Jump to content

Сексуални односи по Календарчету

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 10 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Od kad je počeo post,svaka devojku ili ženu koju vidim, mi izgleda fantastično lepa.

Ko ti je kriv kad postiš od čega ne treba..:POPOcorn1:

Vidiš šta se događa,sad ti svima govoriš da postiš,uz to gledaš sve žene i sve ti lijepe..nama ženama(barem meni) odma "crv"proradi "aha,ovaj posti drž ga" pa odem da vidim tvoju profilnu(nisi za bacit) i eto od tvog posta nista ne osta..:))

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 15 часа, Благовесник рече

Njegova Svetost blazenopocivsi patrijarh Pavle je kandidatima za svest. racunao da li im je dete zaceto u postu, dakle, bio je protiv takvih radnji u vreme posta. A ipak je njegova rec veca od bilo cije. 

Није већа од речи апостола Павла, а он каже по договору. Не мислиш ваљда да је патријарх Павле већи теолог од апостола Павла?

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Жика рече

Не мислиш ваљда да је патријарх Павле већи теолог од апостола Павла?

Уопште се не ради о теологисању, колико ми се чини (с разлогом, експлицитно је казано), него о ауторитету. Чињеница да људи воле ауторитете је потпуно другачији (по мом нескромном мишљењу) проблем од питања смислености компарације.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

@Zoran Đurović meni se sad opet sve zakomliciralo..treba li covjek uskrsnuti da ide u pakao ili ipak ne??jer Isus reče"Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali duše ne mogu ubiti. Bojte se više onoga koji može i dušu i tijelo pogubiti u paklu."Znači koliko shvatih i dusa i tijelo ide u Pakao a ne samo duša,kako mi kršćani vjerujemo??To bi onda značilo da se dušica mora "vratiti" iz Pakla u Dan Uskrsnuća živih i mrtvih da bi pokupila svoje košćice tj.tijelo..??7896634

Подели на овим сајтовима

Zao mi je da nisam stigao da dodam neke stvari na ovoj temi ali evo jednog malog doprinisa svrhi posta a potice jos od SZ vremena

Isa 58:1 Viči iz sveg grla, ne suspeži se! Glas svoj poput roga podigni. Objavi mom narodu njegove zločine, domu Jakovljevu grijehe njegove.
Isa 58:2 Dan za danom oni mene traže i žele znati moje putove, kao narod koji vrši pravdu i ne zaboravlja pravo Boga svoga. Od mene ištu pravedne sudove i žude da im se Bog približi:
Isa 58:3 "Zašto postimo ako ti ne vidiš, zašto se trapimo ako ti ne znaš?" Gle, u dan kad postite poslove nalazite i na posao gonite radnike svoje.
Isa 58:4 Gle, vi postite da se prepirete i svađate i da pesnicom bijete siromahe. Ne postite više kao danas, i čut će vam se glas u visini!
Isa 58:5 Zar je meni takav post po volji u dan kad se čovjek trapi? Spuštati kao rogoz glavu k zemlji, sterati poda se kostrijet i pepeo, hoćeš li to zvati postom i danom ugodnim Jahvi?
Isa 58:6 Ovo je post koji mi je po volji, riječ je Jahve Gospoda: Kidati okove nepravedne, razvezivat' spone jarmene, puštati na slobodu potlačene, slomiti sve jarmove;
Isa 58:7 podijeliti kruh svoj s gladnima, uvesti pod krov svoj beskućnike, odjenuti onog koga vidiš gola i ne kriti se od onog tko je tvoje krvi.
Isa 58:8 Tad će sinut' poput zore tvoja svjetlost, i zdravlje će tvoje brzo procvasti. Pred tobom će ići tvoja pravda, a Slava Jahvina bit će ti zalaznicom.
Isa 58:9 Vikneš li, Jahve će ti odgovorit, kad zavapiš, reći će: "Evo me!" Ukloniš li iz svoje sredine jaram, ispružen prst i besjedu bezbožnu,
Isa 58:10 dadeš li kruha gladnome, nasitiš li potlačenog, tvoja će svjetlost zasjati u tmini i tama će tvoja kao podne postati,
Isa 58:11 Jahve će te vodit' bez prestanka, sitit će te u sušnim krajevima. On će krijepit' kosti tvoje i bit ćeš kao vrt zaljeven, kao studenac kojem voda nikad ne presuši.
Isa 58:12 I ti ćeš gradit' na starim razvalinama, dići ćeš temelje budućih koljena. Zvat će te popravljačem pukotina i obnoviteljem cesta do naselja.

Kao sto vidimo post je prakticno cinjenje dela ljubavi. 

Meni u celoj ovoj gunguli razumevanja danasnjeg nacina poscenja najvise bodu oci Isusove reci:

Matt 6:16 "I kad postite, ne budite smrknuti kao licemjeri. Izobličuju  lica da pokažu ljudima kako poste. Zaista, kažem vam, primili  su svoju plaću.
Matt 6:17 Ti naprotiv, kad postiš, pomaži glavu i umij  lice
Matt 6:18 da ne zapaze ljudi kako postiš, nego Otac tvoj, koji  je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit  će ti."

Koliko je ovo u suprotnosti sa danasnjom praksom kada ljudi cak vole da naglasavaju da poste i time se hvale i cak one koji ne poste (katolike i td) smatraju duhovno palim. 

Znam da ovo nije bas u kontekstu seksa i posta ali mislim da moze da posluzi kao odlicna osnova za razumevanje i ovog drugog pitanja. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Neša_ рече

Gluposti. A najveća od svih je kada neko kaže da se deca prave. Decu niko ne pravi, a pogotovo ne muškarci. Razvoj deteta u majci počinje začećem, a za to je dovoljan samo jedan odnos. Uloga muškarca je tu svedena na minimalni minimum, dok sav teret pada na ženu.

Zatim, u Srbiji na primer, seksa je više nego ikad, ali dece je sve manje i manje. Svi znaju zašto.

12:smeha:12:smeha:12:smeha:

A zacece se desava zaprasivanjem? 

A ti znas da u Srbiji ima seksa vise nego ikada? Da nisi mozda poceo da gledas u carobnu kuglu?

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 7 минута, Neša_ рече

Gluposti. A najveća od svih je kada neko kaže da se deca prave. Decu niko ne pravi, a pogotovo ne muškarci. Razvoj deteta u majci počinje začećem, a za to je dovoljan samo jedan odnos. Uloga muškarca je tu svedena na minimalni minimum, dok sav teret pada na ženu.

Zatim, u Srbiji na primer, seksa je više nego ikad, ali dece je sve manje i manje. Svi znaju zašto.

"Мушкарац јесте комплетно људско биће, јер у себи садржи и женску природу коју упокорава својим трпљењем, а у жени се испуњава, јер је за њега и створена." 
Веома интересантна тема. Занимљиво је да женска природа у  мозгу похрањује генетски материјал мужа и своје деце.

Да би жена родила треба бити уверена у човека, а мушкараца баш и нема.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Neša_ рече

'ajd onda da pitam tebe:  a šta rade ljudi na Kalemegdanu?

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Neša_ рече

Gore ti je već sve lepo objašnjeno. :)))

ma da decu donose rode :cheesy3:

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Гајић рече

Да би жена родила треба бити уверена у човека, а мушкараца баш и нема.

:(:(:(

• Зачуђен 1

"Ne srami se nagog, otkrivenog srca. Sramotno je samo srce bez ljubavi." 🕊

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Neša_ рече

Razvoj deteta u majci počinje začećem, a za to je dovoljan samo jedan odnos. Uloga muškarca je tu svedena na minimalni minimum, dok sav teret pada na ženu.

Takoe! On je tu samo seme, pravda za trudnice :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Neša_ рече

Zar te nije malo sramota da me teraš da ponavljam ono što sam već napisao:

Podrazumeva se: odnos muškarca i žene. Ne mešaj rode u taj pos'o.

A tebe nije sramota da pricas price u koje vise ni deca iz zabavista ne veruju? :1502_baby: 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

On 3/1/2018 at 9:45, Zoran Đurović рече

Овој Козминој препоруци се супруге зјело радују, али мужеви нису баш одушевљени!

Не знаш ти попе који је то физички посо

Подели на овим сајтовима

On 3/1/2018 at 11:29, Predrag Pedja рече

. no niko nije uspeo da mi objasni zasto je samozadovoljavanje zlo i nekako sam stekao utisak da je to zlo ako samo radi muskarac a koliko je meni poznato zene isto to rade i postoji citava industrija vezana za to. no nisam smeo da ih pitam. imate li neki komentar na ovo?

Отац Зоран овде објаснио

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...