Jump to content

Јм. Макарије, нови старешина Привине Главе: Пушачи више неће моћи да се причешћују

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 8 минута, АлександраВ рече

Ех Владане да је бар тако. Чини ми се баш супротно, да се људи "перу" осуђујући друге поводом нечега са чиме су се сами изборили, и тако покушавају да умање тежину својих страсти. То је мој утисак, наравно, могуће је да грешим.

Па има тога али ко то ради повећава ризик, да не кажем на 100%, да се опет уваља у своје блато, или што каже Писмо "пас се враћа на своју бљувотину".

Подели на овим сајтовима

• Одговори 659
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 5 минута, МилошБГ рече

Биће да у ствари цигарете нису ни грех ни порок ни страст. Но само прикривање сопствене светости. С обзиром да научисмо нема пушача а да је приде и пијаница и блудник и силеџија него је или или,а они који сматрају пушење за великим пороком у ствари то чине прикривајући своју свегрешност и своје грехе и тиме се перу. То је мој утисак, наравно могуће је да не грешим.

Видиш, тај твој тон довољно говори.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, АлександраВ рече

Не, ти не разумеш. Када неко користи реч ВИ и трпа људе у некакве категорије а онда их етикетира, не морам да будем лично прозвана да бих прокоментарисала такву појаву.

И ти када се обраћаш мени стављаш ме у категорију "ти". Људи тако комуницирају користећи категорије. И немој да се правиш неписмена јер видим да си писмена. Етикетирања са моје стране није било јер сте се "ви" пушачи саметикетирали. Ви сте се самоидентификовали као пушачи. А могли смо да разоварамо и без тога. И то што ја након тога кажем "ви пушачи" не значи да вас ја етикетирам. Јер сте то сами учинили. Надам се да си толико добронамерна и разумна да ово схваташ. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, АлександраВ рече
пре 21 минута, Ведран* рече

много мање опредељени да прозивају друге по основу неког другог "греха" (страсти)

пре 21 минута, Ведран* рече

Ако ћемо већ да се делимо на пушаче и непушаче и да у контексту тога посматрамо личност, грех, исправност, причест, и остало.

Изврћеш моје речи и чупаш из контекста. То је бесмислено.

И сад ја изврћем нешто, а ти цитираш себе под мојим именом! Ово нису моје речи. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ведран* рече

Надам се да си толико добронамерна и разумна да ово схваташ. 

Схватам ја шта ти говориш, али то не значи и да се слажем са тобом. И то и говорим.

пре 2 минута, Ведран* рече

не значи да вас ја етикетирам. Јер сте то сами учинили.

Онда очигледно не користимо реч етикетирање за исте ствари. Ја се нисам етикетирала. Рекла сам да пушим, нисам се самоетикетирала. А мој коментар је одавно извучен из тамо неког поста пре неколико страна, тако да сада стварно нема смисла враћати се поново на то, већ сам рекла шта сам имала у том смислу.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

njemu objašnjavao tvoje namere a to je da ti je potpuno opravdana praksa da si neko uzme za pravo i odbije sve koji korist cigarete od Čaše.

Vrlo mutno sa tvoje strane a objašnjavanja o štetnosti koristiš da privučeš odbijanje od Čaše sveto otačkom praksom, ni manje ni više.

Као и Ведрана и мене чуди да не разлучујеш ове нијансе.

Човек се јасно не слаже са одлучењем од причешћа, то сте разјаснили, и каже да то није оправдана пракса али исто тако каже да у овом конкретном примеру ништа не може да се учини шта год ко мислио и то је то.

И ствари ће остати такве док Црква не заузме став, а мислим да сви сумњамо да ће се то десити, поготово што је питање да ли то уопште треба да ради...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ведран* рече

И сад ја изврћем нешто, а ти цитираш себе под мојим именом! Ово нису моје речи. 

Извини, ово је очигледно техничка грешка. Ни на крај памети ми не би пало да се бавим оваквим извртањима, па нисмо деца.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, АлександраВ рече

Онда очигледно не користимо реч етикетирање за исте ствари. Ја се нисам етикетирала. Рекла сам да пушим, нисам се самоетикетирала.

Тако је! Ниси се етикетирала. И не користимо ову реч различито него исто када се односи на мене и на вас. Видиш како ово добро схваташ када се на тебе односи. Према томе ни ја тебе ни вас нисам етикетирао кад сам вам се обратио са пушачи. А управо си ми то спочитавала да ја вас етикетирам. А сад лепо кажеш да се ниси самоетикетирала. Дакле, није било етикетирања ни самоетикетирања. То јест, ни ја вас нисам етикетирао. Зато твој коментар мени о етикетирању није примерен. 

