Jump to content

Јм. Макарије, нови старешина Привине Главе: Пушачи више неће моћи да се причешћују

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 659
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 21 минута, МилошБГ рече

Мени је фасцинантно, ти опет цитираш?  Ја ти цитирах 10 светитеља и ти то пређе преко тога ко преко турског гробља, а сада одједном цитати и то оца Саве Јањића, коме свака част, али мени је нпр уз сво уважавање већи ауторитет по том питању један Патријарх Павле или Свети Јован Кронштатски.

И пази до чега смо дошли, ти си овде дизао халабуку речима ма знам да је грех пушење, али нећу нико да ме одбија од причешћа и говорио си ма маните цигарете причамо о ставу оца Макарија знам ја да су цигарете штетне, знам ја да је то грех, знам ја да је то лоше, сад одједном ти цитираш и браниш чак и тезу да је пушење грех, јер није, рекао отац Сава Јањић, а то шта су рекли оних десетак цитираних угодника Божијих, пуј пике..

To da u pamet nisi nekad dobar to već znam i živim sa tim ne zamerajući ti naravno ali da me mučiš ponekad bespotrebno kao i sada nije ti prvi put.

Nisam ja citirao o.Savu, nego su ga drugi citirali, a reagovao sam iz više očiglednog razloga da se reči o.Save o grehu, nemogu uzeti kao relevantne u kontekstu pušenja, jer on sam pušenje ne svrstava u greh.

Dakle to je naretezanje i silovanje nečijih reči i ne bi trebalo da nikome služi na čast.

Ja sam napisao i da su relevantne reči onih duhovnika koji pušenje svrstavaju u greh i da koristite njihove reči o grehu kad govorite na ovu temu.

Dakle ne samo da vam nisam zabranjivao ili se oglušavao,nego vas podstičem da pišete o duhovnicima koji pušenje doživljavaju kao greh.

Bi li mi opet citirao 10 svetitelja ili si se negde po običaju zabrojao usput?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

To da u pamet nisi nekad dobar to već znam i živim sa tim ne zamerajući ti naravno ali da me mučiš ponekad bespotrebno kao i sada nije ti prvi put.

Nisam ja citirao o.Savu, nego su ga drugi citirali, a reagovao sam iz više očiglednog razloga da se reči o.Save o grehu, nemogu uzeti kao relevantne u kontekstu pušenja, jer on sam pušenje ne svrstava u greh.

Dakle to je naretezanje i silovanje nečijih reči i ne bi trebalo da nikome služi na čast.

Ja sam napisao i da su relevantne reči onih duhovnika koji pušenje svrstavaju u greh i da koristite njihove reči o grehu kad govorite na ovu temu.

Dakle ne samo da vam nisam zabranjivao ili se oglušavao,nego vas podstičem da pišete o duhovnicima koji pušenje doživljavaju kao greh.

Bi li mi opet citirao 10 svetitelja ili si se negde po običaju zabrojao usput?

Душо ја теби опраштам све, па и то невешто написано да сам глуп. То дал сам у памет некад добар или нисам, вероватно је тако, али то је мешано месо, а код неких је једнолично, па сад... то пре досади. Мојне толико да глумиш аву Зорана.

Ја знам да си ти светитељ, који чак и у цркви мора запалити цигару, када га салећу побожне бабе да прикрије своју светост. 

Ево ти два, Патријарх Павле да је човек хтео да човек пуши уградио би му оџак или Свети Јован Кронштатски тамјан је за кађење Богу, цигарете су за кађење ђаволу.

Срећан ти празник

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, МилошБГ рече

Душо ја теби опраштам све, па и то невешто написано да сам глуп. То дал сам у памет некад добар или нисам, вероватно је тако, али то је мешано месо, а код неких је једнолично, па сад...

Ја знам да си ти светитељ, који чак и у цркви мора запалити цигару, када га салећу побожне бабе да прикрије своју светост.

Ево ти два, Патријарх Павле да је човек хтео да човек пуши уградио би му оџак или Свети Јован Кронштатски тамјан је за кађење Богу, цигарете су за кађење ђаволу.

Od dva jedan nije svetitelj, da li će biti, to je na Duhu da odluči.

Dakle nama ih 10. Za sada samo jedan.

Idemo dalje, ja sam rekao da ponekad nisi dobar u pamet, što si opet dokazao tvojim odgovorom, nisam ni očekivao izvinjenje ali nisam ni ovo ostalo.

Bolje da si zaćutao kao rapsodi što je shvatila da siluje tekst o.Save i na tome se završava svo moje zameranje prema njoj a prema tebi izgleda ne još, jer još uvek lažeš više nego što ja mogu da ispušim cigareta.

Подели на овим сајтовима

Ааа..па да, у праву си. Тотално си у праву, извини

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, ana čarnojević рече

ja sam pusila od 15e do prve trudnoce. ostavila.

pila sam pivo, cesto vise od tih 8 mesecno. do prve trudnoce.

secam se da na poslu jednom nisam htela da uzmem casu viskija da nazdravim oko nekog uspeha posto sam se plasila da necu moci da ne uzmem i drugu. to je bilo davno ali pamtim taj osecaj, moras da uzmes jos. a do te linine koja izmice kontroli dolazi se tako lako i brzo da je to zastrasujuce.

постоји тзв. "феномен прве чашице" код алкохоличара, претпостављам да је тако и код других зависности, нема умереног коришћења алкохола  после периода апстиненције, нико се никада није задржао на једној, првој чашици, зато је и добар тај страх који држи човека да не дође ни до прве.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, МилошБГ рече

Свети Јован Кронштатски тамјан је за кађење Богу, цигарете су за кађење ђаволу

U sklopu teme, čisto da se zna, mislim da Sv.Jovan Kronštatski nikoga nije odbio od Čaše, samim tim i pušače a za njega je važilo pravilo da dobro poznaje narod koji mu je bio dodeljen.

Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, МилошБГ рече

а то шта су рекли оних десетак цитираних угодника Божијих, пуј пике.

Шта ти је пуј пике....12:smeha: Шта год да је оплаках, чини ми се да смо то користили као деца у свађама дечијим. Могу ли даље у дискусијама да га користим...?

1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече

O.Sava je rekao da je otuđenje od Boga greh, pri tom pušenje nije svrstao u greh i ti posle njegovih reči o grehu, natežeš čoveka, da je neki šarlatan koji sam sebe ne razume, pa je tako rekao da pušenje nije greh a u obrazloženju greha se jasno iz njegovih reči vidi da je pušenje greh.

Bolje navedi duhovnike koji misle da je pušenje greh i daj njihovu definiciju greha u tom kontekstu, to bi bilo pošteno i prema nama i prema o.Savi.

Милош ти је одговорио, бре пуј пике....12:smeha:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

U sklopu teme, čisto da se zna, mislim da Sv.Jovan Kronštatski nikoga nije odbio od Čaše, samim tim i pušače a za njega je važilo pravilo da dobro poznaje narod koji mu je bio dodeljen.

Ја то заиста не знам, али мислим штавише потпуно сам сигуран да ни ти не знаш. Можемо претпостављати да није.

Мада смо апсолвирали ту тему, сви смо рекли да никога у вези са тим не би одлучили од причешћа, не знам што то опет вадиш...

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Рапсоди рече

Шта ти је пуј пике....12:smeha: Шта год да је оплаках, чини ми се да смо то користили као деца у свађама дечијим. Могу ли даље у дискусијама да га користим...?

Милош ти је одговорио, бре пуј пике....12:smeha:

https://vukajlija.com/puj-pike-ne-vazi

:)

Подели на овим сајтовима

@Рапсоди ti što mužu nisi spremila obećane knedle sa šljivama, da se ne javljaš, u prvoj godini braka projavljuješ već greh lenjosti. :smeh2:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Volim_Sina_Bozjeg рече

Bolje da si zaćutao kao rapsodi što je shvatila da siluje tekst o.Save i na tome se završava svo moje zameranje prema njoj

Е да ли је пушење страст...јесте. Е  да ли је пушење   један вид зависности...јесте, е да ли је један вид бега од стварности....јесте.Е  да ли мења природу , односно више пута поновњена страст да ли прелази у грех и да ли мења нашу  аутентичну људску природу...мења. И напослетку  да ли нас пушење отуђује од Бога...отуђује. Воља пушача  је посрнула, односно није правилно усмерена. Надам се да је довољно....Самим  тим   уколико пушач  не прекине пушење  односно уколико се не покаје то јесте не преуми , а покајање је наравно остављање  пушења, страст пушења постаје наша друга природа, и све видимо кро замагљени свет дуванског дима.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, МилошБГ рече

Ја то заиста не знам, али мислим штавише потпуно сам сигуран да ни ти не знаш. Можемо претпостављати да није.

Ja, nisam ti da uglavnom pretpostavljam, pogotovo  često kad samo meni odgovara i ide mi u prilog.

Rekao sam da mislim da je o Sv.Jovanu bilo reči i da se o njemu govorilo baš u tom kontekstu da nikada nikoga nije odbio od Čaše, možeš samo reći da znaš kako se o njemu nije govorilo u tom kontekstu.

Ja sam na osnovu tog konteksta rekao da su tu uključeni i pušači.

U svakom slučaju ne poznajem nijedan slučaj da je neki svetitelj odbio nekog od Čaše zbog pušenja.

Jeste raspravili smo to već, kao i što smo raspravili o štetnosti duvana, pa tebe ne sprečava da o tome ponovo pišeš.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...