moramo. Naša interpretacija je bullshit. Iako nije eksplicitno napisano i koristi se reč "notification" kao obaveštenje, a ne zahtev... može se (i treba) primeniti argumentum a contrario u odnosu na 1. stav 2. Ukoliko se ćutanje jedne strane u navedenom roku smatra kao da je poseta odobrena ("visit is considered to be approved"), onda (a contrario) primedba jedne strane u navedenom roku znači da poseta nije odobrena. Ћириличар, Ronald, GeniusAtWork and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 Хтедох синоћ да напишем нешто, али ајде да сачекам да видим шта ће да се деси до краја. И пошто је Марко ,,Ацо Србине" Ђурић пуштен сад ћу да изнесем своје мишљење. Дакле, чињеница да већина људи у Србији по ко зна који пут наседа на ову глупу фору ове покварене и безобразне власти (као што је то био случај са возом, дроном и сличним ,,жестоким кризама" на реалцији Србија-Приштина) ми говори колико је наш народ слуђен пропагандом коју пласира Вучић преко својих медија, на првом месту Информера и сличних. Дакле, да један те исти штос пали толико пута и да се народ на то у толикој мери прима (а прима се, сведок сам тога колико људи озбиљно ово схватају и мисле да неки рат само што није почео), то ми је просто невероватно. Е сад, о чему се овде заправо ради? Ма, у ствари, ствар је проста. У Србији је лоша ситуација, економска, социјална, народ једва живи, од просечне плате у Србији један човек не може да изгура цео месец. СНС и влада Александра Вучића ниједно своје конкретно обећање дато на изборима није испунила. Колико год Вучић сваки дан на телевизији махао неким папирима и дробио о БДП-у, народ није луд толико да не осећа како се овде лоше живи. И то доводи до повећања незадовољства у самом народу и популарност СНС-а опада (сведок сам незадовољства многхих чланова СНС-а и гласача те партије). И да би се то незадовољство некако каналисало на другу страну, Вучић се одлучио да, у договору са својим коалиционим партзнерима из Приштине, направи ову представу не би ли народ у Србији одвратио од тог незадовољства. А како другачије него новом вештачком ,,кризом" на Косову? И народ, шта, уместо да мисли колико се у Србији лоше живи и колико је власт лоша, народ сада прича о новој ,,кризи" о хапшењу Марка Ђурића, о рату, те Путин се сад меша, те ово, те оно. И о томе има да се прича наредних месец дана. Најгоре у целој причи, сад Вучић наступа као ,,национални лидер" са демагогијом да сад није време за политичка неслагања, већ да сви треба да се уједине јер ,,држава је угрожена", нападају Шиптари, бла, бла, бла. И тако се сада уместо да народ, разочаран катастрофалном политриком ,,,напредњачке власти", озбиљно окрене против ње, навлаче политички поени. Покварено и безобразно. И што рече брат Ћириличар, јадно. Али, нажалост, видимо да се народ у Србији у великом броју пеца на овај глупи фазон. Има ту још нешто- ово исто одговара и Вучићевим коалиционим партнерима у Приштини. Јер, и Шиптари су незадовољни економском и социјалном ситуацијом, јер, јбг, независност се не сипа у трактор, што би неки сликовито рекли. Шта ће њима независност ако и они бедно живе и један просечан човек нема да изгура месец и прехрани породицу? Зато многи, поготово млади, Шиптари беже са Косова. Један мој другар упознао је у Швајцарској, чини ми се, једног младог Шиптара са Косова и овај му причао како је било за време рата, како су он и његова породица страдали у рату, морали да беже из села, итд. Чисто људска једна прича и ти у томе видиш да смо ми и једни и други исто прошли и да тај рат никоме није требао и да нико, ни они ни ми, ништа тиме нисмо добили, сем што смо страдали и једни и други и убијали се међусобно, док су се мафијаши и политичари и на једној и на другој страни богатили.