Ја вас поздрављам. Искључујем се са теме.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, МилошБГ рече

Биће да у ствари цигарете нису ни грех ни порок ни страст. Но само прикривање сопствене светости. С обзиром да научисмо нема пушача а да је приде и пијаница и блудник и силеџија него је или или,а они који сматрају пушење за великим пороком у ствари то чине прикривајући своју свегрешност и своје грехе и тиме се перу. То је мој утисак, наравно могуће је да не грешим.

Jeste utisak ti je savršeno tvoj.

Samo eto nismo dozvolili, da po automatizmu svrstaš pušače da su zbog tog poroka i pijanice i bludnici i siledžije, pa kad to nisi uspeo, onda nije ni čudo da si hteo da napraviš utisak da se pušači brane još sa tim jer su blagosloveni i sveti jer manje osuđuju druge.

Sve je tako lepo skockano u tvojoj glavi i to jednom porukom.

Pri tom sve zarad besa i nerazumevanja tebe velkog poznavaoca svetih otaca koji veliš da se praksa odlučivanja od Čaše pušača zaboravila jer Crkva navodno snishodi i ne sprovodi učenje otaca, zbog sveštenstva koji puši cigarete.

Lepo.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Jeste utisak ti je savršeno tvoj.

Samo eto nismo dozvolili, da po automatizmu svrstaš pušače da su zbog tog poroka i pijanice i bludnici i siledžije, pa kad to nisi uspeo, onda nije ni čudo da si hteo da napraviš utisak da se pušači brane još sa tim jer su blagosloveni i sveti jer manje osuđuju druge.

Sve je tako lepo skockano u tvojoj glavi i to jednom porukom.

Pri tom sve zarad besa i nerazumevanja tebe velkog poznavaoca svetih otaca koji veliš da se praksa odlučivanja od Čaše pušača zaboravila jer Crkva navodno snishodi i ne sprovodi učenje otaca, zbog sveštenstva koji puši cigarete.

Lepo.

Хвала ти.

Пошто исписасмо много заиста страна, чисто ако неко дође на тему а мрзи га да чита све, хвала ти за ову поруку, јер мој став је апсолутно супротан овоме, све што си написао супротно од тога, па чисто да не морају исчитавати стране и стране.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Vladan3 рече

Као и Ведрана и мене чуди да не разлучујеш ове нијансе.

Човек се јасно не слаже са одлучењем од причешћа, то сте разјаснили, и каже да то није оправдана пракса али исто тако каже да у овом конкретном примеру ништа не може да се учини шта год ко мислио и то је то.

И ствари ће остати такве док Црква не заузме став, а мислим да сви сумњамо да ће се то десити, поготово што је питање да ли то уопште треба да ради...

Crkva ima stav po pitanju ko sme i zbog čega da odbije nekog od Čaše.

Tako da ako vama može bacati prašinu u oči meni ne može.

Citiraj mu post i pitaj ga, ja sam pitao i dobio odgovor.

Ns šta zebi liči sada, njegov komentar da je od pušača naučio da pušači nisu i sileđije i bludnici i alkoholičari?

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, АлександраВ рече

Видиш, тај твој тон довољно говори.

Морадох да се нашалим мало, праштај.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, МилошБГ рече

Хвала ти.

Пошто исписасмо много заиста страна, чисто ако неко дође на тему а мрзи га да чита све, хвала ти за ову поруку, јер мој став је апсолутно супротан овоме, све што си написао супротно од тога, па чисто да не морају исчитавати стране и стране.

Naravno uvek je suprutan ali ti uvek stoji Ali i onda razumeš i druge stavove, sa sve pozkrepljenim citatima svetih otaca i još kažeš što vama smeta ako neko ima drugačiji tipik?

Čuj što nam smeta.. ?

Подели на овим сајтовима

Па ништа тебрекс, правац манастир, причести се и реци у лице игуману, епископу и сабору, да су у криву. Па јави резултат.

Шта друго? 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, МилошБГ рече

Па ништа тебрекс, правац манастир, причести се и реци у лице игуману, епископу и сабору, да су у криву. Па јави резултат.

Opet ti o saboru, kad je bre sabor doneo takvu odluku?

Što misliš da sam ja na temi, zbog štetnosti duvana ili štetnosti samovolje nekih duhovnika?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...