Jump to content

Изјава Њ.С.П. Г. Г. Иринеја о А. Вучићу

Оцени ову тему

Изјава Њ.С.П. Г. Г. Иринеја о А. Вучићу  

30 члановâ је гласало

1. 1. Изјава Њ.С.П. Г. Г. Иринеја о А. Вучићу: примерена или скандалозна?

• примерена
      4
    • скандалозна
      26

Препоручена порука

пре 11 минута, Mali Marko рече

razlog za ovu izjavu videćemo uskoro.

Бојим се да је свима јасан разлог, зато и оволико негативних коментара.

Што рече она стара отачака: "Пара врти где литургија неће" ...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 74
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Гости
пре 1 минут, ana čarnojević рече

pa... po nasem Patrijarhu Pavlu

Svaka vlast je od Boga, kao što su istina, pravda i ljubav od Boga. Ali nije svaka vlast po Božjoj volji, već po dopuštenju Božijem, jer je čovek slobodo biće. Ni Bog ne može spasiti onoga ko ne želi da se spase, jer bi to bilo nasilje, a Bog nije kadar za nasilje, kao što nije kadar za laži i nepravde. Nasilje, laž i nepravda nisu moć, nego nemoć.

izgleda da nam je vlast kako smo sami hteli i kakvi smo.

Огледало!

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, grigorije22 рече

A sta cemo sa onim sto veli apostol Pavle da je svaka vlast od Boga data?

Ово је већ два пута одговорено овде на теми; уопште се не ради о томе, није проблематичан генерални однос цркве и државе, религије и власти или томе слично.

Овде се ради о другом, о оном: "Подајте дакле ћесарово ћесару, и Божије Богу". Проблем између Цркве и власти настаје кад власт жели да завуче своју руку у оно што је Божије или (као у овом нашем случају) кад их један човек са црквеног врха позива да то учине. Кад од онога што треба да се да Богу тражи да се да ћесару, итд.

"Благодаримо Богу на Вучићу" (Милету, Пери, Брки, итд) овде значи да је долазак на власт последица директне Божије интервенције, воље, назначења и божанског чина - такорећи сами Бог поставља неког држваног ћату да води земљу - а не ствар пуких грађанских избора и друштвених стицаја околности, расположења маса и гомиле.

Друго, чу ли икад Павла да ја поименице или појединачно благодарио Богу за неког римског ћесара или било ког ћесара?

Мада, сад ми пада на памет још нешто: можда је патријарх мислио на ону: "Молите се за непријатеље своје" :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Rekao je šta je mislio.

Prvo je počeo sa razvodnjavanjem: "ljudi pricaju ovako i onako.." 

Pa je posle završio sa viđenjem blagodati Gospodnje koja se spustila na Aleksandru Vučiću.

Blagodatovidac, to još nismo imali.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Vladan3 рече

Иако ме никако не радују ова политичка препуцавања трудим се да се не бринем око тога, ево сада ће Сабор за 4 месеца и надам се да неће пред Сабор да се посвађају око политике јер треба и друге ствари да се решавају. Расколи, секте, педофилија, богаћења, поремећаји, проневере, протеривања, пад угледа Цркве, бела куга, егзодус лекара из земље, пропадање просвете и васпитања...

Osim "pada ugleda crkve" sve ostalo je manje ili više stvar politike tj. to su sve državna pitanja. Zar crkva ne brine o našem spasenju (duhovnom)?

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Само да кажем како многи овде не мисле да ће неко бити увређен због омаловажавања Вучића. Њега сматрам као родитељем, живот бих дао за њега.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Milan Nikolic рече

Само да кажем како многи овде не мисле да ће неко бити увређен због омаловажавања Вучића. Њега сматрам као родитељем, живот бих дао за њега.

Молим форумаше да пазе на даље писање о А. Вучићу, иначе ће нека срца бити неповратно сломљена.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Milan Nikolic рече

Њега сматрам као родитељем, живот бих дао за њега.

Па то је твоје право, нико ти то овде не спори.

пре 12 минута, Milan Nikolic рече

Само да кажем како многи овде не мисле да ће неко бити увређен због омаловажавања Вучића.

Нико овде не омаловажава Вучића, него се реагује на то да патријарх српски агитпроповским, ботовским речником прича како треба да благодаримо Господу на једном политичару. И које све олује и недаће тај подноси да би одбранио Србију и Косово.

Да ти неко да изјаву, без да ти каже ко је рекао, мислио би да је један од хиљада ботовских коментара који се сваког дана објављују на Б92, Блицу, Куриру... 

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Брка Жарковачки рече

У праву си, али видећеш да ће чак и на Сабору политика бити наметнута и у центру пажње. Ем што се друштвене ствари одвијају у том правцу

Нажалост мислим да си у праву и зато ми и ме полази нешто за руком да се не бринем због тога. Јер ако се то излије и ван епископских препуцавања то може бити јако опасно и незгодно јер ће многи који служе Цркви морати додатно да пазе и на политичку коректност...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, GeniusAtWork рече

Нико овде не омаловажава Вучића, него се реагује на то да патријарх српски агитпроповским, ботовским речником прича како треба да благодаримо Господу на једном политичару. И које све олује и недаће тај подноси да би одбранио Србију и Косово.

Да ти неко да изјаву, без да ти каже ко је рекао, мислио би да је један од хиљада ботовских коментара који се сваког дана објављују на Б92, Блицу, Куриру... 

Само осликавам колико сте се унели у ту причу. Знам ја добро да ништа од тога вашег неће наудити Вучићу, нити мене погађа ваша антипатија према њему. Мене само жао вас што се толико бавите њиме.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Vladan3 рече

Расколи, секте, педофилија, богаћења, поремећаји, проневере, протеривања, пад угледа Цркве, бела куга

пре 4 часа, Матусал рече

Држава има богату архиву аргумената о неправилностима које су се догађале у цркви и држи их у шаци. Такође их уцењује  са веронауком у школама, пошто већина вероучитеља нема адекватну диплому што је законом забрањено, а ту је и повраћај земље и остале имовине........

Иако се у начелу слажем није ми јасна веза. Мислиш да их својим сазнањима и уценама држава спречава да решавају проблеме у свом дворишту? Зашто би то радила? Осим рецимо у посебним случајевима када су можда и државни службеници уплетени. Ако они нису уплетени власт би помагањем или несметањем чак покупила и бесплатне поене код народа.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...