И у суштини, у таквим сукобима, обичан народ увек гине и мрзи се, а политичари и мафијаши се богате и одлично сарађују. Али, то је друга једна прича. Каже, дечко ок, не мрзи Србе и то и каже, све што је после рата радио било је да се снађе и да оде негде преко. Каже, каква независност Косова, какви бакрачи обичан народ Шиптари, немају од тога ништа и млад свет њихов такође гледа како да побегне негде на запад. И каже да се тамо лоше живи и да је народ незадовољан. А кад је народ незадовољан то иде на штету тамошњих политичара и њихових партија, значи на штету Тачија и Харадинаја и остале багре. И онда њима ова криза савршено добро дође, јер сад и код њих уместо да народ мисли на лош живот и да буде љут на своју власт, он сад мисли о вечитој теми ,,сукоба са Србима". Тако да ова представа савршено одговара шиптарским властима, као и Вучићу и екипи. Даље, има ту још једна ствар. Цела та прича је за домаћу употребу да се народу замажу очи и скрене пажња опет са суштинске ствари кад је Косово у питању. А то је да је, бриселским споразумом, склопљеним између Србије и ,,Републике Косова" (дакле, у том споразуму се не поставља питање статуса Косова, за тај споразум Косово је независно и то што га Србија званично не признаје је крајње небитна ствар) практично успостављена граница са Косовом, и скоро сви остали арибути државности. Тај споразум се бави и питањем положаја српске мањине на Косову, и ту ступа ЗСО на сцену, и то је то. По том споразумуз били су избори који су давали легитимитет ,,Републици Косово" (на самим гласачким листићима је било написано ,,Република Косово-гласачки листић" на српском и шиптарском). Вучић је уценама и претњама и јаком пропагандом натерао Србе да изађу на те изборе, легитимизују косовску независност, лажући их како је то што пише на папиру само формална ствар и да је Косово и даље у Србији. Тим свим потезима, српска власт фактички је признала Косово као независну државу. Није званично, али питање је дал је то и потребно. И колико год сад он махао неким папирима, опет, и патетисао, они су сами пристали на то да не могу да иду на Косово без одобрења Приштине. И молим лепо, Приштина није дала Ђурићу да иде тамо, значи сасвим је легално што су га привели и сасвим је у складу са споразумима које је и сама Србија тј. власт у Србији, потписала. Не знам шта ту има нејасно? Ђурић је, наравно, враћен у Србију и то је то. Дакле, цела ова маскарада служи да се сакрију од народа ове чињенице и да Вучић, квазипатриотском демагогијом,испадне ,,највећи Србин и патриота" који се ,,храбро али достојанствено" носи са Шиптарима. А да се заборави све ово што сам навео у вези са бриселским споразумом, који он у суштини крије од народа не наводећи који су све елементи тог споразума. То је поента. И корист има и Вучић и његови пархнери из Приштине. А највећу штету опет има овај несрећни и слуђени народ, нарочито Срби на Косову којима ова бедна владт тако безочно манипулише. Сад тај народ може и да страда, шиптарски екстремисти могу и да крену да малтзретирају Србе због свега овога, али Вучића и екипу баш брига за то. Њима је само важно да намакну себи који политички поен више. Како их није срамота и где ће им душа, само се то питам. Милан Ракић, Grizzly Adams, Вилер Текс and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 2 часа, Ђорђе Р рече А са тим бандитима преговара, тим бандитима је предао север КиМ, и успоставио "границу", царину са делом своје територије. Да не кажем да је са тим бандитима до данас седео у влади своје покрајине. Ма Вучић је, преко Српске листе, у коалицији са владом Рамуша Харадинаја. Дакле, он је косалициони партнер са њима. И не знам дал је неки новинар питао синоћ (јер нисам могао да гледам то његово патетисање и глупирање пред камерама, то је бре нездраво да се гледа, мајке ми) да ли ће, после свега овога, представници Српске листа (иза које Вучић стоји) сада да напусте владу Рамуша Харадинаја због свега овцога? Јер ту се огледа озбиљност ситуације. То би га ја питао, да сам новинар, мада не знам да ли су новинари уопште смели било шта да га питају. Вилер Текс је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Март 27, 2018 Пријави Подели Написано Март 27, 2018 пре 20 часа, Милан Ракић рече Pa kako su ga priveli u severnoj Mitrovici, ako je taj isti uhapšeni svat sa ostalim voolinima godinama unatrag tvrdiJo da šiptarska policija nema pristup u severni deo Mitrovice Још једна лаж у низу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука